Löpning Kost & Näring 140 inlägg 32103 visningar

LCHF och träning. Orkeslös och kramp.

1970 • Huddinge
#1
15 oktober 2013 - 11:40
Gilla
Hej, jag har lite funderingar som någon kanske kan svara på. Jag har börjat med LCHF diet mest för att min fru har börjat med det. Jag har nu kört det under drygt en vecka och har lite problem. Jag tränar ganska mycket, mest varje dag ca 1 timme. Löpning, spinning och roddmaskin och gym. Jag brukar ligga runt 85% i medelpuls på dom flesta pass jag kör. Nu har jag blivit otroligt seg när jag är ute och springer. Låren känns stumma nästa på gränsen till kramp och jag har inte alls dom löpsteg jag har haft tidigare. Kan det vara dieten som påverkar? Om det är dieten är det övergående eller funkar inte LCHF om man träna relativt mycket? Jag har inge problem med övervikt är 181cm och väger 79kg.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
KML
1975 • Luleå
#21
9 november 2013 kl 17:00
Gilla
Peter P/

Ja delvis har du rätt, men det TS nu skriver om verkar vara övergångsbesvär som inte gett sig.
Niklas Carlsson
1976 • Motala
#22
9 december 2013 kl 17:24
Gilla
Har precis börjat med LCHF. Tränar ganska hårt. Vad äter ni innan ett intervallpass, tex 3-4x2000m intervall på löpband, farten är 3,50min/km? Man vill ju inte känna sig för mätt. Förhoppningen är att kunna öka farten ytterligare ett par snäpp efter nyår. Jag är ju bara i början av LCHF, men tacksam för tips så man kommer in i det så snabbt som möjligt.
1961 • Trelleborg
#23
9 december 2013 kl 17:36
Gilla
Hej Björn! En annan tanke som slog mig var din träningsintensitet på ca 85% av maxpuls. Det känns relativt högt och kanske är det inte kosten det handlar om här utan du blir helt enkelt övertränad. När jag var yngre (nu pratar vi sent 70-tal, tidigt 80-tal) tyckte jag inte att ett träningspass var gott nog om jag inte åtminstone hade lite blodsmak i munnen. Det har gått över nu 30 år senare och 30 kilo tyngre. Du kanske skulle periodisera träningen lite och varva tyngre med lätta pass. Själv har jag provat LCHF i två omgångar och gått upp några kilo var gång. Men måhända är jag inte tillräckligt strikt.
Björn Ferry tog väl OS (eller VM) gild på LCHF kost för några år sedan så jag skulle tro att det funkar.
1961 • Trelleborg
#24
9 december 2013 kl 17:38
1 Gilla
OS eller VM guld ska det vara men han gjorde ju det på glid :-)
1983 • Stockholm
#25
9 december 2013 kl 17:40
Gilla
I början är det lite xtra jobbigt, men det blir bättre sen. Så kan man ju minska kolhydrater lite vartefter och inte "undvika helt och hållet" direkt från början, om man tycker att det är för jobbigt.
1969 • Stockholm
#26
10 december 2013 kl 12:20
1 Gilla
Ett tips är att avvakta ett tag, för det kommer nya trendkoster som man kan haka på och till slut kanske det kommer en som är kompatible med träning också.

Då kommer det inte att vara "lika många motståndare som förespråkare" för just LCHF, eftersom ett gäng har hakat på nåt nytt då. Det blir bara KML och några kompisar som sitter och skriker "sockertorsk! (vilket jag för övrigt tycker är ett utmärkt sätt att hjälpa till att hålla debatten på en bra nivå och att hålla dessa trådar på rätt spår......)

Lite (rätt så) ny läsning? : http://www.dn.se/debatt/vi-maste-ta-en-paus-i-den-meningslosa-kostdebatten/

1976 • Sollentuna
#27
10 december 2013 kl 13:25
Gilla
LCHF är ingen trend. Kanske dom fyra bokstäverna, men inte livsstilen i praktiken.

Rössner är i full gång att gräva sin egen grav. I artikeln hänvisar han till "studier" finansierade av Coca-Cola. Tjänstefel. Avgå. Han blundar för allt som är emot det han alltid har trott på, det som aldrig har funkat bra på den stora mängden.

Som alltid vid dessa diskussioner, vilken utgångspunkt och vilket mål har vi? Är det elitidrott eller viktnedgång och hälsa vi snackar om?
1969 • Stockholm
#28
10 december 2013 kl 13:36
Gilla
Claes: att LCHF passar någon slags definition på "trend" redan är jag rätt säker på. Om det är så att antalet utövare kommer att minska och den (mer eller mindre) ersätts av någon annan trend så småningom kommer en av oss ha rätt om :-)

Vad gäller utgångspunkter och mål för dessa argumentationer vet jag inte, det brukar växla mellan varje inlägg.
1985 • Umeå
#29
10 december 2013 kl 14:13
1 Gilla
Tränade 2 år på LCHF. Ena hösten snittade jag 16h/vecka. Då var det blandat både styrka med kondition. Har aldrig haft mer ork än den perioden, tror det har att göra med att man aldrig får en blodsockerdipp under träningspasset. Nån gång tränade jag 4-5 timmar utan att känna mig helt slut.

Det som funkade bäst för mig:
* Äta 3h före träning. 2h funkade men 3 var optimalt.
* Sova sina 7-8h.
* Dricka minst 2 liter vatten om dan.

Dina besvär är tillfälliga besvär. Kroppen har det tungt i början, se det som en detox av något som din kropp använt i hela ditt liv. Det tog mig 3-4 veckor innan min kropp hade vant sig. Och det är väl värt väntan.
KML
1975 • Luleå
#30
10 december 2013 kl 14:35
Gilla
Thomas Strömquist/

"Sockertorsk" var ordet som verkade vara oerhört provocerande.

När du sen länkar till misslyckandets ansikte Rössner och hans gaggande kan du bemöda dig att läsa replikerna på hans svammel i samma tidning så kanske du lär dig något: http://www.dn.se/debatt/nej-viktdebatten-stannar-inte/

HR
1972 • Stockholm
#31
10 december 2013 kl 16:38 Redigerad 10 december 2013 kl 16:42
4 Gilla
KML: Kostdebatten har väl aldrig varit speciellt nyanserad eller seriös? Jag vet inte vad det är för fel på Rössner - en gång i tiden verkade han vettig. Om det är hans argument i artikeln: "äta mindre och röra på sig mer" så kan man ju dock hålla med om det. Eller säga: äta mindre och gärna röra på sig mer.

I första hand tycker jag att man bör eftersträva att reglera vikten med kost och inte träning. Träningen kan givetvis hjälpa till en del och ger andra positiva kort- och långsiktiga effekter. Känner man sig hjälpt av LCHF så är det toppen. :-) Men man ska ju inte sticka under stol med att om man utesluter ett energislag till stor del så ligger ju nyttan i att man minskar på kalorierna rätt duktigt och att det ger mest nytta till vardags.

Det som är intressant att följa är de rön som pekar på att proteiner verkar kunna vara en kraftigt bidragande orsak till utvecklingen av insulinresistens, dvs att det _inte_ är sockret i sig som är orsaken till insulinresistens utan ett överdrivet intag av proteiner och fett i kombination vilket leder till insulinresistens i cellerna.
http://www.medicalnewstoday.com/releases/145544.php

Notera även att detta _inte_ är ny kunskap utan man har sedan länge misstänkt och forskat kring detta samband. Artiklar finns att läsa ifrån 1996 och säkert ännu tidigare. Sambanden följer samma mönster som så många andra: en stillasittande vardag och en onödigt hög kalorikonsumtion - oavsett energislag.

I ett av de hårt drabbade länderna, USA, så är andelen högfett/protein större än i de flesta andra länder. Däremot så ligger USA inte i kolhydrat-toppen vilket många verkar tro. Snarare ligger USA ganska långt ner i kolhydratsprocenten och konsumtionen har snarare _minskat_ under senaste åren även om det är marginellt. Deras ohälsa beror nog till största delen på skräpmat, både i form av dolt socker och mycket fett dvs energität mat. I ett samhälle där man gärna tar bilen även om man bara ska ett par kvarter så lägger man på sig. I samma samhälle finns det pinnsmala människor som knappt rör på sig och som är sockerråttor och som äter fet mat blandat med sjukligt kroppsfixerade människor som viger sitt liv åt enskilda dieter med varierande resultat.

Det "fetaste" landet per capita är Mexico (sägs det) följt av USA. De äter olika andelar. Notera att de flesta afrikanska länder ligger skyhögt i kolhydratsandelen, liksom de flesta asiatiska länder. Ohälsa ökar globalt sett - faktiskt oberoende av alla dessa olika kosthållningar. Den skenar dock mest i västlandet. Gissningsvis beror en stor del av ohälsan globalt sett på den ökade urbanifieringen (om det nu är ett riktigt ord?) och förtätningen av städer och mindre och mindre aktivitet bland de unga. Detta gäller alla kostslag och världsdelar förutom de länder som har en lågutvecklad infrastruktur. LCHF är ingen global frälsare utan faktorerna är nog mer allmänmänskliga men visst, man vill säkert ha något att hänga upp sitt hopp på. ;)

http://chartsbin.com/view/1162

Jag tror inte på att skylla på ett enskilt energislag utan att snarare se till ett ganska enkelt faktum: det finns INGEN kost som friskriver kroppen ifrån ansvar.

Så länge man slentrianmässigt äter för många kalorier i sin vardag så kommer man att utveckla välfärdssjukdomar på sikt. Detta oavsett om man äter mycket eller lite av ett enskilt energislag. Äter man mycket av energität mat så blir det ett ackumulerat överskott som kroppen packar om i kroppshyddan. Man kan inte sitta still hela dagarna och äta som om man har en rörlig vardag och göra jämförelser med andra länder och folkslag där de dels äter _mindre_ och dels faktiskt går/cyklar till jobbet en masse.

En fungerande lösning är en varierad och adaptiv kost där man äter av alla energislag och i ungefärlig balans med det energiuttag man gör. Själv äter jag nog närmare en låg_kalori_kost än något annat. I den finns utrymme för allt - att den sedan råkar vara kolhydratbaserad i sin grund har jag ju aldrig haft problem med. Oftast är jag inte speciellt hungrig så då äter jag därefter och vissa dagar blir det väsentligt mindre än andra dagar. Snart inne på 25:e året av högkolhydrat/lågkalorikost och fortfarande ingen dimsyn eller problem med vikten. Jag hade säkert mått precis lika bra med en kost baserad på mindre kolisar och mer av det andra - vilket jag också äter vissa dagar. Men tittar man runt i bekantskapskretsen så finns det feta ultralöpare och feta LCHF:are som varit LCHF innan det blev en akronym och ett par lönnfeta sockerråttor. Eller sockertorskar kanske det heter. Givetvis finns det vänner med soptunnor till mun som stoppar i sig vad skit som helst och kanske ligger i riskzonen för hjärtinfarkt inom de närmaste tio åren.

"Hemligheten" är inte LCHF, Goji superbär eller Pauluns müsli, någon soppdiet eller smör-ur-asken-med-sked-diet utan att faktiskt rannsaka sina matvanor och den mängd man stoppar i sig. För många innebär det en LCHF-kost och det kan jag respektera och gratulera de som lyckas och mår bra av det. Men jag vill också påpeka att det finns otroligt många som det går lika bra för med en kost där man inte eftersträvar att nolla kolhydraterna där man helt enkelt rättar intag efter aktivitetsgrad. Den enda direkta fördel jag tycker att min kosthållning har jämfört med LCHF är: den är beprövad sedan många år, fungerar fint till vardags och till träning samt att jag är frisk och viktstabil med ett lågt BMI. Dessutom utesluter jag ingenting i min kost (den är ju helt fri) förutom sådant som jag ändå inte skulle vilja äta, typ Ansjovis-cheesecake. ;)

Räkna kalorier är ju mördande trist och fyllt av fallgropar men ska man överhuvudtaget "räkna" kalorier så tycker jag att man kan nöja sig med att hålla koll på sockerkalorierna och hålla dem till ett minimum till vardags och gärna strypa ner dem till ett minimum. Man behöver dock inte få panik av att få i sig en mindre mängd socker. De övriga kolhydraterna kan man vara normalt sansad med. De vuxna människor som tror på allvar att man blir fet av äpplen och att det "direktinlagras som fett" kan jag bara skaka på huvudet åt. Det är ett sjukt tänkande.

Annars så tycker jag HCLF fungerar lika bra som LCHF - för egen del. Men jag tvingar ingen att hålla med. Det vore lite tråkigt om alla tyckte lika men det enda som jag kan bli störd av är när folk ska tala om för mig hur jag mår (eller MÅSTE må) av min kost. Jag känner dock inte igen mig i den gängse beskrivningen av en sockertorsk - trots att jag på papperet är en. Människans kropp ÄR en slags maskin, eller organism om man så vill. Den är mycket smartare än man kan tro men den kan inte annat än jobba med vad vi ger den och göra det bästa av situationen.

Fyller man på tanken snabbt eller långsamt och inte rör på sig så spelar det ingen roll - förr eller senare så rinner det över...
HR
1972 • Stockholm
#32
10 december 2013 kl 16:48 Redigerad 10 december 2013 kl 16:51
Gilla
KORT svar till Björn:

Det beror ju lite på vad du har ersatt dina kolhydrater med. Att du är stum i benen under din vanliga träning tyder ju på att du inte lyckats ersätta din energi med LCHF. Du bör alltså äta lite MER av din LCHF kost för att kompensera upp. Jag utgår då ifrån att du inte är ute efter viktreglering utan helt enkelt att äta LCHF.

TILLÄGG: jag fungerade likadant under min LCHF-period: det blev trögare och jag blev mer sliten av träningen. Till vardags kom jag in i matchen direkt men för mig blev träningen lidande och jag kände mig inte piggare/starkare till vardags heller så jag återgick till en normal kost. Att klara en vardag med LCHF är givetvis inga bekymmer men jag kände att kvalitetsträningen blev lidande för egen del. Det var "kul" att ha testat under ett par månader dock. Det blev bra sprutt i benen när jag återgick till min "normala" kost.

Du kan inte utesluta ett energislag utan att kompensera väl för det och fortsätta träna som vanligt - självklart blir det trögt. Har du ingen direkt övervikt sedan innan så har du ju haft god energibalans i kroppen och då blir det ju skevt om du inte får i dig ungefär samma mängd energi om man ser det på ett par dagars sikt eller veckobasis.

Det kommer heller inte att hjälpa att "hålla ut" utan har du en skev energibalans i kroppen så får du tillföra lite mer energi under dina träningsdagar. En lågkolhydratkost innebär en något längre återhämtning men så länge du inte kör täta pass så bör du klara av det. Drick lite mer och ät lite mer. Känner du att du inte får svar i kroppen så får du tillföra lite kolhydrater timmarna innan passen - och gärna en skvätt efter längre pass.
1969 • Stockholm
#33
10 december 2013 kl 20:32
Gilla
KML: jag skrev sockertorsk(!?) Och försök inte få det till att jag är lättstött, skärp till dig istället helt enkelt.
Per Persson
1962 • Enköping
#34
11 december 2013 kl 00:26
4 Gilla
Mitt bidrag i tråden blir att berätta att visst funkar en träningsbaserad LCHF kost.. Jag tog bort det mesta av de onödiga kolhydraterna för ett par år sen. Ingen pasta, inga frallor, inga sega råtter och inga chips. No junk. Hade inget behov av att gå ner i vikt alls, utan min ingångspunkt var mer en nyfikenhet på begreppet train low - race high, som jag läst om. Sent igång med löpningen hade jag ändå ett hägrande mål om att göra sub 180 på maran. Väldigt hägrande, kändes inte som jag var i närheten även när jag gjorde 3.12. Tog alltid slut efter 30 km, sen var allt bara ett lidande. Bollade lite tankar i en tråd här men fick mest höra att det var bara att lägga ner. KOLHYDRATER krävs! Det är omöjligt annars! Körde på ändå. Ingen strikt LCHF, äter t ex ofta rotfrukter. Och dricker vin. Och är jag bortbjuden äter jag potatis och t o m desserten. Och inför tuffa pass en skiva rågbröd. Nåväl jag kände rätt snabbt att jag var på rätt spår. Trotts olyckskorparna. Visst var det tufft till en början. Jag hade några tuffa långpass då jag tog helt slut. Men rätt snart tränade jag på samma nivå även utan pastan och gröten. Gjorde först 3.03 i Frankfurt förra året, sen 3. 05 i Rom i vintras efter en lång skadeperiod och i båda loppen kände jag att jag orkade mycket bättre efter 30 km än tidigare.Ett kvitto! Min kropp hade tränats till att prestera på hög nivå även när kolhydraterna tog slut. Precis det som var tanken med mitt kostomlägg. Det riktiga beviset på att jag tog rätt väg kom i Berlin för några månader sen, 2.59.04. Så j--la skööönt!
KML
1975 • Luleå
#35
11 december 2013 kl 10:02
Gilla
Thomas Strömquist/

Du raljerade och hade sen mage att skylla på bla mig för att dessa trådar spårat ur. Hur vore det att ta ett djupt andetag och läsa igenom tråden en gång till och fundra över din egen "konstruktivitet"?
1969 • Stockholm
#36
11 december 2013 kl 11:00
4 Gilla
KML: och nu kan vi lyfta Claes fråga igen; "Som alltid vid dessa diskussioner, vilken utgångspunkt och vilket mål har vi?"

Det är väldigt underligt att se att så många LCHF-förespråkare är så säkra på sin sak att språkbruket helt går över till nåt så korkat som att referera till människor som äter blandkost som "sockertorskar" och då sånt skit står oemotsagt så hamnar vi läget att många människor tror att det som skrivs är rätt.

Men det kan inte vara sanningen att man blir en fet diabetiker av att äta kolhydrater, för vet du vad? De flesta gör det. Och de flesta av oss är ändå välmående, friska, normalviktiga och helt utan förlamande blodsockersvängningar. På samma sätt måste jag medge att det verkar fungera alldeles utmärkt att äta enligt LCHF, för ett inte osignifikant antal människor gör ju det.

Så, nu ska jag inte lägga mig i längre, fortsätt med generaliseringar och tvärsäkra uttalanden eller kanske försök att nyansera bilden en aning. Förstår inte att jag känner mig manad att gå i clinch med en namnlös, ansiktslös, träningsdagsbokslös användare på en träningssite i något så oerhört spännande som en jäkla bantningsdiskussion? Jag tror jag kör Hänt Extra-löp för att täcka det behovet, så fokuserar jag på träning här i fortsättningen.....
KML
1975 • Luleå
#37
11 december 2013 kl 11:28
Gilla
Ja "sockertorsk" var känsligt, bekräftas åter igen. Jag får väl beskriva min och många andras verklighet på det sätt jag anser mest lämpat utan att herr oben ska komma och berätta för oss hur bra alla sockertorskar mår och att vi inte alls har en diabetes och överviktsexplosion i västvärlden. Hur denna explosion av metabol störning uppstått kan man diskutera och kommer att diskuteras, men hur man botar den när den upptått är sannerligen inte mycket att fundera på. Det är bara att sockeravtorska sig så är mycket, myckt vunnet.
HR
1972 • Stockholm
#38
12 december 2013 kl 08:29
2 Gilla
KML: du behöver ju inte spä på det. ;)
Om vi kolhydratsknaprare skulle kalla er för Fettfjollor eller Fettfascister i varenda diskussion så skulle väl diskussionsklimatet vara ännu sämre?

För övrigt så föredrar jag epitetet KolhydratKnaprare eller kortformen: Sockerråtta.

Jag tycker det känns en smula orättvist att jag inte får tala om hur bra jag mår av min kost när Fettfascisterna måste trycka ner sin fettinsmorda "sanning" i krävan på mig och tala om _hur_ jag ska må och hur mycket bättre jag skulle må om jag åt som de gjorde. Jag har ju provat och det fungerade inte alls lika bra för mig som min "normala" fettsnåla kost. Men jag talar ju inte om för en Fettfascist att jag tycker den ska äta socker. Jag vill heller inte förespråka raffinerat socker till någon men jag drar inte alla kolhydrater över en kam vilket de flesta LCHF:are gör och vilket jag tycker är ett felaktigt synsätt.

Tyvärr så tror jag inte att global sockeravtorskning skulle räcka för att stoppa tjänsteviktsöverskottet för mänskliga karosser runt om i världen. Det är alldeles för lite som åtgärd. Det skulle hjälpa - en smula - men jag tror inte att det skulle göra annat än att bromsa utvecklingen något. Det är inte frågan om bara ätandet utan både ätande och aktivitet. Trollar du bort ALLT raffinerat socker i världen ska du se att folk lyckas bli rätt feta ändå.

Folk _äter för mycket i förhållande till sin aktivitet_ i de flesta s.k. utvecklade länder och i en högfetts/högproteindiet där man äter för mycket är riskerna precis lika höga för kroppen - när man har en passiv livsstil och vardag. I kulturer med högkolhydratkost där man inte har västerländsk livsstil eller infrastruktur så är fetma inget samhällsproblem. I mellan/lågkolhydratkostländer där samhållet "blomstrat" så är fetman ett problem. Det går fort utför i bägge fallen när en generation blir passivare än den förra.

I högkolhydrats/högfetts/blandbombsländer där människan har det alldeles för bra och kan tillbringa sin lediga dag med att sitta still och äta
med sina vänner på ställe efter ställe under ett par timmars tid för att sedan gå hem och laga middag så är det ju snarare ett under att man inte är fetare.

Per Persson: det blir inget olyckskorpande ifrån min sida: du har uppenbarligen hittat sund balans och harmoni i ditt ätande och din träning och det är nyckeln till framgång - grattis! :-) En del kommer inte att ha samma väg som du dit men var och en har ju sitt eget fungerande recept. Du har ju inte nollat kolhydraterna heller utan verkar ha hittat en fin balans mellan näringsslagen för din kropp och din träning. En cyberhigh-five ifrån mig för en fin tid på maran! (klatsch)
Corben Dallas
1978 • Göteborg
#39
5 januari 2014 kl 21:11
Gilla
@Henrik Rundgren

Du utgår från dig själv och "tror" väldigt mycket, men backar inte upp det med något.
Jag kanske missat nåt du skrivit iofs.

Men du verkar mest vara ganska duktig på att skriva/ tala, men du har ingen tung kunskap bakom?

Jag säger nåt liknade som du nämner nånstans, kul att du kan äta precis vad du vill (det finns alltid ytterligheter) men det är kanske dumt att utgå från dig själv när du sen skall generalisera?

Jag tycker inte man skall avvisa vetenskapliga säkerställda (randomiserade dubbelblinda studier tex) med uttrycken "det tror jag inte på"

Det är lite som att försöka föra en intelligent diskussion med jehovas vittnen eller motsvarande. Som väljer vad dom skall tro på så det passar deras verklighet.
Och då kan dom avvisa alla "bevis" det tror jag inte, så har dom vunnit?!

I all välmening!
HR
1972 • Stockholm
#40
5 januari 2014 kl 23:59 Redigerad 6 januari 2014 kl 00:03
10 Gilla
Corben Dallas:

Jag skulle kunna ge dig en litteraturlista på den litteratur som jag äger och har i bokhyllan som jag lutar mig emot, min tidigare idrottsutbildning och de faktiska kunskaper och det idrottsliga kontaktnät (på landslagsnivå) som jag lutar mig emot - men det skulle vara poänglöst. Jag har dessutom slutat att debattera med folk som inte ens vill skriva med sitt riktiga namn, även om jag gillar referensen till Femte Elementet. ;)


Lustigt att du försöker lägga bevisbördan _på mig_ när det inte är JAG som kommer med fantastiska löpsedelspåståenden om (ytterligare) en kost som ska vara överlägsen allt annat - och dessutom _helt fri_ från brister.

Det som du skriver är ju ungefär som jag uppfattar en del LCHF:are;
"Det är lite som att försöka föra en intelligent diskussion med jehovas vittnen eller motsvarande. Som väljer vad dom skall tro på så det passar deras verklighet."

När jag sedan ifrågasätter _delar_ av detta så urartar diskussionerna när poängen ifrån min sida ofta är att jag vill se mera konkreta bevis. :) Men det får man ju inte.
När det presenteras "motbevis" så är ju all sådan forskning "köpt" eller "gammal" även om den är ifrån 2010 eller senare. Är det en balanserad diskussion?

Du har även missat det positiva som jag skrivit om LCHF? Det är kanske i din iver att se mig som en dogmatisk person - det är jag inte, men jag är luttrad.

Jag är heller inte ute efter att "vinna" något. Det jag "vet" är inget unikt utan kända kunskaper om kost inom konditionsidrott och inget som en kostfluga kommer att stjälpa över ända. Känner du inte till den baskunskapen behöver du läsa mera. Det är inte svårare än så. Hade du läst den så hade du kanske sett det på ett annat sätt. Det finns heller ingen elitistisk tanke bakom det hela, inte heller någon konspiratorisk tanke heller. Skillnaden är att jag väljer beprövad och resultatorienterade kostupplägg för konditionsidrott på högre nivå och förstår mekanismerna bakom. De är inte komplicerade - men det är en hel del att plöja för att nå dit. Med den kunskapen är det relativt lätt att se de negativa aspekterna av LCHF för satsande konditionsidrottare.

Detta har jag till och med varit överens om med en del av de hårdnackade LCHF:arna och vi har en förståelse för varandra. Jag är inte heller intresserad av att omvända någon eller övertyga dig. Det räcker med det förtroende jag har fått av de idrottare/motionärer jag faktiskt jobbar med.

Om du skriver mer här kommer jag tyvärr inte se det och jag kommer heller inte svara dig. Må gott, ät vad du vill, tyck vad du vill och ha ett härligt år. Sagt helt utan ironi eller baktankar. :)

Ledsen för att jag skriver så långt och att du kanske inte fick ut det du ville av det, jag har alltid haft svårt att fatta mig kort. Men du kommer garanterat slippa se mig i kosttrådar på Faktiskt under 2014. Om de inte är gamla förstås. ;)

Mvh Henrik

PS

Du är helt fel ute när du tror att jag "utgår ifrån mig själv" som ett slags rättesnöre för rätt eller fel. Att jag sedan skriver om personliga erfarenheter är en annan sak. Det är dock inte de som utgör bas för min ståndpunkt. :)
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.