Löpning Kost & Näring 85 inlägg 5634 visningar

Motivera varandra i kost/löpning/viktminskningsprojekt genom minst 2 sötsaksfria månader

2006 • Alingsås
#1
28 juni 2008 - 21:24
Gilla
Hej! Jag undrar om någon/några är intresserade av att ha ett litet projekt under minst 2 månader, där vi på jogg peppar varandra med att sluta med sötsaker under minst 2 månader, för att sedan se resultat om det är genom att förbättra fysiska formen eller viktminskning spelar ingen roll. Det är bara rolgt och viktigt att coacha varandra. Någon som är intresserad? I så fall kan det starta så fort som möjligt för min del. Se det som ett litet forskningsprojekt...
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Anette Björkman
1978 • Lund
#41
2 juli 2008 kl 08:32
Gilla
Eftersom jag inte har ett sockerberoende på samma sätt som många här beskrivit i tråden så är det inget problem för mig. Visst är det bra att hoppa socker helt och hållet i form av godis osv, men då jag kan räkna tillfällen jag köpt godis i år på en hand så ser jag inte riktigt problemet.. Glass undviker jag mycket just nu då min mage inte riktigt klarar av det.. Mitt problem är som tidigare nämts stora portioner och för mycket pasta..
1968 • umeå
#42
2 juli 2008 kl 09:12
Gilla
Jag kan bara hålla med dej Anette. Har exakt samma problem - totalt besatt av kolhydrater och för stora portioner. Känner ofta att det längst ner i min mage finns ett svart hål :-).

Sen tycker jag ganska mycket om fika bröd och efterrätter oxå men det är definintivt ett sekundärt problem..
1978 • Göteborg
#43
2 juli 2008 kl 14:31
Gilla
Hur lätt är det att hålla igen nu när en hel del av kunderna vi har på jobbet skickar tårtor och andra godsaker som tack för ett bra jobb under våren...

Suck... Försökte igår att ta en banan när kollegorna åt tårta och visst gick det men hur kul var det?

Det är jobbigt det här...
Samuel Sundberg
1973 • Harbo
#44
2 juli 2008 kl 18:09 Redigerad 2 juli 2008 kl 18:11
Gilla
Johan: Känner igen det du skriver om tårtor och annat gott på arbetet. Man vill inte vara utanför när det serveras godsaker. Min lösning brukar vara att ta en väldigt liten bit. Den smakar lika gott, men tar slut på tre teskedar... :)

Fast det är klart, det rådet stämmer ju inte med trådens inriktning...

Har ett litet projekt också att gå ner i vikt och har märkt att det går bättre efter att jag tog bort sockret från flingorna. Framförallt blir det lättare att äta nyttigt när man inte göder läckergommen med en massa socker tycker jag. Lättare att avstå kakor och bullar blir det också när man äter nyttigt för övrigt. För mig i alla fall... :-)
1972 • London
#45
2 juli 2008 kl 18:30
Gilla
Åh, fikabröd och alltför stora portioner... Det är inte lätt!

Jag har lite svårt att känna skillnad på hunger och törst, alltså jag tror att jag är sugen på nåt (onyttigt) att stoppa i munnen när kroppen egentligen ville ha ett glas vatten. Får hänga en vattenflaska runt halsen eller nåt tills jag har vant mig av med de dumheterna...
2006 • Alingsås
#46
2 juli 2008 kl 19:13 Redigerad 4 augusti 2008 kl 09:16
Gilla
Hej allihopa! Hur går det för er? För mig funkar det fint. Känns mycket bättre att tänka näringsriktigt för kroppen. Jag förlänger mina 2 månader och tar året ut, för då hinner det bli en vana. För 2 månader känns ganska snabbt. Men fortfarande är det ju samma projekt... Har ju gjort så tidigare och då flöt allt på, löpning, jobb och annat...
1971 • Malmö
#47
2 juli 2008 kl 19:35
Gilla
Ganska svårt att hålla regelbundna måltider när man är på semester..
Är på Bornholm..
Dansk øl och god mat.. Mmmm.. :-)
Anette Björkman
1978 • Lund
#48
2 juli 2008 kl 20:45
Gilla
Hittade billig rökt lax på ICA idag och det var riktigt skoj för jag började se alla sallader som jag kan göra med det :), ett paket för 12 kr.. Har inte ätit pasta idag och det är riktigt skönt. Invigde mina nya löpartights igår.. ett miniproblem som egentligen är att jag fick skavsår av dem på insidan av låren..
Jennie
1976 • Kållered
#49
2 juli 2008 kl 21:38
Gilla
Hej alla, särskilt Anette!
Jag har hittat ett jättebra sätt att få "lagom" portioner med bra balans mellan kolhydrater, proteiner och fett. Det är ett system som verkligen funkar (om man håller sig till det ;-) och det är inte särskilt krångligt.
Det är "Zonedieten" och funkar som så att man äter ett visst antal "block" av resp. kolhydrater, proteiner och fett vid varje måltid. Kolla in crossfitjournal, där finns ett bra schema över hur man räknar: http://www.crossfit.com/journal/2007/10/zone_meal_plans_crossfit_journ.html

Man kan äta allt, men givetvis i olika stora mängder. Det finns också en uppdelning på vilka kolhydrater som är att fördra och de man helst ska undvika.
Håller du dig till zonedieten kan det helt enkelt inte gå fel, vilket jag tycker är superskönt. I början var det dock lite svårt för jag var sugen på att ta mer efter min portion var uppäten, men med tanke på att man äter ganska tätt kan man ju lugna sig med att det inte är så långt till nästa måltid...
Jag är otroligt mycket piggare sedan jag började äta så här (och det har så klart också gett resultat vad gäller andelen fett/muskler på min kropp) Rekommenderas varmt!
Lycka till!
Anette Björkman
1978 • Lund
#50
3 juli 2008 kl 10:45
Gilla
Jennie: Har ett antal frågor gällande detta förhållningssätt.. vet inte om jag vill använda ordet diet om det.. diet är för mig ett ganska negativt ord.. men men.. Det enklaste vore om jag kunde skicka ett mail till dig så kunde du svara på mina frågor..
christina dahlberg
1985 • Jönköping
#51
3 juli 2008 kl 11:08
Gilla
jag äter nyttig, naturlig mat helt utan socker och med mkt grönsaker varje dag. Sen kommer helgen...

Kompisar bjuder in till scones m. marmelad, det bjuds på glass, saft och fikabröd när det är sol, och lite vin och öl till grillningen måste man ju ha...
Jag kan helt enkelt inte säga nej när någon bjuder, jag känner mig så jävla tråkig.
Och att äta lite funkar inte för mig, står det på bordet så äter jag!
Jag svullar mig igenom helgerna, börjar känna att semesterkilona är påväg.

Finns det nån lösning på detta problem? Jag är inte överviktig, så ingen förstår om jag tackar nej. Jag vill ju bara vara sund. Och jag vill inte vara TRÅKIG!
Anette Björkman
1978 • Lund
#52
3 juli 2008 kl 11:21
Gilla
Om du äter nyttigt hela veckan utom på helgerna så tycker jag det verkar som du lever sunt.. men du kanske bara skulle ha en "ätardag". Försök att bara 2 scones och inte 4 exempelvis.. eller kom till festen/bjudningen relativt mätt så du på så vis inte kan äta så mycket.. Men vad fan vet jag.. står ngt framför mig så äter jag också :(. Ser till att flytta på chips och annat om jag är bortbjuden för står det för långt bort så blir jag lat och äter ej..
1957 • Lidköping
#53
3 juli 2008 kl 13:03
Gilla
Hej!
Jag hade brottats med godis suget 20år när jag fick tipset att sluta äta potatis vitt mjöl och raffinerat socker.Sagt och gjort januari 2006 slutade min man och jag med sagda och senare hoppade vår dotter på tåget också hon var kraftigt överviktig.Med resultatet att vi gick ned ca 75 kilo tillsammans och jag och vår dotter började motionera vilket också bidragit till viktnedgången.Men det fina i det hela är att kakor och godis faktiskt äcklar en när man någon gång för artighets skull äter dylikt.
Det finns så mycke nyttig och god mat och mättnadkänslan och smaksinnet,har blivit mycke bättre Så ge inte upp det finns hopp!
1970 • falkenberg
#54
3 juli 2008 kl 14:19
Gilla
Inne på tredje dagen idag. Har gått hyfsat, frossat i nektariner.
Lite jobbigt på arbetet nu när folk går på semester, alla bjuder på tårta, det läskar så....
Nähä - tar en nektarin till idag i stället.

Solkramar till alla
1985 • Göteborg
#55
3 juli 2008 kl 15:18
Gilla
Christina: Ett tips, ta med morotsstavar. Det har jag alltid gjort, i början så rynkar folk på näsan, men så är det visst ändå morötterna som tar slut innan chipsen.... Så nu serverar folk alltid morötter när dom vet att jag ska komma :)
Och om du tar med morötter kan du ju sitta o småtugga på det emellanåt, så äter man inte lika mycket annat. Utan att för den skull vara tråkig och sitta med munnen tom.
1975 • Göteborg
#56
3 juli 2008 kl 20:48
Gilla
Hej allihop!
Vad kul med alla motiverade människor! Jag klarar mig bra hittills väldigt bra måste jag säga (4:e dagen nu). Jag vet att bara jag bestämmer mig och har rätt balans i kroppen samtidigt så går det ganska bra.

Jag har tre tips:
1) Ät var 4:e timma vare sig du är hungrig eller inte. Gör iordning mellanmål i förväg så att de inte blir för stora. Gör susen för sötsuget.
2) Ät mer protein (även till mellanmål). En stor bit kycklingfilé, mycket grönsaker och ca 1dl kokt pasta är lagom om man vill gå ner i vikt som kvinna. Protein mättar. Som mellanmål brukar jag ta t.ex. en frukt samt några nötter eller ett ägg. Då får man kolhydrater, vitaminer, fibrer, lite sötma och mättande proteiner.
3) Att fika med kompisarna eller äta tårta på jobbet är socialt och sådant är nästan dödsdömt att säga nej till utan att avskärma sig helt.
Med kompisarna: Förklara att du vill gå ner i vikt och därför inte skall ha något, eller om du bara vill vara nyttig, så ta en rågmacka istället för blåbärspaj och skyll därefter på att du efter mackan absolut inte orkar någon kaka.
På jobbet: Tillåt dig att ta en bit, men ta en liten, liten bit, och fokusera mer på den sociala samvaron än på själva bakverket. Klarar du inte att ta bara enliten liten bit, så ta en kopp svart kaffe och se glad ut! Låt ingen pusha er att äta för att vara social om ni inte vill! Det är era kroppar!

Om en vecka skall jag åka till Mallorca, så den veckan där lär det väl bli lite si och så med...Sangria, god mat, efterrätter...
1975 • Göteborg
#57
3 juli 2008 kl 20:51
Gilla
Hej igen,
Ett tips till om man skall på fest. Jag vill gärna dricka vin och så men jag sätter som begränsning att vinet är ok men jag skall inte ta av chips eller godis. Det blir ju flera gånger så många kalorier om man tar av allt. Och ät ordentligt av mat innan så ni inte tar chips av ren hunger.
/Karin
Maria Andersson
1986 • Linköping
#58
4 juli 2008 kl 16:04
Gilla
Hej allihop! sitter å läser vad ni skriver varje dag, hoppade på i början, borde bli en vecka sen nu. Har lyckats hålla mig från godis, dragit ner på sylt, äter mer regelbundet, lite mellanmål, mindre portioner. Har lyckats gå ner 1 kg på denna vecka. Känns super bra!!!! Jag hoppar gärna på Sofias förslag om 2 mån till, alltså året ut! Super trevlig tråd! Sommar kramar till er Alla!
Anette Björkman
1978 • Lund
#59
5 juli 2008 kl 10:57
Gilla
Jag försöker få till mellanmålen och mindre portioner nu, har även morgontränat två gånger sedan jag gick på semester i torsdags.. En löparrunda och en långpromenad i dag. Känner att jag mår bra av träna innan frukost :)
Marie S
1969 • Alnö
#60
5 juli 2008 kl 12:06
Gilla
Å vad jag avundas er alla som orkar ta itu med detta! Så länge jag kan minnas har jag varit tokig i allt som är sött och de kvällar jag inte äter godis, glass eller kladdkaka är lätträknade. Jag har inga viktproblem, men inser att det inte är hälsosamtmed allt socker. Sedan jag börjat löpträna regelbundet och vill bli bättre har jag också insett att bättre kostvanor är en förutsättning. Ändå lyckas jag inte ta mig ur beroendet. Tänk att få bli inlåst på Bitten Jonssons behandlingshem i 2-3 månader! (Har inte råd att åka dit och kan inte vara borta frånfamiljen, men tänk om...)

Lycka till allihop!
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.