Löpning Rundor & Kartor 4 inlägg 492 visningar

Löpning/vandring i Jämtland/Härjedalen

1991 • Norrköping
#1
17 juli 2024 - 00:22
Gilla
Hej! Sedan tidigare har jag gjort:
- Jämtlandstriangeln + topptur Sylarna
- Åreskutan runt
- Kort vandring/löpning vid Grövelsjön
- Vandring/löpning Städjan & fjäll däromkring

Nu ska jag dit igen och har lokaliserat följande:
- Helags vandring/löpning och topptur
- Rogen vandring/löpning
- Mittåkläppen vandring/löpning
- Forsaleden vandring/löpning

Fyll mer än gärna på vad jag bör göra istället för någon av dessa ovan alternativt ge tips på annat. Helags och Forsaleden känns mest spikade. Rogen lät intressant.

Behöver ej vara 100 % löpbart, brukar göra så att jag joggar det som går att jogga.
1966 • Bräcke
#2
17 juli 2024 kl 06:16
2 Gilla
Jag föreslår Bydalsfjällen. Då kan du få till mycket fin löpning. Dromskåran kanske inte är speciellt löpbar men mäktig. Du kan kolla på Fjällmaraton Buff50.
Bor ett stenkast från Forsaleden och har sprungit den några gånger.
Du kan kontakta en löpgrupp i Östersund som heter Beaktiv. Dom har medlemmar som har stenkoll på Jämtlandsfjällen.
Ha så trevligt.
2006 • Alingsås
#3
17 juli 2024 kl 12:48
Gilla
Avundsjuk på dig Marcus. Köpte ett äkta vandrings-tält och ryggsäck men ändå bil-campar jag som den fegis jag är. Till slut köpte jag ett större billigt tält, tar in på Campingar och är bekväm.

Min tanke var att bara ta ryggan och tältet och gå några veckor för att se vart man kommer men det har aldrig hänt. Kan inte skylla på åldern för finns massa cykel och tältvandrare som är äldre än mig.
1991 • Norrköping
#4
12 augusti 2024 kl 08:41
7 Gilla
Så här blev resan:

Måndag: Bil upp och väldigt kort löptur till Fettjeåfallet.

Tisdag: Helags. Fick kanonfint väder vilket räddade dagen då jag stod för många fadäser. Började vid Kläppens parkering och hade 12 km upp till fjällstationen. Gjorde ett enormt misstag och råkade ta skoterleden upp vilket gjorde att åtta km gick i obanad träskmark och jag trampade in vatten i kängorna många gånger. Sedan sprang jag förbi uppfarten till berget och missade den med sex km vilket innebar att jag fick 12 extra km som jag inte hade räknat med. Allt som allt blev det 44 km och 11,5 h varav 9,5 h i rörelse. Blev helt sopsplut av detta, var verkligen utmanande fysiskt.

Onsdag: Mittåkläppen. Trots att jag var sliten så köttade jag vidare redan dagen efter Helags-urladdningen. Mittåkläppen var helt fantastiskt för löpning, det gick att springa det mesta på vägen upp och allting på vägen ned. Efter detta drog jag till Rogen som jag felaktigt mindes som det som Hans rekommenerade. Hade lite svårt att förstå hur jag enkelt skulle få ihop en bra rundslinga och åkte därifrån.

Torsdag: Nu var det rätt tydligt att jag hade inlett resan på tok för hårt och kroppen kändes inte hel. Drog och badade i Forsaleden vilket verkligen var ett paradis, Efter detta var jag sugen på att hänga kvar i norr för att delta i Åre fjällmaraton men insåg att jag tyvärr inte skulle vara redo rent fysiskt för detta och åkte hem.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.