Löpning Skador & Rehab 10 inlägg 5955 visningar

Ont i knäskål

Zäta
1985 • Trollskogen
#1
15 juni 2008 - 20:13
Gilla
Jag har haft ont i knäskålen till och från ett antal veckor. I början var det bara när jag hade joggat eller åkt inlines en bra stund och sparkade med foten mot baken. Men dom senaste veckorna har ajg haft ont i knäskålen efter en stunds jogging eller mitt i en inlinestur. Jag har varit hos sjukgymnast och läkare. Och jag är mjuk och rörlig. Jag fick några rehabövningar för knäna bara. Vad tycker ni att jag ska göra? Förrutom att rehabträna knäna? Jag är ju stark och smidig i benen så jag borde inte ha dessa besvär. Jag har ökat löpningen väldigt saktaö.
Sara
1979 • Wales
#2
15 juni 2008 kl 22:57
Gilla
Detta är kanske helt orelevant, men kollade de om du var jämstark i musklerna? Jag brukade få ont i knäna och tydligen var det pga att mina främre lårmuskler var för starka i förhållande till övrig muskulatur. Dessutom hade de blivit lite korta. En kombination av styrketräning och stretching varje dag, fixade problemet nästan helt.
1974 • Strängnäs
#3
16 juni 2008 kl 13:51
Gilla
Man lär sig hitta skador då man sysslar med löpning!
Förargligt med skador som inte verkar finnans,skadorna verkar vara en del av löparkulturen.Vila och se glad ut kanske inte heller hjälper?
Så possitivt tänkande och gilla läget.En skadad löpare har ju skademeriter med sig bagaget :-) och dessa frågande underliga meriter kommer ju garanterat upp på bordet då det råder löparsnack.

Lycka till med löpningen.
Zäta
1985 • Trollskogen
#4
16 juni 2008 kl 21:38
Gilla
Jag vet att mina lår är riktigt starka. Så jag ska träna både framsida + baksida lår. Löpning tar väl mer på baksidan är framsidan?

Hur kan man kolla om man är jämnstark mellan fram och baksidan?
1971 • Hyltebruk
#5
17 juni 2008 kl 17:21
Gilla
Sjukgymnasten ska kunna hjälpa med att berätta om du är tillräckligt stark i alla muskler.
Jag har fått träningsprogram för framsida lår då de är för svaga i hänsyn till de andra (är ryttare, så det förvånade mig).
Admira Mesic
1980 • Malmö
#6
1 juli 2008 kl 14:00
Gilla
Jag börjar undra om inte jag har hopparknä
Jag har ont i knäskålen och lite under. Detta händer när jag springer längre en en mil. Dagen efter brukar jag ha svårt att gå nedför trappor :) Det kan inte vara löparknä eftersom jag inte har ont i utsidan av knäet.
Eller vad tycker ni? Är det stretch som gäller vid hopparknä också?
Sofia Widholm
1987 • Örebro
#7
2 juli 2008 kl 20:55
Gilla
Jag har haft liknande problem med min knäskål i 1,5 år nu. Första gången jag gick till en sjukgymnast sa han att det var överbelastning och fick ordinationen värktabletter och vila i några veckor. Vilket gör att nu i princip inga värktabletter fungerar på mig. Hos en sjukgymnast ett halvår senare (som var specialiserad på idrott- motionsskador) trodde det att det berodde på att jag var plattfot och därför fick jag gjuta sulor.

Det ångrar jag dock inte, det var ett smart drag. Det har dock inte hjälpt mig mer för mitt knä. Jag skulle även fortsätta att styrketräna, men vad ska man göra när det gör så ont att genomföra styrkeövningar? Min smärta sitter precis på sidorna av knäskålen. och gör riktigt ont då det väl sätter in. Har nu en ny tid inbokad hos sjukgymnasten så nu hoppas jag att de verkligen kan hitta den ursprungliga orsaken för nu är jag trött på skiten!
1971 • Göteborg
#8
12 augusti 2008 kl 09:53
Gilla
Hej!
Jag har börjat på känningar i min knäskål. Känns som om man skulle behöva dra den rätt, fast den är ok. Denna känslan kommer redan efter 3-4km och varje gång jag sätter i foten.
Har precis lagt inlägg i skorna. Kan det ha ngn betydelse?

Behöver snabba råd, för känns det såhär så hoppar jag nog över Midnattsloppet :((
Mikael
1967 • Huddinge
#9
12 augusti 2008 kl 12:51
Gilla
Har samma problem. Normalt går det tillbaka om jag hoppar över några pass. Fick för några år sedan förklaringen att det är just en ren överbelastningsskada. Vila när det börjar. Annars tydligen inte helt enkelt att åtgärda.
Patrik Johnsson
1969 • Dalby
#10
12 augusti 2008 kl 13:26
Gilla
Admira: låter som hopparknä. Sök på det i formen, finns en del inlägg om detta. Ett snabbt tips är att köpa en "knee-strap", detta hjälpte mig mycket tillsammans med styrkeövningar och stretch.
Gå till sjukgymnast och kolla om du behöver inlägg, det behövde jag.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.