Löpning Träning 65 inlägg 7313 visningar

Så trött på "vill man så kan man"

Mikael Olausson
1977 • Skärhamn
#1
11 november 2014 - 13:41
5 Gilla
Jag är så trött på alla inlägg i stil med "vill man så kan man". Nu senaste triggat av två inlägg i ett utav forumen här på jogg (angående att öka träningsmängden per vecka från 6-7 mil till 9-10 mil). I min värld med två små barn (5,5 och 2 år), en pendlande sambo och en ständigt kamp för att få till max tre pass i veckan är det nästan provocerande att några anser att det handlar om prioriteringar och vilja för att komma upp i 6-7 mil per vecka.

"Eller så tycker man att löpning är så kul å att man väljer att prioritera löpningen framför andra saker"

och

"...klart du hinner. Gå upp en timme tidigare varje dag och stick ut och springa bara. Eller spring på kvällen när resten av familjen gått och lagt sig. Inga konstigheter. Vill man så går det.

En normal dag går jag upp 5:15. Är på jobbet 6:30 och slutar (med minimal lunchrast) i tid för att hämta barnen på dagis innan 16:00. Sen är det hem och laga middag, diska och förbereda barnen för sängen. Beroende på vilket utav barnen jag nattar så är klockan 20 eller 20:30 innan det är klart. Efter det finns det en möjlighet att eventuellt klämma in ett kortare träningspass. OM det inte behöver hängas nån tvätt, städas, klippas nån gräsmatta eller sotas nån pelletspanna innan jag själv behöver göra mig i ordning för sängen för att hinna somna innan 22:15. För jag behöver 7 tim per natt för att fungera tillfredsställande som pappa, sambo och kollega.

I vintras våras var jag pappaledig och därmed hemma en större del av dagen. Då kunde man hinna med många utav vardagssysslorna under dagen och det fanns mer tid till träning på kvällarna. Då låg jag på 3-4 mil per vecka fördelat på lika många pass. Men hur jag skulle kunna klämma in det varje vecka i ett normalt liv kan jag tyvärr inte se. Vad ska jag prioritera ner för att kunna prioritera träningen? Vad ska jag göra annorlunda?

Kom gärna med förslag och kommentarer. Till min specifika "dygnsplanering" eller i största allmänhet. Antingen får jag bra idéer till förändringar eller en möjlighet att fortsätta min argumenteringen genom att förklara varför vissa av idéerna inte funkar i mitt liv.

Eller beskriv gärna just din situation och hur ditt pussel ser ut.

Det här inlägget är inte tänkt som någon kritik mot enskilda personer. Utan mer som ett försök att få en del av er att öppna ögonen och se att alla har inte samma förutsättningar och möjligheter som ni.
< < < 1 2 3 4 > > >
Karibou
1976 • Sundbyberg
#21
11 november 2014 kl 21:58
4 Gilla
Ok. Jag faktiskt tror på att alla kan trolla fram tiden när det behövs. Har barnen varannan vecka, jobbat heltid och tycker att veckorna utan löpning är de som funkar sämst faktiskt.
Upp innan solen för att springa är det jag tycker funkat bäst för min del. Då är det gjort. Lunch är det lurigt men jag försöker hålla ett pass i veckan med kollegor (och nej det har inte funkat bra senaste månaden, men egentligen det är mest den sociala biten som jag är ut efter vid dessa lunch pass). Orkar inte alls med pass på kvällarna. Alldeles för trött.
Alltså allt du beskriver i ditt inlägg känner jag igen (förutom klippa gräset eftersom jag bor i stan :) ). Säger inte alls att det är lätt. Och visst behövs motivation för att gå upp tidigt osv men det är ju ett val man gör. Jag säger inte heller att det är lättare för dig pga ni är två hemma. Det är bara annorlunda.

Så summa summarum: det finns ingen trolleri som fixar ett perfekt liv. Långpass fixas innan frukost på söndagar, kvalitetspass fixas innan frukost på vardagar, slödistanpass fixas resten av dagarna...innan frukost ;) Det är rytmen som passar bäst här. När barnen kan vara med, då följer de med cykel (extrasnabbt för min del och de är förvånad att jag inte svarar...) eller springer de bredvid (då blir det på deras villkor). Prioritering, prioritering och prioritering igen. Veckorna barnen är hemmablir ett snäpp kortare dagar på jobbet samt att vara ute och kuta när de inte är vakna. Så funkar det så länge. Började iofs springa inte så för länge sen men rutiner finns nu. Inte ovanligt att få frågan "har du sprungit redan?" när det steker pankakor kl.7 på morgonen innan skolan. Så är det bara.

Kolla på vad du vill få ut från din träning. Är det mer mängd? Finns det nåt mål? Behöver du mer kvalitet? ...

Förresten : jag anpassar min träning som sagt med vad jag vet om veckorna som kommer. Visst händer det att det strular och det inte blir som tänkt. Bara att släppa det och fortsätta :) Springer mellan 6 och 11mil i veckan.

Jo, en sak som tar tid:att regga passen och skriva bloggen. Träning är viktigast i det hela tre, så det får anpassas för resten. Jag mår inte dåligt att skippa ett pass. Bättre ett pass för litet än att missa nåt med t.ex barnen eller aktivitet. Tv? Brukar somna framför det efter 5min så lika bra att skippa det :) och visst har jag slutat vara coach i fotbolllag för ett av mina barn. Tog lite för mycket tid samt kunde inte direkt spela med barnen pga känsliga hälsenor.

Oj, det blev långt nu. Inget är omöjligt kan jag säga. Men skulle allt bara enkelt, då skulle livet sakna lite kul tycker jag. Inget recept om hur du kan lösa det hos dig, bara så ser det ut hos oss.

Lycka till!

1972 • segeltorp
#22
11 november 2014 kl 22:05
10 Gilla
Ingen! Ingen! Utanför din familj har rätt att döma vad som är rätt eller fel gällande dina prioriteringar. Jag nattar mina barn varje dag,hämtar dom i skolan varje dag, lagar mat åt familjen varje dag och umgås med min fru varje kväll i soffan efter nio...på helgerna är pappa totalt närvarande förutom söndag frukost...

Ingen ska eller får döma mig..

Min uppoffring var att dra ner på ett jobb som innebar 12timmars pendling och slit om dagen till 8timmar plus kort resväg..och,som sagt,ingen tv. Barnen kan inte ha en bättre pappa tycker vår familj..

1984 • Stockholm
#23
11 november 2014 kl 22:34
1 Gilla
Jag tror också att olika människor har olika mycket energi/driv att leva med den typen av upplägg som t.ex. Antonio beskriver så bra. Jag tycker det är väldigt inspirerande men är tveksam till att jag själv skulle orka även om tiden såklart finns. Alla har säkert i mer eller mindre utsträckning försökt ta bort "onödiga" tidsfördriv och vi har säkert alla kommit olika långt med våra vardagsupplägg. Vissa är helt nöjda med hur det ser ut men en del är det inte. Jag tycker att man bör ha respekt för att det kan vara svårt för andra att uppnå jämvikt bland alla prioriteringar även om man själv är nöjd med hur det ser ut för en själv. Det är såklart helt rätt att man bara behöver ta sig tiden, men bara för det är det ju inte så lätt att ta den från ett ställe så att det blir bra.

Många går runt med en känsla att "de borde och vill" en massa saker och den massan av totala saker adderar ihop till mer än 24 timmar per dygn. Det är såklart individens problem men det är likväl ett problem som man inte nödvändigtvis behöver vifta bort bara för att man inte har det själv.
hxman
1976 • Skåne
#24
11 november 2014 kl 22:36
Gilla
3små kids och jobbar ca 65h vecka inkl pendling. Några av mina erfarenheter:

*Jag körde ett tag morgonpass (start 05:00) . På pappret är det bästa tiden. Men det sliter rätt hårt på kroppen om man inte är disciplinerad med att lägga sig i tid. Nu har jag börjat köra sena kvällspass istället. 21.30-23 typ. Funkar bättre än morgonpassen om man ändå inte går och lägger sig i tid.
*Internet var en tidstjuv- fattar inte hur folk har tid att läsa/skriva bloggar.
*TV är i princip bortprioriterat sen länge.
*Mathem.se och färdiga matkassar gör att man kan spara rätt mkt tid
*Mor/farföräldrar som hoppar in som barnvakter är ovärderligt
*Det kommer alltid finnas disk/tvätt/stök att fixa. Acceptera att det ibland blir liggande till nästa dag

Jag springer inte så mkt för tillfället pga återkomst från skada+ stökigt både på jobb och hemma med ny bebis så jag är kanske egentligen inte rätt person att ge råd. Men min huvudpoäng är att jag tror att man ska ha en ödmjuk förväntansbild på sin träning under småbarnsåren.
Gabriel Enning
1980 • Lidingö
#25
11 november 2014 kl 23:07
6 Gilla
Eftersom jag var huvudorsaken till att OP startade den här tråden, när jag skrev:

"...klart du hinner. Gå upp en timme tidigare varje dag och stick ut och springa bara. Eller spring på kvällen när resten av familjen gått och lagt sig. Inga konstigheter. Vill man så går det."

...i en annan tråd, så vill jag bara säga att självklart är så är det inte någon LÄTT sak att göra dessa prioriteringar. Man måste till att börja med sätta sig ner med sin partner och förklara att detta är något man verkligen vill göra och sedan diskutera sig fram till hur det ska gå till rent praktiskt för att det ska bli jämlikt.

Sen måste man vara kreativ. Är det din sak att sköta matlagning hemma - ja men se då till att göra det enkelt för dig. Ställ dig på söndag eftermiddag och laga storkok och frys in så du har hela frysen full med färdigmat att ta fram om tiden är knapp. Får du en halvtimme över - byt om blixtsnabbt och dra iväg på en 20 minuters progressiv snabbdistans runt kvarteret och sedan hem och duscha och byt om. Tycker du det tar lång tid att byta om och duscha? Läs Gunde Svans bok, för honom tog det 1 min och 40 sekunder från fullt påklädd med skidutrustning tills att han hade duschat och satt på sig vanliga kläder. Det finns 1000 andra sätt att optimera sin tid OM MAN VERKLIGEN VILL.

Ett bra exempel är ju Rocknrollrunning-Tove som har 3 barn, ett höpresterande jobb som AD på en av Sveriges bättre reklambyråer, sitter (eller satt) i styrelsen för Guldägget och lyckas ändå springa upp emot 20 mil i veckan eller mer (och dessutom blogga mycket ingående om det).

Kan hon lyckas med det så kan nog de flesta få ihop 5-7 mil i veckan. Långpass klockan 6 på söndag morgon är en självklarhet för de flesta som satsar.


Eller kolla Paulo Roberto på Instagram. Han driver 7 företag, är ensamstående pappa, hämtar barnen i skolan, skriver böcker, säljer pasta, jobbar som kock, gör TV och jag vet inte allt. Men han ser till att alltid ha 1 timme om dagen att lägga på sin kropp. 1 timme av 24, det måste man kunna ordna för sig själv.


Jag vidhåller: Vill man verkligen så går det. Men med det inte sagt att det är lätt. Det är tvärtom svårt, tufft, jobbigt, hårt, jävligt, krävande osv men vill man verkligen något så gör man det.
1984 • Stockholm
#26
11 november 2014 kl 23:42
1 Gilla
Jag håller helt med dig Gabriel. Det är inte lätt men det kan låta enkelt utifrån när någon annan berättar om det även om det inte alls är avsikten. Särskilt när ord som "bara" används så tolkas det lätt så. Det är "bara"...kan sticka lite i ögonen om man tex själv gjort olika försök till förändring som gått mer eller mindre bra eller om man känner att man redan offrar mycket där man är på sina futtiga 3 mil/vecka. Problemet är ju aldrig att det inte går att springa en extra timme utan att det påverkar livet i övrigt på ett mer negativt sätt än man trodde eller hoppades.

Det är ju också en process där vi börjar från olika platser. Jag har gått från att träna 0 minuter i veckan utan barn till kanske 6-8 timmar med barn om man räknar med lite ombyten och dusch och sånt och det är en enorm förändring i min familj. Att t.ex. dubbla det, vilket en del av mig kanske vill på lång sikt, åtminstone testa, vore en extremt stor förändring ovanpå något som redan är en väldigt stor träningsmängd relativt den jag varit tidigare i min relation. Det är väl lite identitetsberoende och påverkas en hel del av vilka vanor man som familj skaffat sig under åren. Hur många av er som tränar 10 mil i veckan tränade ingenting när ni träffade er nuvarande partner? Alla har ju olika förutsättningar och utångspunkter på massor av plan och det är lätt att skriva att "det är bara...".

Vad jag vill ha sagt är väl att jag har förståelse för Mikaels reaktion även om jag också tycker att det i grund och botten handlar om hur mycket man egentligen vill.
1984 • Stockholm
#27
12 november 2014 kl 00:18
Gilla
#31 håller med om ditt inlägg i stort men vem har pratat om att nå framgång? Jag tycker det är självklart att jag ska kunna umgås med mina icke-löpande kompisar, mina barn och min familj regelbundet. Om vi ser på film, spelar brädspel eller fikar spelar mig mindre roll men det är ett behov jag helst inte prioriterar bort för löpningens skull.

Jag tycker det finns mkt tänkvärt i boken "med känsla för barns självkänsla". Den är ett bra boktips för alla föräldrar och jag tar upp den här för att hon skriver lite om att skilja mellan behov och metoder för att tillgodose dom. Snabbt uttryckt: Om man i en familj fokuserar på allas behov så finns det många sätt att tillgodose dom istället för att man blir oense om metoderna som man tillgodoser behov med. "Jag behöver ta det lugnt en stund efter jobbet" möts ofta av större förståelse än "jag vill se på tv en stund efter jobbet". Kanske går det lika bra att ta det lugnt genom att läsa en bok för minsta barnet, att bygga lego, fippla med tvätten ensam eller springa en sväng. Sen kan man göra aktiviteter där flera behov slås i en smäll, som att träna och umgås med barnen på samma gång tex... går ju att ta hur långt som helst. Läsvärd bok iallafall. Lite ot men...

1984 • Stockholm
#28
12 november 2014 kl 01:00
Gilla
Edit till mitt förra inlägg: missade smileyn efter "nå framgång :)" michael så missförstod dig lite. Står dock fast vid att "onödiga" aktiviteter kan bli i viss mån mer begripliga om man ser dem från behovsperspektivet. Att se på tv är kanske ett behov att vila, att fika ett behov att umgås osv osv. Självklart måste det prioriteras om men det är svårare att prioritera bort saker som fyller ett behov. Sova mindre, umgås mindre med familjen, träffa kompisar mer sällan... det är sånt man kan tvingas prioritera bort och det är då det blir så svårt. Även om många inte skulle behöva det heller med bättre struktur som du är inne på. Och många överdriver säkert aktiviteter väldigt mkt på så sätt att behovet av att vila en halvtimme blir till 3 timmar framför tvn.
1985 • Göteborg
#29
12 november 2014 kl 07:16
1 Gilla
Jag har väl heller ingen rätt att uttala mig eftersom jag inte har barn, men tidigare pendlade jag 7 mil enkel väg till jobbet. Bara att gå upp kl 4, och ha snabba morgonrutiner. Brukade ta 15 min från det att jag kom in från löprundan tills jag var på väg ut till bilen.
Stefan
1968 • Sundsvall
#30
12 november 2014 kl 08:05 Redigerad 12 november 2014 kl 08:05
2 Gilla
Intressant tråd.

Följande komponenter "måste" få plats i mitt liv: familjen (2 små barn + sambo), jobb, egentid, träning, socialt liv utanför familjen och en viss del till "slasken" (städning etc.)

Familjen: Den tar den tid det tar. Jag hämtar på dagis/fritids de flesta dagar och ansvarar för middag osv. Äldsta sonen (snart 7 år) har två aktiviter i veckan (simskola och friidrott), den lille (3 år) har ännu inga. Sedan ska det givetvis lekas, pysslas, läsas och nattas också. Vi har inga problem med att de har ganska långa dagar på dagis/fritids, ca 07:30 - 16:30. De trivs väldigt bra där. Hade de inte gjort det hade vi säkert försökt lösa det med kortare dagar.

Jobbet: Jag jobbar heltid, ingen pendling (15 minuter med bil) och extremt sällsynt med övertid. Hyfsat fritt.

Egentid och träning: Detta är "min" tid. Mitt enskilt största intresse (för tillfället och sedan ett antal år tillbaka) är löpningen. Den fyller mitt behov av att röra på mig, känna mig som en idrottare (?) och helt enkelt må bra. Jag har dessutom ett stort behov av att få egentid och det får jag ju när jag är ute och springer. Jag har många andra intressen som jag inte känner att jag har tid för just nu. Jag gör hellre någon grej ordentligt än att hålla på att småpeta i allting.

Socialt umgänge: Vi umgås med andra ungefär i den utsträckning vi vill, vilket inte är jättemycket, men vi är nöjda.

"Slasken": Vi bor i hus, men då jag inte är speciellt intresserad av att "hemmafixa" så gör jag inte mer än vad som krävs. För större projekt anlitar vi proffs. Städning och tvätt delar jag och sambon tämligen lika på. Nu tycker ju inte jag att just tvättning tar så mycket extra tid. Man kan göra mycket medan tvättmaskinen gör jobbet.

Vad det då gäller mängden träning så ser jag till att hinna med det jag vill, vilket kan vara 3-4 mil i vissa perioder och 6-9 mil andra perioder. Man får lära sig att träna på obekväma tider. Jag tränar nästan aldrig på vardagkvällar före kl. 20:30. Sambon vill ju också träna och hon går på pass på gymmet som alltid är på "bästa" tid. Under perioder med mycket träning så blir det slitigt, men det är alltid värt det.

Jag håller med Paolo Roberto. En timme om dagen har man tid att investera i sin hälsa.
Gabriel Granåsen
1980 • Umeå
#31
12 november 2014 kl 08:06
Gilla
Om du inte har en massa grejer att släpa på så skulle jag kliva av bussen en mil från jobbet ett par dagar i veckan och springa därifrån. Det är förvånande få som inser att man inte måste pendla hela distansen om man har långt till jobbet. Även med ryggsäck borde detta ge dig ett par distansmil i veckan.

Jag har tre små barn och för närvarande dubbla arbeten. För mig är löpningen en nödvändig mental återhämtning för att kunna hålla ihop dagarna. Löpningen ger också en otroligt bra möjlighet att bearbeta frågor kring familjen eller arbetet. Det innebär att jag inte känner att det tar tid ifrån det övriga livet.

Om medelsvensken ser 3h på timme varje dag så ligger jag 3h under snittet. Du verkar inte heller ha tid för dumburken så det kanske inte finns något att vinna genom att stänga av den.

Långpass har hittills varit helt omöjliga att få in i schemat. Det känns inte ok att dra iväg hela lördag fm. när min fru, som föräldraledig, tagit hand om barnen hela veckan. Jag tror inte att det är omöjligt att fixa ett långpass i veckan men väntar fortfarande på ett magiskt tips från någon mer rutinerad småbarnsförälder.

Med detta sagt så kämpar jag också med att få tid till ökad träningsvolym. Jag tror inte att det är omöjligt för mig med något bättre planering. Ser fram emot fler tips i denna tråden.
Mikael Olausson
1977 • Skärhamn
#32
12 november 2014 kl 09:08
Gilla
Oj, vilket engagemang det blev! Kul!

Jag vill passa på att göra klart att jag absolut inte tycker synd om mig själv. Jag har det jättebra med en härlig familj och allt. Jag har mycket bättre förutsättningar för träning än bra många andra. När jag ibland blir lite frustrerad över att inte hinna det jag tänkt så tänker jag på ensamstående föräldrar och andra i liknande situationer. Där kan man snacka om jobbigt pussel. Dessutom vill jag göra klart att jag gör en del val som säkert andra kan tycka är konstiga eller fel. Men jag gör de för att få familjelivet att gå ihop i långa loppet. Vilket jag väl hoppas att de flesta gör. Men förutsättningarna är olika.

En tanke jag är ute efter är just att försöka få en del att inse att alla har olika förutsättningar. Alla kan inte lösa pusslet på precis samma sätt. Så istället för att ge folk ångest med ”vill man så kan man” och ”prioritera rätt” så borde vi ju hjälpa varandra med konkreta tips som kan underlätta.

När man läser mångas kommentarer så inser man att många utav er har en stor fördel i att era sambos också tycks vilja träna en hel del. Vilket säkert kan ge både för och nackdelar. Men som Susan skriver i inlägg #15:

”Och måste bara lägga till, är så avundsjuk på er som har en livspartner som också tränar! Min gör det inte och det finns noll förståelse för att jag vill ut och träna och jag får onda ögat om jag sticker ut och lämnar honom ensam med matlagning/nattning/vad det nu kan vara.”

Där känner jag igen mig en hel del. Fast ibland får det ju bli så ändå. Även om det ju inte funkar i längden.

Kommentarer till en del inlägg:

#11 Stefan: Jag skulle väl inte säga att du är diskvalificerad. Men de flesta som har skaffat barn har nog insett hur lite man egentligen förstod om att ha barn. Innan de kom till världen. Men ibland är det ju bra att få ”utomståendes” syn på saker. Så alla är välkomna med kommentarer.
Som Lisa skriver i #21 så är det fullt möjligt att middag, disk, röjning, nattning tar 4 tim. Dessutom, de flesta utav timmarna mellan hämtning på dagis och nattning är tyvärr normalt inte tillgängliga för min träning eftersom inte både jag och min sambo är hemma samtidigt.

#14, #23, #27 m.fl. Johan: Många kloka ord ifrån dig. Där mycket handlar om precis det jag är ute efter. Att alla har olika förutsättningar och att det skulle vara bra om fler inser det.
Jag har ungefär samma tänk kring planering som du. Så jag är lite nyfiken på hur planeringen ser ut för de mer ”extrema”. Finns det någon luft över huvud taget? Eller är varje minut uppstyrd?
Att cykla en del av sträckan till jobbet och sedan springa resten skulle ju kunna funka. Men är det inte ganska stor risk att man blir av med sin cykel om man låser fast den ”var som helst”? För med min träningsmängd just nu tror jag att det skulle bli tufft för kroppen att köra både till och från jobbet samma dag. Samtidigt som vi återigen är tillbaka till att jag helst inte ändrar på tiderna på dagis just nu.

#24 Karibou: Att du springer innan frukost på vardagar även när du har barnen, samt att de cyklar/springer med dig ibland antar jag innebär att du har något äldre barn än jag? Jag kan tyvärr inte lämna mina små barn ensamma för en morgon runda ännu.

#26 Michael: Att klämma in 5 mil ”på ett par dagar” är faktiskt förunnat de som redan ligger på en hög träningsdos. Två pass per vecka på 2,5 mil vardera är nog inget upplägg som rekommenderas för vem som helst.

Många tipsar om tidiga turer på helgerna. Vilket är en bra lösning och det händer att det blir det. Men samtidigt innebär ju det att min sambo också måste vara beredd att gå upp tidigt för att ta hand om lillkillen som vaknar.

Långt inlägg blev det… Men tack för många bra tips!
kristianstad
#33
12 november 2014 kl 09:14
2 Gilla
Hej!

Jag har två döttrar, jobbar heltid, en man som jobbar och reser mycket och sköter en sjuk mamma. För att jag ska fungera måste jag träna och enda möjligheten för mig just nu är tidiga morgnar. Jag stiger upp 3.50 och springer en timme varje morgon. Jag är inte trött på morgonen, men på kvällen. Ofta lägger jag mig när tjejerna gör det vid 20-20.30. På helgen ser jag till att få till ett långpass på 21-28 km och ett styrketräningspass. Jag tittar aldrig på TV och har inga andra fritidsintressen än träning. Det är tufft men jag gör det för att orka med.

Lycka till!
Kinsei
1974 • Malmö
#34
12 november 2014 kl 09:43
3 Gilla
Om man faktiskt, som trådstartaren påstår, har tänkt igenom sina möjligheter och kommit fram till att det inte finns något utrymme för (mer) träning så kanske det är bättre att helt enkelt stå för det valet. Säg då i stället "jag prioriterar annat än träning (just nu) och jag är nöjd med det!".

Det är bättre att fokusera på det man gör och inte gå och gräma sig över det som inte blir gjort!

Själv prioriterar jag träning, men då får jag ju låta bli att ondgöra mig över att jag har för lite tid för att renovera hus, gå på konserter, baka surdegsbröd, dricka öl, shoppa, måla akvareller, kolla dokusåpor, inreda hemmet osv.

Ps. Om man verkligen inte kan lämna hemmet kan jag rekommendera någon slags träningsmaskin hemma. Det funkar faktiskt bra även med småbarn lekande i samma rum, eller - om man törs låta bli att vara en superförälder - sittande framför TV:n. OCH en halvtimme där ryms faktiskt inom de där fyra timmarna mellan hämtning och läggning. Maten kan ju stå i ugnen under tiden.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#35
12 november 2014 kl 09:56
1 Gilla
Det är nog bara att göra så gott man kan. Livssituationen är olika för oss alla. Om hela veckan blir inrutad kan glädjen att träna försvinna. Om man kan pussla in två pass får man kanske nöja sig med det. Jag lyckades hyfsat trots små barn och villa, nu är barnen vuxna och jag kan i princip träna fritt. För husfridens skull samordnar jag med frun, kanske därför vi lyckats hålla ihop i drygt 30 år.
HF Löfgren
1968 • Malmö
#36
12 november 2014 kl 10:02
3 Gilla
"Gilla läget" är en annan gammal klyscha som man kanske skulle damma av här. I vissa faser i livet kan man helt enkelt inte tänka 100% på sig sig själv. Under mina småbarnsår hade jag min innebandytimme på söndagarna som enda träningstillfälle. I övrigt "ansåg jag mig inte ha tid" pga av krävande jobb, uppdrag som ungdomstränare, sysslor hemma mm.

Nu med 2 tonåringar i huset som inte behöver passning och inga tränaruppdrag så har jag plötsligt alla möjligheter i världen att träna. Nu är det snarare kroppen som säger ifrån i form av olika skador när jag blir överambitiös.

Ta´t lugnt säger jag. Var nöjd med de pass du får till istället för att misströsta över de pass som inte blir av. Jämför dig inte med "andra" utan var glad över att du håller igång. Det är det viktigaste.

Gilla läget!
Mikael Olausson
1977 • Skärhamn
#37
12 november 2014 kl 10:53
Gilla
Först och främst vill jag tacka för alla bra tips, insiktsfulla tankar och kommentarer. Jag har fått en del idéer som säkert kommer att hjälpa till att underlätta träningen i den vanliga vardagen. Förhoppningsvis även för andra som har läst inläggen.

Tyvärr gör några inlägg och kommentarer mig så arg och upprörd och jag har bestämt att detta kommer att bli mitt sista inlägg i den här debatten. Det tar mer energi än det ger.

Kanske har jag uttryckt mig på fel sätt eller inte lyckats förmedla mina tankar till alla. För jag vill absolut inte gnälla eller klaga. Men en del kan tydligen inte se på sig själva objektivt och vägrar tydligen att se att alla inte har samma möjligheter.

Tack för mig!
Mikael Hedström
1969 • Hägersten
#38
12 november 2014 kl 11:18
Gilla
Staffan, mycket imponerad av dina resultat.Jag tränar betydligt mer och är långasammare än dig. Tränade du mycket som ung?
Gabriel Enning
1980 • Lidingö
#39
12 november 2014 kl 11:22
Gilla
Många olika Mikael/Michael utan bild just nu i den här tråden. Förvirrande :)
1971 • Nykvarn
#40
12 november 2014 kl 11:45 Redigerad 12 november 2014 kl 11:45
1 Gilla
Mikael (trådskapare) tråkigt att du känner så. Jag tycker din namne Michael från Stockholm uttrycker sig onödigt hårt och kantigt i flera av inläggen (#17, 26, 39) på ett sätt som inte för tråden framåt.

Mikael H, Hägersten (som sagt många Mikael i tråden :) tack så mycket! Nja, det kan jag inte påstå att jag gjorde. Jag spelade hockey ett kort tag men sedan blev det bandy (på is), en trevlig sport jag höll på upp till gymnasieåldern, jag var en medelmåtta i ett ganska mediokert gäng, haha men det är klart en del träning blev det ju, löpning i terrängspår, olika intervaller och fartlekar t ex innan säsongen drog igång, innebandy. Jag bodde några hundra meter från skidspåret så jag åkte också en hel del längdskidor under uppväxtåren, för att det var roligt, inte som "träning". Visst sprang jag ibland, i perioder men inget målmedvetet eller kontinuerligt utan helt enkelt bara för att.

Jag tror det här är ganska typiskt för någon som är uppväxt på 70-talet, mycket spontanidrottande för att det var roligt, och någon enstaka organiserad aktivitet och jag var mycket mera fysiskt aktiv än vad mina barn är då de knappt rör på sig alls utöver de organiserade träningarna och att de går och cyklar till skolan.

Blev visst ett ganska lång svar utanför ämnet :-)
< < < 1 2 3 4 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.