Löpning Kost & Näring 55 inlägg 6907 visningar

LCHF och träning

Mari Ahnfeldt
1972 • Skummeslöv
#1
3 maj 2012 - 09:27
Gilla 
Hej

Jag har precis börjat med lchf (3e dagen) inte i viktnedgångsyfte utan för att blivit rek att testa pga av jättebesvär med min mage.
Jag tränar 6-7 dagar i veckan och har varit en högkonsument av fibrer och anra härliga kolhydratnyttigheter:). Nu när jag har börat med lchf så antar jag att det är en viss övergång till att kroppen ska slå över o vänja sig vid att använda fettet, men hur lång tid tar det? Känner mig seg igårkväll när jag tränade styrka och min tidiga morgonlöpning idag kändes jättetung. Hur äter ni på kvällen för att kunna springa tidigt på morgonen och ändå ha energi eller äter ni ngt innan morgonlöpningen, tips råd och tas tacksamt emot=)!!. ska springa varvet och är orolig för att jag inte hinner vänja mig..
< < < 1 2 3 > > >
Helena
1982 • Göteborg
#2
3 maj 2012 - 09:35
Gilla 
Hej!
Ja, lite närma varvet är det för en full omställning till LCHF, kanske är det bättre du kör igång efteråt, -om du har en viss tid eller så du vill slå i år.

Jag har ätit LCHF sen januari, funkar hur bra som helst! Men jag upplevde tunga ben och dåligt med ork de första 2-3 veckorna innan kroppen kom igång efter omställningen.

Nu springer jag på tom mage, alternativt en liten klick turkisk yoghurt med grädde på morgonen, tränar jag på eftermiddagen/kvällen käkar jag lunch som vanligt -väntar några timmar (2-3) sen funkar träningen finfint.

Jag äter LCHF för att må bra, inte för att gå ner i vikt -för mig funkar det toppen, mår super fint! :)
Lycka till!
Mikael
1986 • Borås
#3
3 maj 2012 - 09:40
Gilla 
Ett tips är att istället för att sluta äta kolhydrater så fundera på vart kolhydraterna kommer från. Det går äta kolhydrater även fast man utesluter vitt mjöl....
1971 • Nykvarn
#4
3 maj 2012 - 09:45
Gilla 
LCHF och träning har debatterats - stundtals livligt - i forumet i tidigare trådar. Klicka på forum och sedan på sök och skriv in LCHF - där hittar du 165 tidigare trådar kring LCHF!!

Hoppas du hittar information om vad du söker där så att vi slipper ännu en tråd med en massa exempel om vad som funkat för den och den och en massa argument för och emot.
Anders Näslund
1961 • Stockholm
#5
3 maj 2012 - 09:45
Gilla 
Jag vet sådana som det tagit upp till 3 månader att ställa om kroppen.
Det är värt det, men kan ta tid som sagt.
Om du inte vill avbryta och köra igång efter varvet så kanske du kan fasa in dig gradvis? Minska kolhydrater men inte ta bort så mycket.
Är väl ingen panik om du går ner lite nu, ökar på kolhydraterna innan varvet och "börjar om" efter varvet?
Jag äter inte längre någon speciell frukost eller middag, jag äter mat när jag är hungrig,dvs. jag kan stoppa i mig riktig mat på morgonen.
Men så har jag iofs alltid varit (haft lätt för att äta på morgonen).
Kom ihåg att äta fett bara...inte bara ta bort kolhydrater. Annars får du hård mage och för högt intag av protein.
Om magen blir hård, ät fett och drick vatten. Det kan funka för vissa med en näve linfrö i fet yougurt också...men det är mer nödlösning.
:-)

Jag har ätit LCHF i snart 6 år, har aldrig mått bättre.
Anders Näslund
1961 • Stockholm
#6
3 maj 2012 - 09:46
Gilla 
Om bara dom som är emot inte lägger sig i vår tråd så är det väl inga problem?
Det finns lika många trådar kring barfotaskor....
1971 • Nykvarn
#7
3 maj 2012 - 10:00
Gilla 
Det jag är emot Anders är en massa trådar om samma ämne vare de handlar om LCHF eller barfotaskor...
Mari Ahnfeldt
1972 • Skummeslöv
#8
3 maj 2012 - 10:02
Gilla 
@Mikael, jag har testat att dra ner lite på kolisar tidigare och inte funkat ändå så nu tänkte jag köra all in för att se om det kan funka. Jag har inte ätit mkt pasta och potatis utan fibergröt, och mörkt bröd och mycket frukt och grönsaker. Ja Helena det blir ju tight om det tar så lång tid. ska springa sista långpasset på lördag så får man väl se hur det känns. Tack för tipsen Anders och tack för din kommentar ang ytterligare en tråd om lchf:=)

Staffan, jag förstår att det är jobbigt med alla trådar som innehåller likvärdiga ämnen men jag har verkligen inte tid att söka igenom så många trådar för att hitta information om min specifika fråga och jag är ledsen om det är irriterande
Pär Lindbäck
1985 • Braås
#9
3 maj 2012 - 11:26
Gilla 
Testa LCHF Mari.
Jag har haft problem med magen i över 4 år, var tvungen att byta jobb t.om. Nu funkar magen perfekt när jag äter LCHF, men käkar lite mer liberalt på helgerna. Men efter varvet, känns lite tight med tid nu..
Mari Ahnfeldt
1972 • Skummeslöv
#10
3 maj 2012 - 13:26
Gilla 
intressant Per.=) och hoppfullt!...vad är lite mer liberalt..och hur strikt kör du på vardagarna?
Pär Lindbäck
1985 • Braås
#11
3 maj 2012 - 14:20
Gilla 
Ja man ökar på kolhydraterna lite, men jag äter fortfarande inget bröd/ris/pasta m.m. Men om jag vill äta lite godis eller chips så tillåter jag mig det på helgerna, eller om man är bortbjuden på mat. Likaså är jag rätt svag för öl.... Men jag märker skillnad på magen om jag "fuskat" för mycket på helgen så är den inte alls lika glad.
Kör rätt strikt på vardagarna, ligger kanske 10-15 gram KH per dag.

Men jag kommer absolut fortsätta äta LCHF, för min mage mår så mkt bättre! Samt tycker jag även träningen går bättre nu! (kört LCHF i 3 månader typ)
Ulrica Swärd
1969 • Alvhem
#12
4 maj 2012 - 05:48
Gilla 
Jag tycker att LCHQ låter mer sunt...där finns träningen med i tänket!!
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#13
4 maj 2012 - 08:23
Gilla 
"...men jag har verkligen inte tid att söka igenom så många trådar för att hitta information om min specifika fråga ..."

Det är liksom det som är vitsen med ett forum, att man kan ta del av andras tidigare erfarenheter och frågor. Och som Staffan påpekade, din fråga är inte unik, det finns mängder av liknande trådar som hittas med en enda enkel sökning i forumet. Testa att söka på din egen rubrik: LCHF och träning...
Niklas Björkman
1981 • Mölndal
#14
4 maj 2012 - 08:46
Gilla 
Hur menar du att LCHQ låter mer sunt? Skulle det vara mer träning med LCHQ jämfört med LCHF?

Ursäkta påpekandet, men blir trött när man skall tjäna pengar på människors "dåliga" hälsa. Det är ju ingen skillnad på LCHF och LCHQ. Möjligtvis att det öpnnar upp för mer protein eftersom man inte har med fett i förkortningen :)
Ulf Mårtensson
1958 • Borås
#15
4 maj 2012 - 09:09
Gilla 
+1 på Gabriella. Sök före skriv, en god sed på alla forum.
Lycka till på varvet!
Kim Dahl
1976 • växjö
#16
4 maj 2012 - 13:07
Gilla 
Vad härliga alla är... Ödmjukheten blomstrar och det är vår:)
Micke Larsson
1971 • Sollentuna
#17
4 maj 2012 - 16:22
Gilla 
Kim, problemet är nog inte så mycket bristande ödmjukhet som att det som i andra sammanhang kallas goda råd per automatik tolkas som personliga påhopp så fort det görs i en LCHF-diskussion. Oklart varför.
Cathrin Mildner
1970 • Huskvarna
#18
4 maj 2012 - 18:50
Gilla 
Klart du ska prova på LCHF, men du kan ju mjuk starta nu innan varvet för som sagt det kan ta tid att ställa om sig, mig tog det väl 3-4 veckor innan jag kände orken kom tillbaks,
ta bort bröd, potatis å framför allt pasta och ris,
men för att ladda lite kolisar innan loppet så kan du käka lev lite potatis kvällen innan till maten eller 1 banan till den goda feta ryska yoghurten på frukosten , läs gärna LCHF och Träning, av Jonas Bergqvist.
mycket tänkvärd läsning,
Lycka till :)
Ulrica Swärd
1969 • Alvhem
#19
4 maj 2012 - 21:10
Gilla 
I LCHQ utesluter han inte kolhydrater....utan säger att det är viktigt.

Sen är det upp till var och en att med sunt förnuft äta det den tycker passar just den personen.

Jag åt LCHF i somras, mådde inte helt ok av att utesluta så mkt kolhydrater....nu äter jag LCHQ och det passar just mig mkt bättre.

Jag menade inte att göra det som ett påhopp, mer som ett konstaterande att det passar mig bättre.....
Mari Ahnfeldt
1972 • Skummeslöv
#20
5 maj 2012 - 08:56
Gilla 
det är typ den första frågan jag ställer på detta forum men förstår nu att det ska man inte göra såvida inte man verkligen har koll på att ingen har ställt frågan tidigare .., men ni som retar er på det kanske kan släppa det nu för det är inte så trevligt att läsa att jag inte uppför mig enligt god sed.....jag hade en fråga .
gällande intervaller, men sökte och fick 2568 träffar så det är väl bäst att jag läser igenom de först...;))
tack ni som svart=) och en trevlig helg på Er alla.
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.