26 juni 2007 kl 18:08
Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Suck... Damen är ute och cyklar... Och Fredrik F, denna info har inget med kroppsbygge att göra.
Om du äter 1,5g protein/kg kroppsvikt har du reserver att ta av, om du tränar hårt vill säga. Långdistansträning från 2 mil och uppåt.
Ni andra behöver givetvis inte bry er om dessa råd.
Muskler behöver proteinet att reparera sig och även då du springer längre sträckor så tar kolhydraterna slut. Efter ca: 2 timmars löpning brukar dessa kolhydrater ta helt slut... (Det kanske du aldrig upplevt A Karlsson? ;)
Vad tar kroppen då som energi i fortsättningen? Just det, kroppsfett och muskler. Musklerna innehåller protein... Hmmm... Nu finns det en vinst att göra om man kan sin läxa...
Om den största delen energi tas av kroppsfettets reserver, används även ca: 10% av musklernas protein som energikälla. Förödande alltså... om man springer många långlopp.
Har man då ett överskott av protein i kroppen tas detta som energireserv istället för musklerna. (Dessa 10% alltså.)
Studier har även påvisat att extra proteintillskott kan minska ansamlingen av mjölksyra i musklerna vilket är bra för en långdistanstävlande person.
En del av denna fakta är hämtad från boken:
"Ät träna prestera " av Fredrik Paulun
Och du, A Karlsson, starta en ny tråd om du vill veta mer som du INTE har hört tidigare...
OBS! Denna info har inget med återhämtningsdryck att göra.
/Roger