Löpning Skador & Rehab 11 inlägg 11362 visningar

Fotproblem - tips på bra sjukgymnast/läkare i Stockholm

Kajsa
1986 • Stockholm
#1
3 januari 2012 - 19:12
Gilla 
Jag har problem med en fot, det gör ont på ovansidan och nu har det dragit sig mot vristen. Det känns instabil. Jag gör balansövningar regelbundet och har ilägg i mina skor, det gör inte direkt ont, men det känns av hela tiden och hindrar mig från att springa.

Någon som haft liknande problem? Vad fick ni i så fall för diagnos och kan ni rekommendera en bra sjukgymnast/läkare i Stockholm?
Björn Söderberg
1964 • Storvreta
#2
3 januari 2012 - 19:27
Gilla 
Hej Kajsa! Jag har tyvärr samma diagnos som du, först kändes det på stora leden i stortån, gick inte alls att springa då. Men nu har det flyttat sig till ovanpå foten precis där jag knyter skorna och går lite framåt. Har ingen värk när jag sitter still men efter när jag suttit och börjar gå känns det. Vilade helt från löpningen nu i tre dagar och testade en kort tur idag. Blev lite haltande löpning i början men kändes lite bättre efter ett tag. Väl hemma och satt ett tag kändes det tyvärr lite mer igen när jag började gå. Jag har semester denna vecka och ingen snö ute allt perfekt för löpning men så går det inte för foten, jag är mycket mycket rastlös. Hoppas någon har ett tips om detta.
Björn Söderberg
1964 • Storvreta
#3
3 januari 2012 - 20:02
Gilla 
Hej Kajsa !
Jag satt och sökte på fotproblem och hitta lite info vet inte om det är detta som är mitt problem men låter nått ditåt. Kolla på SESAMBENET. Mustafa Mohamed har detta problem.
Kajsa
1986 • Stockholm
#4
3 januari 2012 - 20:14
Gilla 
Tack för tipset! Har du en bra länk? Hittar inte så bra info
Anders Togerö
1968 • Järfälla
#5
3 januari 2012 - 20:58
Gilla 
Har haft samma problem, då var det stressfraktur i metatarsal 2.
http://orthoinfo.aaos.org/topic.cfm?topic=a00112
1967 • Skogås(Huddinge)
#6
3 januari 2012 - 22:56
Gilla 
Jag hade liknande problem för något år sedan. Ont ovanpå foten "högsta punkten" på vristen men mer mot insidan än mitt på själva foten....
Läkaren trodde bestämt att det var stressfraktur men inget syntes på MR.
Efter det besökte jag en kiropraktor och det visade sig att jag var skev i höftpartiet!
Så snedbelastning på grund av detta hade orsakat fotproblemet (benen var olika långa) blev hjälpt på 2-3 behandlingar.
Ibland är det svårt att veta "vad som är hönan & vad som är ägget"
Lycka till!
Ingrid Vikman
1951 • Luleå
#7
4 januari 2012 - 08:46
Gilla 
Jag har haft probelm med nedsjunket främre fotvalv som smärtade på översidan av foten när jag sprang. Det minskade succesivt när jag satte en pelott under fotvalvet. Finns på sportaffärer och skoaffärer. Kändes direkt att det avlastade klämda nerver. Har du provat?
Kajsa
1986 • Stockholm
#8
8 januari 2012 - 12:45
Gilla 
Hej, tack för tipsen, har sedan tidigare fått konstaterat att jag har ett svagt höftparti och tränar därför regelbundet styrka och balans för att undvika att återigen skadas. Nu funkar det att springa lite i alla fall så jag håller tummarna för att det fortsatt känns bra
Emma
1989 • Stockholm
#9
8 januari 2012 - 16:30
Gilla 
Har samma problem som uppstått efter att jag börjat träna löpning ganska intensivt jämfört med förut och som blir värre vid belastning. Vilade en månad men efter första löppasset kom smärtan tillbaka och har nu även fått smärta i andra foten. Möjligen att jag belastat den konstigt när jag är medveten om skadan. Misstänker också stressfraktur. Vill också ha tips om bra specialist i Stockholm
Björn Söderberg
1964 • Storvreta
#10
10 januari 2012 - 19:30
Gilla 
Jag har fått reda på hur min fot kunnat bli öm och likaså muskel knutorna på det andra benet, med facit i hand så varför tänkte jag inte på detta. Jag köpte ett par nya skor 1 november Nike struktur triax 13, dom kändes hårda i början ja närmare 2 veckor innan det var okej men jag började slå i ena fotknölen när jag sprang, höll på att fälla mig själv men körde på utan att förstå nått. I lördags åkte jag till Team Sportia och fick all fakta jag behövde. Dom skorna hade för mycket pronation för mig och mellan sulan var för hård fick helt fel fotnedsättning. Köpte ett par Asics en neutral sko och testade dom så gått som det gick igår trots ömt i fot och lår. Otroligt mina fötter pekade rakt fram, vilken skillnad. Hoppas nu allt släpper så jag kan komma i gång igen. Fick akupunktur idag igen, när vinterovädret börjar då är jag säkert fit for fight och kan ej springa för det men inge väder ska stoppa mig.
1977 • Stockholm
#11
10 januari 2012 - 19:40
Gilla 
Jag har skadat höften och har just börjat behandling på "access rehab" mkt bra ställe och specialister på löpning.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.