28 januari 2015 kl 18:46
Japp, jag ska springa. Det blir min debut på ultradistans och jag tänkte använda mig av en 25-5-taktik, dvs springa 25 minuter, gå 5 minuter osv. Mitt huvudsakliga mål med loppet är bara att hålla igång under de sex timmarna och sedan får resultatet bli vad det blir. Jag hoppas dock på att komma över 50 km men gör jag inte det är det ingen katastrof.
Det jag funderar mest på är hur jag ska lägga upp energiintaget. Jag har tänkt äta och dricka under gångpauserna, dvs varje halvtimme. Under mina marathon brukar jag dricka sportdryck, ta bananbitar och någon eller några gel under den senare delen av loppet.
Nu funderar jag dock på om detta kan bli lite enformigt i sex timmar och om man kanske skulle försöka varva in något annat? Jag vet att man helst inte ska experimentera med nya saker under lopp men min mage har visat sig vara ganska tålig tidigare. Såg precis ett mejl från arrangören där de listar vad som serveras:
Cola, kaffe, buljong och sportdryck (Enervit G Sport)
Korv och köttbullar
Banan och russin
Bröd med pålägg
Godis och potatischips
Kan man tänka sig ett upplägg där man varvar in lite fastare grejer i början och sedan gradvis går över mot mera lättsmälta och snabba kolhydrater?