Löpning Kläder, Skor & Prylar 41 inlägg 17512 visningar

Löparvagn (den eviga frågan) 2020

1970 • Frösön
#1
5 augusti 2020 - 12:21
Gilla
Har skummat igenom lite gamla poster här i forumet... och många av tipsen finns inte längre att få tag på, så här kommer frågan igen :)

Är intresserad av en löparvagn. Jag är 193cm lång och frun är 165cm så det måste gå att ställa höljden på handtaget så det passar oss båda.

Det självklara alternativet verkar vara Thule Glide 2, men priset är ju... otäckt, särskilt för en arbetslös småbarnspappa och en mammaledig mamma (men kan vara något att spara till om vi äter makaroner ett par månader). Håller ögonen öppna efter begagnatmarknaden as well och det kan ju dyka upp en där.

Finns det verkligen inga vettiga (bra) alternativ till Thule Glide 2?
Ska helst klara alla underlag (asfalt, grusväg, elljusspår och lättare rot-och-stenfri "trail").

/M
< < < 1 2 3 > > >
1986 • Kungshamn
#21
1 september 2020 kl 22:54
1 Gilla
Hen kanske är lite liten men vår stora älskar sin "snack tray". Festis, macka och russinask på sitt lilla bord sen är han nöjd med sitt fika medans han kikar runt.
1986 • Hjo
#22
2 september 2020 kl 08:54
Gilla
Jag springer med en Thule Chariot cx1. Har gjort det i 3 år och den är stabil, barnet sitter väldigt bra (även när det somnar), bra skydd runt omkring med lock, solskydd och regnskydd, bra dämpning och smidig att göra om till cykelvagn.
Köpte den begagnad och fick då ge en rejäl slant men de är väldigt dyra nya. Men värd varenda krona. Håll utkik efter dem på begagnatmarknaden. Rullar lika bra på asfalt som grusväg. Har dock inte sprungit eljusspår men ska nog inte vara några problem.
1970 • Frösön
#23
2 september 2020 kl 13:56 Redigerad 5 september 2020 kl 14:53
2 Gilla
Det blev en Thule Chariot Cougar 1 (med cykel och jogging-kit). Har sprungit ett par gånger med den och har egentligen inget att klaga på. Rullar riktigt bra. Får verkligen bromsa den i nerförsbackar :)

Lite tankar om vagnen efter snart 2 veckor...
1. Den gick inte rakt vid montering, men det är relativt lätt att fixa.
2. Den är stor (lång) och känns lite skum att svänga med i början (jämfört med en "vanlig" barnvagn.
3. Det går att vända på handtaget så det blir högre (och rakare) för den som är lite längre (som mig). Frugan som är 30cm kortare kan fortfarande använda den med handtaget i "mitt" läge om vi måste byta "förare" men det är mest bara jag som kör när vi är ute.
4. Ångrar inte mitt köp.

Betalade ~4300 för vagn med cykelkit och ~900 för joggingkittet.
Äter makaroner......
1987 • Torslanda
#24
5 september 2020 kl 19:17
Gilla
Gjorde en grupp på Strava för oss barnvagnslöpare om någon vill gå med... :)
https://www.strava.com/clubs/barnvagn
1974 • Lund
#25
6 september 2020 kl 20:17
1 Gilla
Jag använder den lite billigare Roadster 2 nu som äventyrs vagns, alltså inte för barn utan har byggt om den lite för att fälla ut sovplats/tält od. Har kört ca 265km i sommar med den och den har fungerat över förväntan. Vet dock inte om man gärna kanske väljer Speeder 2 modellen när man har barn i pga dämpningen.
Jesper Levén
1987 • Stockholm
#26
18 oktober 2020 kl 00:55
Gilla
En av de märkligaste egenskaperna på de flesta löparvagnar tycker jag är att barnet inte kan sitta bakåtvänt. Vår äldsta son är 4 nu och han sitter fortfarande vänd bakåt i den vanliga vagnen, de få gånger han använder den nu för tiden. Vi har aldrig sett någon anledning till att vända honom framåt. Det går ju inte att kommunicera på samma sätt och jag upplever att vi knappt hör varandra. I min mening så är det mycket viktigare att vi kan kommunicera och se varandra. De enda vagnarna som jag hittar, som klarar att vara monterade bakvända är Emmaljunga nxt challenge (dyr och ser klumpig ut?) samt bugaboo runner (antar att man kan montera sittdelen bakvänd?) Har jag missat någon, eller är det någon som kan kommentera dessa vagnar av egen erfarenhet?

En lillebror påväg snart så det är ingen brådska direkt. Man vill väl gärna att han ska kunna sitta ordentligt innan man ger sig ut. Jag sprang iofs en del med vår äldre son i en vanlig Britax go. Det fungerade helt okej men antar att det är ett lyft att köra med en ”riktig” löparvagn?
1985 • Tyringe
#27
18 oktober 2020 kl 13:45
Gilla
#26
Jag kan intyga att Emmaljungas inte är klumpig. Den är lång men den går riktigt smidigt när man springer, hålor och ojämnheter fortplantas inte rakt upp till barnet utan det blir ett skönt gung istället.
Var ute en runda precis med den, den är inte tung heller att framföra pga stora hjul.
Men har man 2 man ska springa med så är det klart inget alternativ =)

Sittdelen är vändbar så du kan ha det barnet känner för.
1987 • Torslanda
#28
20 oktober 2020 kl 22:18
Gilla
Jag förstår vad du menar.
Vi har en Bugaboo Fox som vi använder på semestern osv.
Skönt att kunna ha sittdelen vänd mot sig när man går på Ica osv.

Men fördelen med t.e.x Thule är att du kan fälla upp sufletten åt motsatt håll, så även om bebisen/barnet sitter bortvänt, så räcker det att hen tittar upp lite så får man ögonkontakt direkt :)
Mikaela
1986 • Sverige
#29
24 oktober 2020 kl 13:23
Gilla
Jag använder thule chariot cross 1. Är väldigt nöjd. Har använt den sedan min dotter var 6 månader och nu är hon snart 2 år. Hon gillar att åka i den, och jag gillar att man kan ha den till både löpning och cykling (även skidåkning om man vill). Jag köpte den på outnorth när jag hade 25% och betalade runt 7-8000 med jogghjulet. Handtaget går att justera så den passar både längre och kortare personer. Kan varmt rekommendera den vagnen. Använder den i elljusspåret ibland och tycker de funkar helt okej.
1988 • Nacka
#30
27 oktober 2020 kl 10:19
Gilla
Bild uppladdad av Robert Lundberg
Är ju hyffsat ny här på Jogg men denna tråd har jag missat.
Barnvagnslöpning ligger mig varmt om hjärtat och har hållt på sedan 2017.
Är själv ägare av en Bugaboo Runner (Modell som utgått men finns på begagnatmarknaden). Bra broms. Snabb (har gjort milen på 36 med den). Sitsen går att vända så att barnet sitter/ligger framåt eller är vänd mot dig (bra när barnen är små eller när det blåser kallt. Ställbart Handtag i höjdled. Funkar för mig som är 182cm med god marginal och min fru som är 157cm när handtaget är sänkt.
Utöver denna har jag en Thule Chariot Lite Dubbelvagn med löpkit (nu när man har två barn. Vilket är en hyffsat smidig vagn med tanke på storleken.
Blir pappaledig efter nyår så då kommer jag förhoppningsvis igång ordentligt med barnvagnslöpningen igen =)
1987 • Mariefred
#31
27 oktober 2020 kl 13:41
Gilla
Jag kör med Thule Urban Glide 2, började med löpning när dottern var 2,5 mån. Då låg hon i liggdelen som man kan fixa till vagnen, perfekt för promenader och löpning, dock stor vagn vid övriga tillfällen men vi bor på landet och jag springer massor.
Nu är dottern 8,5 mån och storgillar löpningen, brukar bli mellan 9-32 km långa pass utan problem :) under min föräldraledighet nu blir det flera pass i veckan, allt från distans- till tröskelpass, även på löparbana.
Kul att Rasmus fixat en Strava grupp, skall gå med i den.
1987 • Torslanda
#32
7 november 2020 kl 20:19
Gilla
Sjukt imponerande med 36 på milen med vagn. Jag siktar på sub 37 utan vagn på tävling :O Bebisen flyger ju fram ;)
1987 • Torslanda
#33
7 november 2020 kl 20:23
Gilla
''Kul att det är så många som kör med vagn :)
Jag kör också med Urban glide (ettan tror jag) men ibland önskar jag man hade Chariotten, när lillen sitter framåtvänd i blåsigt väder så blir det lätt väldigt kallt, svårt att klä honom rätt för längre turer ::)
1988 • Göteborg
#34
1 februari 2021 kl 10:30
Gilla
Jag har en Thule glide 2 som jag tänkte sälja i och med att jag snart behöver en dubbelvagn, den har 2 år och 8 månader på nacken men fungerar finfint. Om nån är intresserad så hojta!
Jesper Levén
1987 • Stockholm
#35
13 augusti 2021 kl 22:25
Gilla
Hej,
Jag måste återkomma till denna tråden trots att den är gammal. Jag är i valet och kvalet om att köpa en Emmaljunga nxt challenge med sittdel alternativt en Thule chariot sport (ev. cross, men sport verkar vara mer vadderad/bekväm för barnet). Är det någon som har provat båda två vid enstaka eller flertal tillfällen och har feedback angående hur löpningen skiljer sig med de båda samt praktiska för o nackdelar.

Plus för Emmaljunga är att den går att köra bakåtvänd så att jag kan kommunicera med min son när han är vaken, vilket han kommer att vara ibland. Detta värderar jag rätt högt men är osäker på vädertåligheten pga att detta blir lite mer som en ordinär vagn.

Plus för Thulen är att väderskyddet antagligen är bättre och det är bra för kommande höst och vinter då jag är föräldraledig fram till mars och har som mål att springa i princip alla veckodagar oavsett väder.

Ytterligare fråga, är det stor skillnad mellan äldre chariots/Thule chariots vs. de nyare modellerna sport och cross? Jag kommer inte att köpa någon ny men andrahandspriserna på senare modeller är relativt höga.
1989 • Kungälv
#36
25 januari 2022 kl 07:07
Gilla
hej!
Har ganska nyligen köpt en Urban glide 2. Vagnen känns helt fantastisk och är redo att plöja mil. Dock ett problem, vet inte om jag inte förstår hur man ska göra eller något är fel.
När jag vrider för att låsa framhjulet och börjar springa så dras vagnen åt något håll. Läste på och hittade "vredet" vid hjulet som justerrar detta. Snurrar på den och springer igen men den går bara rakt några meter sedan börjar svänga igen. Om jag vid en sväng tiltar vagnen lite bakåt och så är hjulet helt ur sin inställning också.

Hanterar jag framhjulet fel?
Emma
1982 • Uppsala
#37
25 februari 2022 kl 12:16
Gilla
Tänkte slänga in en fråga i denna tråd med. Thule Glide 1 vs 2 och vs Utban Glide, vad är egentligen skillnaderna? Är det att man kan ha ett olåst framhjul på Urban-varianten?

Ska inhandla en vagn snart och försöker förstå skillnaderna här...
1987 • Lerum
#38
2 mars 2023 kl 19:16
Gilla
Bumpar tråden.

Är intresserad av Thule Urban Glide eller Chariot om någon vill sälja i Göteborgsområdet.
2006 • Alingsås
#39
27 juni 2023 kl 07:43
Gilla
Bild uppladdad av Anonymiserad
KidRunner Multi-Sport verkar ju intressant för en ensam löpare på långtur. Verkar dock inte säljas i Sverige. Finns det något liknande på våra breddgrader? Skönt att ha händerna fria istället för att putta och går visst lätt montera på cykel och finns även medar till dem om man gilla skidåkning bland fjällen. https://kidrunners.com/
1986 • Hjo
#40
3 juli 2023 kl 07:47
Gilla
Cybex ZENO finns i Sverige. Har inte testat själv men följer Charlotte Arvered på Instagram och hon hade den till sin dotter.

Här är själva midjebältet, hitta ingen bra bild på hela kittet.
https://www.cybex-online.com/sv/se/p/SP_GO_Hands_free_Running_Kit_Zeno_EN.html?_gl=1*1l8z2re*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQjwwISlBhD6ARIsAESAmp6sX4mRHKarajXpatdsc7BukhCNw2XZn0xNwJ6Eho_Hx-7K6bxtEVAaAlzhEALw_wcB
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.