Löpning Skador & Rehab 24 inlägg 17073 visningar

Smärta Insidan Hålfot/Nära Hälen

#1
28 maj 2018 - 20:47
Gilla
Hej! Drog igång med löpning igen efter vintern i mars och har tappat en 10kg och snabbt trappat upp min löpning från ett fåtal km till att nu springa ett antal mil i veckan + 1-2 intervall pass så har ökat mängden och intensiteten ganska snabbt och åkte härom veckan under ett 1km intervall pass på en liten smärta i hålfoten/hälen på högerfoten och tänkte inte så mkt på det förutom att jag tog 2x dagar av helt från träning, körde en längre löptur på 1.35min och någon gång under denna löptur fick jag en extremt smärta i hålfoten, tänkte om någon har en idé om vad det kan vara som är fel?
Har läst en del trådar tidigare ang Plantar Fasciitis och när jag känner under foten är det kring den senan/ledan som det gör ont men en annan märkbar skillnad mellan vänster/höger fot är att när jag trycker på den leden/senan så klickar det till som när man knäcker sina fingrar typ vilket inte sker på vänsterfoten, har tyvärr ingen aning om det har med skadan att göra men tänkte jag skulle försöka lägga in så mycket information jag kan.
Kan även tillägga att smärtan är som absolut värst när jag använder framsidan av foten, typ går i brant backe, gå i trappor etc. Min läkare sa att jag skulle vila foten 1 vecka till och om det fortfarande är problem skulle jag återkomma så tänkte kolla här om ngn har en idé om vad det kan vara? Ursäkta för den långa texten!
Mvh Johan
< < < 1 2 > > >
1967 • Tungelsta
#21
30 juni 2018 kl 00:01
Gilla
Intressant - tack! Ska läsa :)
Jasko - Yugo Boss
Dubai
#22
30 juni 2018 kl 09:21
Gilla
Kolla så att det inte är Post-Tib Tendonitis. https://youtu.be/hwHRhAmxh9Y
1981 • Västerås
#23
4 juli 2018 kl 15:09
Gilla
Hej!
Jag fick samma sak och gick med problemet länge. Det som räddade mig var ett inlägg på den här sidan http://www.stegkliniken.se/store
Det som heter hälsporreinlägget.
Gjorde övningar också, men upplevde att det blev sämre likafort som bättre, så jag började använda detta inlägg så hålfoten fick vila medan den läkte. Funkade kanon för mig :D
Jonas Henriksson
1975 • Undersåker
#24
7 juli 2018 kl 07:42
Gilla
#16
Vad har du för inläggssulor?
(Upplever mina formgjutna som alldeles för osmidiga att ha i löparskorna.)
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.