Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 2853 visningar

ont i låren efter 15 - 20 km

Travis Bouck
1975 • FJUGESTA
#1
22 augusti 2011 - 21:34
Gilla
Hej, håller på träna inför Lidingö loppet. Jag känner mig i rätt bra form och har inget problem med andning men får oerhört ont i låren (framsidan samt sidan och efter några km av ont följer baksidan med). Jag har successivt ökat längden och tränat upp mig långsamt och känns tråkigt att kroppen inte kan hålla i samma tempo som andningen.

I fredags gick jag ut och sprang 21 km - kändes redan denna gång efter 10 och jag var tvungen att sluta vid 21 eftersom det kändes som knivar i mina lår. Nu 3 dagar senare går jag ut på en oerhört lugn 8 km och har fortfarande ont på utsidan av låren...

Hört kanske att mineralbristen kan vara en orsak - magnesium? Är det någon annan som har haft detta förut och hur löser man detta? Skall man nu ta det lugnt ett bra tag och vila eller?

Skulle ha varit skönt att fortsätta och komma till LL i bra form för en gångs skull...

Tack i förväg.
1970 • Södertälje
#2
23 augusti 2011 kl 13:04
Gilla
Tyvärr, jag har inget 'bra' svar att ge dig. Om konditionen är god och du är hyfsat snabb på milen så orkar du köra slut på musklerna när du ökar distansen. Långsam ökning av distansen är bra. 10% per vecka-regeln. Mitt råd är att köra lättare träning tills benen känns ok. Testa ett nytt 'långpass' var 10-14 dag och försök anpassa distans och tempo så att du håller hela vägen utan att få så ont.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.