Löpning Kost & Näring 21 inlägg 24360 visningar

LCHF: Vad ska man äta efter träning.

1972 • Dalsjöfors
#1
7 december 2011 - 14:20
Gilla
Har sedan 1,5 vecka tillbaka slutat med snuset och övergått till någon slags liberal form av LCHF. Jag räknar inte kolhydrater jag stoppar i mig men däremot tar jag bort vitt bröd,pasta,mjöl socker och andra uppenbara kolydratkällor. Äter mycket ägg,fett,smör. Jag har även börjat att träna mycket mera både löpning och styrketräning. Styrketräningen är dock mest till för att jag ska bli en snabbare löpare.
Nu till frågan:
Vad ska jag äta direkt efter träning? I vanliga fall rekomenderas ju lite snabba kolhydrater direkt efter träning och en rejäl måltid någon timma efter träning, Jag vill ju fortsätta med LCHF men samtidigt vill jag ju ha maximal muskeluppbyggnad och minimal återhämtningstid.
< < < 1 2 > > >
Andreas Nilsson
1980 • Stockholm
#2
7 december 2011 kl 14:56
Gilla
Tanken med LCHF som jag förstått det är att man ska äta det man är sugen på och inte fundera så mycket på det.

Sen beror det ju på varför du tränar och vad du vill uppnå. www.marksdailyapple.com Har en mat/träningsfilosofi som utgår från evolutionen och försöker likna träning och matsammansättning efter de förhållanden som tros ha rått då. Grundtanken är att om man gör på samma sätt som kroppen gjorde medan människan utvecklades så får man bäst utväxling på sin träning. Maten är lchf lik och träningen är en bas av mycket lågintesivt + sprint och styrketräning.
www.leangains.com Är mer en gymkille som användes sig av periodisk fasta för att lägga på sig muskler utan att öka fettprocenten i onödan.

Kinsei
1974 • Malmö
#3
7 december 2011 kl 15:30
Gilla
Jag brukar undvika LCHF-diskussioner, men gör ett undantag: Tror man på LCHF som koncept så köper man väl också idén om att man inte behöver äta några kolhydrater, inte ens efter träning? Alltså kan du väl äta vad du annars äter även då.

Eller kör man en mer liberal variant och tänker att snabba kolhydrater har sin plats just då även om det annars inte har det, men då är det ju inte LCHF längre.

Andreas: Så om man bara är sugen på socker skulle det vara OK att äta det?!
Anders Näslund
1961 • Stockholm
#4
7 december 2011 kl 15:59
Gilla
Jag har ätit LCHF mer eller mindre de senaste 5 åren.
Periodvis strikt och periodvis som du säger...liberal.
Jag äter som vanligt vare sig jag tränar eller inte.
Är jag hungrig äter jag mat.
Dvs. precis som Kinsei säger, ät vad du normalt äter om du är hungrig.
Har heller aldrig behov av att stoppa i mig något på långpass.
Brukar bara se till att äta hyfsat fet mat innan så jag har bränsle :-)
1975 • Göteborg
#5
7 december 2011 kl 16:46
Gilla
Jag kör på den helt nya trendkosten HCHF-LOLIG som står för High Carbon High Fat - Lots of Lard Is Good. Chips är ett exempel på ett suveränt kosttillkott i HCHF, och äts med fördel direkt efter träning, en påse per gång och gärna med dipp.

Skämt åsido, min ämnesomsättning gör att jag kan äta vad som helst, och jag märker faktiskt inga samband alls mellan kost och prestation. Ger kroppen gott om både snabbt och långsamt bränsle. Å andra sidan gillar jag att springa riktigt långt och inte så fort, och på den tiden hinner man förbränna allt man stoppar i sig, inklusive reserverna.
Robin
2008 • Götet
#6
7 december 2011 kl 18:09
Gilla
ät några coltingbollar direkt efter löpningen.
Linda Eriksson
1978 • Skara
#7
7 december 2011 kl 18:45
Gilla
Inför min satsning mot Kalmar järnman 2011 valde jag att köra Lchf. Valde visserligen att inte köra det fullt ut eftersom jag tränade 15-20tim/vecka och har lätt för att bli sjuk om jag tex hoppar över frukt. Undvek dock alla typer av mjöl, pasta och potatis. Kroppen mådde super och svarade på träningen snabbt. Efter träningspass åt jag själv oftast en näve nötter, en banan eller ett ägg. Gjorde oxå smoothies på olika frukter, bär och juice. Detta räckte gott. Vid ngt enstaka tillfälle åt jag även finn crisp ett hårt bröd med väldigt lågt kolhydratinnehåll. Men det tar några veckor för kropp o knopp att ställa om sig. Låt det ta tid. Jag har aldrig varit så vältränad och välmående som när jag slutligen passerade i mål som silvermedaljör på järnmannen i somras :)
lycka till!
1972 • Dalsjöfors
#8
7 december 2011 kl 19:42
Gilla
Linda: Låter som ett tips jag ska ta till mig. Ungeför som du beskriver det menar jag. Får bli lite frukt som jag i övrigt inte äter efter träning då.
David
1977 • Ske-å
#9
7 december 2011 kl 20:38
Gilla
Håller med Linda jag har aldrig mått så bra som nu när jag kör lchf.
Jag har kört ca10mån och dom första 8 mån skippade jag frukten eftersom jag fick mera godissug efteråt. Det är bra att ha färdig kyckling,kött mm om man skulle bli hungrig efter träningen.
Alexander Kjäll
1979 • stockholm
#10
7 december 2011 kl 23:46
Gilla
Nötter i olika former och sorter.
Pelle Bäckström
1969 • Malmö
#11
8 december 2011 kl 14:07
Gilla
Andreas Nilsson! Du måste ha blandat ihop begreppen något...LCHF är INTE att äta vad man är sugen på och inte fundera så mycket på det...
Dana
1965 • Helsingborg
#12
9 december 2011 kl 07:01
Gilla
men när äter ni då kolhydrater?? *lite förvirrad nu*:)
Anders Togerö
1968 • Järfälla
#13
9 december 2011 kl 09:28
Gilla
@Dana: Man äter inte kolhydrater, åtminstone inte mer än de som slinker med när man äter övrig mat. Det är nästan omöjligt att helt utesluta kolhydrater då de finns även i kött och nötter, kål mm. som är rekommenderad att äta enligt LCHF.
Anders Näslund
1961 • Stockholm
#14
9 december 2011 kl 23:41
Gilla
@Anders, bara för sakens skull....det finns inte ett endaste gram kolhydrater i kött.

De flesta som äter enligt LCHF äter LITE kolhydrater, inte INGA kolhydrater. Lite slinker det alltid med, jag äter t.ex. en hel del grönsaker (om dom vuxit ovan jord, då är dom ganska kolhydrat snälla)
Gissar att flertalet LCHF'are äter en 5-10% kolhydrater.
Det heter ju "LowCarb" inte "NoCarb" :-)
Människan fungerar alldeles utmärkt med få kolhydrater i kosten.
Om man håller sig till 5-10% kolhydrater så äter man INTE frukt.
Frukt höjer mitt insulin och ger mig "sötsug" så det går bort.

MEN...något har jag lärt mig efter 5 år med LCHF. Alla människor fungerar inte lika. En del fixar 30% kolhydrat, andra kan leva på 100% kolhydrat.
Man får nog känna efter vad som passar en själv. Vi är nog inte stöpta i samma form allihopa. För mig funkar det, har gått från 97kg soffpotatis till 77kg löpare. Äter aldrig frukost, lunch eller middag - jag äter mat när jag är hungrig, oavsett tid på dygnet. En fläskkotlett till frukost funkar alldeles utmärkt :-)

Men nu svävade vi iväg från den ursprungliga frågan...
Dana
1965 • Helsingborg
#15
10 december 2011 kl 06:52
Gilla
@ anders T, som anders N sa då är det inte LCHF utan NCJF(no carb.just fet:) då menar man med LCHF bara dom KH som man inte kan undvika(annar skulle man bara äta fisk) ?
en andra fråga, varför vill man bli helt av med KH OM man INTE har problem med vikten?
Anders Togerö
1968 • Järfälla
#16
10 december 2011 kl 08:47 Redigerad 10 december 2011 kl 08:47
Gilla
@Anders N:
Bara för sakens skull:
http://www.lowcarbfriends.com/carbcounter/meat.shtml

Levern verkar vara den enda köttbit som naturligt innehåller KH men sedan äter många LCHF:are (vad jag vet) korv och annat behandlat kött och då smyger det sig in en del KH.

@Dana: Det var ju det jag sa.

Jag har själv provat LCHF och för mig funkade det inte, jag gick varken upp eller ner i vikt.
1972 • Dalsjöfors
#17
10 december 2011 kl 08:57
Gilla
@Dana: Personligen så försöker jag hitta balansen som Anders talar om. Jag är övertygad om att jag proppar i mig alldeles för mycket KH. Det man alltid efterstävar är väl maximalt välmående och kan LCHF bidra till detta så kör jag på det. Kanske är detta livsstilen som gör att jag mår bäst eller så är den det inte och då är det ju inte svårare äna att börja äta makaroner igen :D (Barnen blir glada ialla fall då slipper de ju Haricot Verts till köttfärssåsen :D)
Anders Näslund
1961 • Stockholm
#18
10 december 2011 kl 17:26
Gilla
@Anders Om man nu räknar lever som kött/mat, så är det väl det enda. :-)
Preparerat kött som korv och liknande kan man nog inte räkna in, då kan det bli helt fel. Då får man läsa innehållsdeklarationen.
Undviker i princip det mesta av den typen faktiskt. Litar inte riktigt på att det ens är kött av kvalitet i en färdigköpt korv.

@Tommy, ge barnen makaroner vet ja, :-)
Dana
1965 • Helsingborg
#19
10 december 2011 kl 21:11
Gilla
@tommy,
med tanke att vi alla är olika och har andra behöv, så är det väl ok att "köra" med det man själv mår bra av. man testar sig fram och provar saker och ting, och detta man mår best av är den livsstilen man ska följa. så enkelt är det.
Jonas Lundström
1983 • Varberg
#20
11 december 2011 kl 16:14 Redigerad 11 december 2011 kl 16:15
Gilla
Jag brukar göra en smoothie efter träningspassen.

Jag lägger i 2 ägg, grädde, turkisk yoghurt (mjölk om man vill ha tunnare).
För den som vill ha mer kolhydrater rekommenderar jag en banan i upptill.
Smaksättning med hallon eller blåbär etc.

Smakar riktigt gott!
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.