Löpning Tävlingar & Motionslopp / adidas Stockholm Marathon 307 inlägg 24014 visningar

Stockholm Marathon 2024

1976 • Linköping
#1
15 oktober 2023 - 17:47
1 Gilla
(Hittar ingen befintlig tråd om nästa års lopp, så jag skapar en.)

Är jag den enda som har problem med att hemsidan www.stockholmmarathon.se hänger sig?
Problemet verkar bara gälla huvudsidan, undersidor verkar fungera.

Jag försöker komma in till anmälningssidan, men hittar ingen länk (priset höjs ju i morgon).
Någon som har en direktlänk?
< < < 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > > >
1979 • Oskarshamn
2 juni 2024 kl 08:18
4 Gilla
Minna tillbaka på 2018. Du å fick alla en svamp att doppa i enorma vattenkar i armhöjd. Minns särskilt att de stod på Norr Mälardtrand. Säker på fler ställen med.

De vita hinkarna var ju ganska malplacerade, omöjliga att använda i farten - och för få. Jag doppade händerna i dem några gånger.

Jaja lätt att gnälla, arrangörerna gjorde såklart vad de kunde.

Fick en idé nu, vätskeväst med frysta flaskor fram och bak, det hade varit nåt…
Urban
1968 • Österskär
2 juni 2024 kl 08:40
4 Gilla
Hamnade för första gången i de bakre, eller när jag tittar på resultatet, mellersta regionerna och upplevde en enorm trängsel. Jag hade inga större ambitioner, och de få jag hade släppte jag halvvägs. Däremot inga problem med vatten tillgång men precis som jag tycker mig ha läst efter Göteborgsvarvet så blev det en väldig sörja av pappmuggarna. Har aldrig varit med om liknande förut. Skorna var svarta i starten och vita luddiga i mål. Annars stolt över att ha fått med två av barnen idag. En som sprang i mål en timma före mig och en som sprang premiärlopp.
Jag hade i alla fall en riktigt bra dag även om jag med råge satte ps. Mina fem första lopp <3:40, nu sex lopp>4:16. Men vad spelar det för roll...
1983 • Solna
2 juni 2024 kl 09:10
19 Gilla
Det är ändå något speciellt med värmelopp. I bättre förhållanden är det några som får en tuff dag medan andra har en fin resa, när det är som igår får alla slita och är helt tömda på slutet. Jag öppnade ganska försiktigt med tanke på värmen men ändå var känslan sista fem att jag inte var säker på om jag kunde ta mig hela vägen till mål. Kunde ändå hålla upp farten hyggligt och hade bara 2 minuter långsammare andra halva men det var dimmigt i huvudet på slutet och på upploppet blev jag helt stapplig och föll över mållinjen. Hade jag inte haft hjälp av egna langare så jag kunde få nedkylda flaskor vet i tusan om jag hade kommit i mål. Ramlade in på 2:36 och en 24:e plats, klart nöjd med det i ett starkt startfält.
1984 • Stockholm
2 juni 2024 kl 10:34 Redigerad 2 juni 2024 kl 10:34
5 Gilla
Det verkar som detta var ett år då erfarenhet verkligen var viktigt. Vi som noviser (min andra mara, första i värme) bonkade rätt hårt vid 30km.

Jag var redo för västerbron, men var INTE beredd på lundagatan. Den var sjukt tung...

Målet var 3:20 och kom i mål på 3:33. Men jag undrar om det egentligen var värmen som ställde till det, eller om jag helt enkelt inte fick i mig tillräckligt med energi på vägen.



Riktigt pinsamt för Maratongruppen det man läser om vätskestationerna. Jag var lyckligt ovetande om detta men riktigt trist för dem som jobbat hårt för att komma till start, kanske rest långväga, och så blir det så...
Bromma
2 juni 2024 kl 10:53
5 Gilla
Har PB från Valencia i december 2023 på 2.48 i perfekta förhållanden. Tanken var att försöka på 2.45 igår men lade om dom planerna tidigare. Tyckte jag var generös när jag justerade min måltid till 2.57.30. Låg bra till efter halva men var riktigt stekt från typ 35km. I mål på lite över 2.58 - håller nog denna prestation högre än mitt PB med tanke på värmen och tuff bana. Sprang även Göteborgsvarvet i år, känslan är att publiken i Stockholm hördes och klappade betydligt bättre än i Göteborg!
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
2 juni 2024 kl 11:35
4 Gilla
Har sett din episka målgång från olika vinklar idag Niklas. Redan en klassiker! 🔥
Daniel
1979 • Stockholm
2 juni 2024 kl 11:57
4 Gilla
Sprang också igår, dock betydligt långsammare än de flesta av er som skriver ovan :-)

Hade inga större problem med att få tag på vätska förutom vid de första stationerna, men lite extra stress blev det ju. Störde mig också på vätska i muggar med fel färg vid några stationer.

Minns det inte som samma kaos när jag sprungit halvmaran? Trots rätt mycket folk även där.

Tänkte också på "leran" som blev av muggarna, är det för att man kör med papp-muggar nuförtiden? Kanske varit plast tidigare? Jag har inte heller tänkt på det tidigare...

Härlig folkfest var det och att sista milen skulle blivit tung även utan värme visste jag ju.. Så klart påverkade värmen men jag tycker mig vara lite mindre påverkad i det här loppet än tidigare lopp i värme. Har ju ändå fått några veckor av värmeanpassning i vår.

Lundagatan tycker jag var lugn, men västerbron blev istället riktigt tuff. Känns inte alls som lika många höjdmeter vilket det ser ut som enligt höjdprofilen. Även uppför Narvavägen andra gången var tuff. Antar jag är bättre i lite brantare backar och sämre i slakmotor...

Men i stort sett nöjd, gick väl ungefär som planerat, fokuserade inte alls på tiden utan att hålla en lämplig ansträngning. En del promenad på slutet men höll ändå ihop det skapligt.
1974 • Stockholm
2 juni 2024 kl 12:30
4 Gilla
Kanske muggarna i fel färg uppstod pga den höga åtgången som ledde till muggbrist?
Det lyckades jag hur som helst observera och parera.
Däremot missade jag att det någonstans serverades buljong. Trodde det var vatten el sportdryck (minns inte vilket) - smakchocken var ganska otäck. 😀
Hade heller ingen saltbrist för en gångs skull utan hade regelbundet lyckats peta i mig salt på annat sätt så buljongen var allt annat än det jag ville ha.
1984 • Stockholm
2 juni 2024 kl 12:41
1 Gilla
Samma för mig med buljongen. Gillar egentligen buljong men det var inte det jag förväntade mig eller ville ha där. bananer, gurkor och äpplen när jag bara ville ha något att blöta kepsen i (kan verkligen inte äta den typen av grejer när jag springer) blev också nästan komiskt eftersom det var så trångt så det var nästan svårt att inte få frukt i ansiktet ibland 😂
1991 • Norrköping
2 juni 2024 kl 13:23
10 Gilla
3:21:30 blev det för mig! Godkänd resa till 15 km där jag tvingades in på bajamajan. Därefter gick det egentligen bara sämre och sämre. Fick mest fokusera på att "hålla ihop det" under loppets andra halva då jag visste att jag skulle inte skulle bry mig om exakt sluttid.

Hamnade precis bredvid Staffan vid starten vilket var en jävla slump.
1971 • Nykvarn
2 juni 2024 kl 14:19
2 Gilla
Kul att säga hej Marcus. Apropå olika innehåll i muggarna så gick jag hela tiden på vad funktionärerna ropade ”Vatten”/”Sportdryck” istället för färgen på muggarna.

Ej tjej sprang snävt in framför mig vid första vätskan i övrigt gick det fint. ”Roligt” var också den gamla fabrorn som bestämt men långsamt gick över ett övergångsställe på Flemminggatan när alla löpare passerade samtidigt som han höjde handen och gjorde fuck-off åt löparna med ena handen. Han fick mycket kommentarer från både publik och löpare kan jag säga 😅

Årstiden och att det ofta är varmt aktualiserar ju återigen debatten om starttid också. Förstår att det är en svår avvägning med många som reser till Stockholm samma dag men med varmare väder framöver borde arrangörerna fundera på en tidigare morgonstart liksom många andra lopp i Europa. Pratade med en löpare från Madrid efter loppet som inte kunde förstå hur loppet kunde starta mitt på dagen.

1967 • Torslanda
2 juni 2024 kl 14:28
1 Gilla
Både Hong-kong och Singapore marathon startar vid 3-4 på morgonen och det är en himla tur. Jag är ju själv en av dem som tar tåget över dagen till Stockholm och det är ju på sitt sätt tacksamt och kul men jag skulle klart föredra en övernattning i Stockholm om jag fick en tidig start. Vi var inte allt för många som tog tåget ändå så att låta tusentals lida för att vi skall spara in på en övernattning är ju inte till majoritetens bästa.
Andreas Fredriksson
1975 • Eskilstuna
2 juni 2024 kl 14:36
4 Gilla
Hade min behagligaste mara någonsin. Njöt av vädret & stämningen runt banan. Bara någon kontroll i början där vattnet var slut & jag hade tänkt ta lite. Kul att springa Stockholm igen efter 13 års frånvaro men nu ska det bli skönt med bara stig/bergslopp resten av året.
Hans Westerback
1958 • LIDINGÖ
2 juni 2024 kl 15:24
9 Gilla
Ja det blev en pärs igår, tror bara det blivit tre "långpass" på 13, 14 resp 18 km sen Tokyo Marathon, så det blev mycket gåpauser, och in på 5.47. En del kompisar gav rådet "spring långsamt och bara njut". Jag sprang långsamt och led i sex timmar! Men det är ju det här jag betalat för, så varför klaga på det! :-)
Alla drabbades ju av trängsel och brist på vätska vid första stationerna, men för oss mot slutet var det värre. Tog lite saltgurka vid 21 km, och när vi kom till vätskestationen strax efter och ville skölja ner den så fanns ingen vätska alls kvar! På Hornsgatan och Lundgatan var det slut på muggar. Finishertröjorna var slut i stl M när jag kom i mål...
Ömma tånaglar som vanligt, men inga problem promenera runt och kolla in barnbarnen på MiniMaran idag. Så grymt imponerad av sju-åringar som kör 1,3 km på 5.30, jag får det till 4.13-tempo! Jag skulle få slita för att hänga med den lilla biten!
1960 • Hillared
2 juni 2024 kl 17:27 Redigerad 2 juni 2024 kl 17:48
11 Gilla
Hemma igen och här en DNF Race Report.
Åkte upp på fredagen. Natten innan 4h sömn p.ga att mina jädrans restless legs hoppade hej vilt trotts medicinering. Och magsmärta vilket blev värre på fredagen när vi åkte upp. Särbon ville vända hem men jag envisades med att fortsätta. Tänkte att 5 km skulle jag klara. Fick knappt i mig föda dagen innan. Förstörde särbons helg då hon var orolig att det var min kroniska sjukdom och skulle hamna på akuten i Stockholm men troligen mer vanlig hederlig magkatarr. Och så problemet med ryggen.

Med 8 gels i fickan och 4 salt tabletter gav jag mig iväg i 12 gruppen. 7-tempo testade jag och inga besvär. Kommer inte ihåg om det var i första eller andra stationen jag inte fick vatten/sportdryck och blev supertrött mentalt av det. Försökte sedan hänga med Torbjörn som var 4:30-pacer men det gick bara till närmaste station där jag en bra stund fick slåss om det lilla vätska som fanns. Lugnt och fint fortsatte jag utan att stress. Glad att kommit längre än 5 km och reviderade min sluttid till runt 4:50 (personligt sämst). Inget vatten/sportdryck på vissa stationer och folk började gnälla på törst och jag med.

Träffade runt 2 mil på Djurgården farthållare Sofi och Tommy som stöttade henne men hon försvann sedan i fjärran. Gick och pratade och hade det trevligt med Tommy istället. Reviderade ner min tid till 6 timmar nu. Tommy klev klokt av och det skulle nog jag också gjort där men fortsatte. Försökte bryta 5 km senare pga. yrsel men det fanns ingen att anmäla sig till. Nästa station sa de hela tiden men vätska fanns nu men att blöta tillbaka en uttorkad kropp funkade inte och så mådde jag ju inte bra överlag heller med ryggen och yrsel (magen otroligt nästan okej). Till slut kunde jag kliva av vid ett sjukvårdstält. 5 km från hotellet och 14 km (med promenaden tillbaka till hotellet) från mål. Skit samma tänkte jag och gick hemåt 5 km istället för att gå till mål 12,5 km bort på runt 6-7 timmar. Hade ju inte förväntat mig att komma så långt men fantastisk publik och bra väder gjorde en positiv.

Skön promenad hem, på gator där loppet inte gått, till hotellet där folk vid uteserveringarna ropade och ville bjuda på öl samt grattade en fast jag sa att jag brutit. 3 mil i värmen imponerade på dem. Kände mig som en lyckad fotbollsspelare i Italien istället för en stukad maratonlöpare.

Satte mig sedan ofta på bänkar och njöt i det vackra vädret vid Stockholms alla vattendrag medan folk gick förbi och hejade när det såg nummerlappen samt gratulerade men jag orkade inte ropa tillbaka att jag brutit utan tog till mig berömmet istället. Tog en stor glass halvvägs hem fast det inte var optimalt för magen men måste ju fira att jag tog mig 25 km längre än tänkt.

Kanske är jag den förste som blivit nöjd efter DNF på ett Stockholm Marathon? Hälsan går alltid före än att genomföra ett lopp!
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
2 juni 2024 kl 17:54
Gilla
Re:255 John Jensen. Har också restless legs och vägrar medicin då dessa avtar i effekt efter ett antal år. Hanterar detta med ett antal sessioner varje natt enligt följande: Stretching av vader på ett sk "slantboard" samt vadmassage med pistol. Sover med en massagepistol modell rejälare i sängen 😁. Detta gör mina restless legs hanterbara och räddar nattsömnen, även om Garmin klockan säger något annat på grund av alla vakna perioder. Men du kanske redan prövat detta?
1960 • Hillared
2 juni 2024 kl 18:19 Redigerad 2 juni 2024 kl 18:20
1 Gilla
Provat allt, det bara triggar igång det värre, bara medicinering som hjälper men tvärt om alla andra så har jag minskat min för risken av argumentation utom ytterst sällan när jag får ta samma dos igen. Fick göra så den torsdagsnatten. Fredag och lördag var benen lugna Ingrid. Känns som paradiset på jorden när det funkar 100% hela dagen. Kanske därför det glada humöret under loppet och efteråt trotts att jag kände mig tvungen att bryta Stockholm Marathon så nära målet. Underbart när benen är normala i två hela dygn.
Malmö
2 juni 2024 kl 18:25 Redigerad 2 juni 2024 kl 18:27
3 Gilla
Detta skulle bli min första mara, men haft lite problem med fotleden så jag var osäker på om jag ens skulle springa dagen innan.
Körde ändå på och höll 4.00 farthållarna, sjukt svårt vid vattenstationerna och inte tappa allt för mycket tid där.
Efter 15 km så började tankarna komma om jag skulle fortsätta eller inte, pga skadan.
Kom till 22 km och där tackade jag för mig. Inte de bästa förutsättningarna inför loppet. Även om det var på känn att det kanske inte skulle hålla så känns det sjukt segt att avbryta.
Daniel
1979 • Stockholm
2 juni 2024 kl 18:28
2 Gilla
Slut på vatten och även finisher-tröjor, det är ju rätt pinsamt för arrangörerna tycker jag.. Att det är varmt och kommer att gå mycket vatten kan ju knappast komma som en överraskning.
2 juni 2024 kl 19:34
4 Gilla
Har skummat igenom kommentarer här, hög igenkänningsfaktor på flera inlägg- vilket grymt forum detta är! Själv var jag bättre förberedd än någon annan tidigare mara (kört 3st) i år, sa till en kompis under taperingmode att ”det var längesen man kunnat träna på såpass utan att ngn förkylning/halsont bromsar upp det”. Vaknade upp med halsont o tokförkyld 4 dagar innan start och fick ställa in-sjukt trist men blickar genast mot ny mara o siktet inställt på Frankfurt (tack Jens för tips!)….💪🏼😊
< < < 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.