23 oktober 2019 kl 13:25
Det är för att många gör (i mina ögon) misstaget att utgå ifrån att bäckenet är orsaken, det är ju också ett symptom. Det kan finnas undantag och då är det i regel inget man behöver fundera på, vid ett rejält trauma, t ex att något är riktigt krossat/vridet av yttre händelse (det skulle man isåfall varit plågsamt medveten om redan vid händelsen). Att det går tillbaka igen är i mina ögon ett tecken på att det är ett symtom.
Symtom på vad då? Hur kroppsdelen används, skulle jag säga. Riktigt duktiga terapuefter brukar efter några behandlingar ha kunnat hitta fler påverkande fysiska delar så man får mycket mer hållbart resultat på kanske 3:e/4:e behandlingen. Kroppen samverkar, så det finns alltid flera strulande delar om det finns en, lätt att tänka att man fixar det "stora" så är det löst, men andra samverkande delar kan hindra funktionen. Det beror också på om man kommer så djupt med det hela att rörelsemönstret påverkas automatiskt, det kan skilja mycket i kunskap /arbetssätt som sagt och vara individuellt vad man svarar på.
Olika behandlingsmetoder jobbar olika (olika individer också såklart), kommer man tillbaka gång nummer två efter säg några veckor /någon månad, och exakt samma åtgärd görs, varpå det kommer tillbaka igen, då kommer det inte ge något att gå dit en tredje gång, då var den metoden inte rätt för dig.Gör man något mer vid tillfälle två, hittar mer, så är nog hoppet större.
Men det allra bästa är om man själv kan träna om sin motorik (som kan vara bortglömd efter en längre tids problem) så att höften inte har någon anledning att hamna fel. Det är dock klurigare att hitta bra hjälp till sånt än att hitta såna som kan "knäcka". Göra yttre påverkande saker snarare än inre skulle man kunna säga.