Löpning Om jogg.se 311 inlägg 12984 visningar

Våra nya SVETTIGA sidor

1976 • Göteborg
Administratör
#1
22 april 2013 - 11:54
2 Gilla
Hej halloj vänner

2006 la vi upp vår första träningsdagbok. Mest på skoj för att hålla koll på varandras träning. Sen dess har allt växt snabbt. Vår grundidé har hela tiden varit att göra träningen social och att dagboken skall presenteras som man tränar(INTE tvärtom). Därför har vi alltid haft olika sidor av vår dagbok. Jogg för löpare, cykla för cyklister, tri för triatleter etc

Under dessa år har vi kämpat. Alla resurser vi fått in har vi återinvesterat i sidorna. Hela tiden har vi lovat lite men levererat det ni frågat efter gratis. Det har funkat och nu, efter månaders hemlighetsmakeri, kan vi stolt välkomna er alla till vår stora nya uppdatering.

Uppdateringen innebär bland annat:

En hel familj
Vi knyter nu samman träningens alla olika sidor till en stor familj: SVETTIG. Allt kopplas och allt presenteras som du vill ha det. Vid sidan om Jogg, Cykla, Tri och Skid släpper vi idag också Svettig. Sidan för alla oss som gillar crossfit, gruppträning, styrketräning, fitness, yoga, kampsport etc.

Nya cirkel-loggan
Representeras just att allt hänger samman. Appen, dagboken och sidorna. Alla utgör de olika sidor av samma SVETTIGA familj.

Breddade sidor
För att lyfta fram träning och forum centralt på startsidan har vi nu gjort sidorna bredare. Vi vet nämligen att det är det ni användare söker mest. För överskådlighetens skull har vi valt att jobba mer i flödesfrom.

Snabbförflyttning
Mellan sidorna högst upp i navigeringsbaren införs. Eftersom dagboken är densamma men tänket olika kan du nu snabbt skifta sida när du vill. Snacka löpning på Jogg, cykel på Cykla, triatlon på Tri, rullskidor på Skid och styrka på Svettig

Relaterat-funktion
Kopplar samman artiklar, forumtrådar, blogginlägg som handlar om samma saker till varandra. Kollar du nu till höger kommer du finna artikeln om nylanseringen där. Detta kommer öka smidigheten för allt vi vill läsa.

Personliga inställningar
Efter många önskemål går det nu att dela den träningsdata man vill hur man vill. T.ex. går det nu att fixa så att Bloggen syns för alla, träningen för medlemmar men rundor bara för kompisar. Allt enligt devisen. Dagbok som vi vill ha den inte tvärtom.

Profiltänk
Vi tänker alla olika och vill läsa om olika saker. En triathlet vill läsa om sina grenar medan en som tränar crossfit vill läsa om sina. Därför har vi nu löst i profilinställningarna att man själv väljer vad man är intresserad av. Allt serveras sen i det personliga flödet.

Gilla funktioner
Är ännu en sak som efterlysts länge. Det är nu infört på de flesta ställen på sidan och kommer, inom kort, även finnas på kommentarer.

Nåt mer?
Ja det var det säkert men det har fallit undan nu i lanseringsstressen. Hur som helst är vi mycket tacksamma över att ni finns och att ni hjälper oss utveckla sidan. Så fyll gärna på med nya tankar och idéer här nedan. Rena fel får ni gärna skicka till support@svettig.se

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Johan F
1975 • Huskvarna
#41
22 april 2013 kl 16:40
2 Gilla
Har nu surfat på svettig appen med iphonen en stund. Laggar extremt mycket trots wifi. Provat logga ut och in igen, samma problem, lagg och lång tid. Provat starta om mobilen men med samma resultat.
1972 • Alingsås
Administratör
#42
22 april 2013 kl 17:03
2 Gilla
Hej alla och tack för synpunkterna!
Det är först när sidan börjar användas på riktigt som saker faller på plats.

Vi har sett över typsnitten lite och fortsätter med att sätta designen så att den ska bli så bra som möjligt.

Flera saker som tex. kom ihåg på minskade artiklar, filtrerade flöden med träning, bloggar etc. är redan inbokade.

Givetvis ska vi även se över prestanda och hur sajterna funkar på olika plattformar.
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#43
22 april 2013 kl 17:10
1 Gilla
Jag skall inte uttala mig om layout och design ännu, det behövs lite tid att vänja sig, annars blir reaktionen hos de flesta "Ånej, något nytt, det gillar jag inte!"
Men den lilla språkfascisten inom mig kan inte låta bli att påpeka ett litet stavfel som snabbt upptäcktes. När jag öppnar min dagbok inleds den med meningen: "Född 19XX, bor i Stockholm och har tränat X timmar XX minuter hittils i år." Hittills skall det allt stå, inte hittils.
1965 • Täby
#44
22 april 2013 kl 17:19
Gilla
Snabb kommentar, har bara tittat litegrann:

Verkat ha tappat den visuella indikationen om det finns nya meddelanden i en tråd på "Forum", "Kategorier" sidan. Här ser jag ingen tänd/släckt glödlampa...
2006 • Alingsås
#45
22 april 2013 kl 17:25
Gilla
Den nya designen är lite ovan för mitt öga ännu. Gillar nog inte riktigt den grå inramningen runt texten. Förstår och gillar tanken med färgskiftning där inläggen är, men kunde man inte köra vartannat inlägg i olika nyanser, där färgränsen är direkt mot det andra inlägget och inte som nu, bara texten?

Kul dock med utveckling!
Rikard
1984 • Skövde
#46
22 april 2013 kl 17:42
Gilla
Man vänjer sig efter ett tag.
1954 • Arboga
#47
22 april 2013 kl 18:02
1 Gilla
"Kul dock med utveckling!"

Vad jag kan se är innehållet fortfarande likadant som förut, men nu med en tjock blå/grå ram runt om. Varför skulle det vara bättre? Förstår inte.
Su-San Oh
1972 • Saltsjö-Boo (Nacka)
#48
22 april 2013 kl 18:04
2 Gilla
Ett stort tack för att ni försöker förbättra och läsa igenom alla våra önskemål. Har inte hunnit navigera så mycket än, något som är bättre är det nya typsnittet på km-tider i träningstabellen. Nu hamnar decimaltecknet samt skiljetecknet för tid i samma lodräta linje. Visst är man pedantisk...

Men här kommer tyvärr flera punkter som har blivit sämre för min del. Det mesta bottnar i att jag har astigmatism samt närsynthet sedan barnsben, nu med stigande ålder dessutom svårt att ackommodera linserna (s k ålderssynthet). Dessa 3 synproblem ger en del svårigheter:

1) Olika fontstorlekar i samma kvadratdecimeter (ex ålder/ort - själva texten i inlägget) gör att jag behöver zooma in och ut onödigt ofta. Lite mer enhetligt?

2) Det som står i ljusgrått (datum på inläggen, linjen mellan inläggen, etc) blir suddigt eftersom det inte har tillräckligt med kontrast mot astigmatismen. Samma sak gäller de små ljusgråa symbolerna (flaggorna etc) vid inläggen, först syntes de inte alls. Önskar mörkare nyans.

3) Rubrikerna: den nya mörkgröna nyansen är bättre än ljusgrönt (se punkt 2) men det är alltid svårare att läsa vit text mot mörkgrön bakgrund än tvärtom.

Det slutar med att ibland behöver jag zooma in/ut, ibland behöver jag ta på eller av mig glasögonen beroende på i var i inlägget jag befinner mig.

Andra synpunkter:

När man ska lägga upp sin profilbild står det att "Bilden du laddar upp beskärs till kvadratiskt format", men på MAC OS 10.8.3, Safari 6.0.3 så blir bilden rund. Har inte provat andra webbläsare i MAC, PC:n på jobbet blir en överraskning senare i veckan.

Inte alls bevandrad i de små symbolernas betydelse (högt upp till höger vid varje inlägg). Ber om ursäkt om jag råkat flagga något inlägg som olämpligt när jag försökt klicka på symbolerna för att se om något ska hända. Tror att den första symbolen är gilla, sedan flagga för olämpligt, men med minustecknet händer inget när jag klickar på den. Någon som kan upplysa mig om vad minustecknet ska göra?

Har följt jogg.se sedan hösten 2007, nöjd med att ni är så aktiva och rättar fel. Marathon.se har fortfarande fel i sina pulsberäkningar (exempel A där 220-50=180 och 226-50=186) http://www.marathon.se/utrustning/arkiv/berakna-din-maxpuls . Har mejlat några gånger senaste åren...

Men precis som med den nya designen oktober 2009 så vänjer man sig, tar väl någon vecka eller två.
1973 • Säter
#49
22 april 2013 kl 18:04
2 Gilla
Tyvärr dåligt optimerad för Ipad. Långsamt och segt. Visuellt var det bättre tidigare....
Tim P
1981 • Västerås
#50
22 april 2013 kl 18:48
Gilla
Jag vet inte vad det beror på men jag uppfattar texten på många ställen som suddig, speciellt grön text. Tittar jag t.ex. på min träningsdagbok tycker jag att passens namn är ganska ordentligt suddiga. Kan bero på att det överlag är ganska låg kontrast, eller kanske rättare sagt upplevd kontrast i utformningen. Det här tror jag kan förbättras.

Och sen en ren gnällfarbrorkommentar: foton beskurna som cirklar (eller ellipser) var inte snyggt ens i början av 1900-talet ;)

Gillar jogg.se massor och därför engagerar ny design så mycket! Massor med eloger för allt arbete ni på jogg.se lägger ner!
Daniel Becker
1973 • Vaxholm
#51
22 april 2013 kl 19:05
Gilla
Får ont i ögonen av den plotriga designen. Någon som har ögondroppar?
Karin J
1980 • Reftele
#52
22 april 2013 kl 19:10
Gilla
Jag kanske bara inte har fattat, men jag kan inte se vilka trådar jag har olästa inlägg i? Innan var de väl med fetstil.
Under rubriken Mina olästa trådar, finns ju heller inte några olästa trådar, utan trådar som jag skrivit i, fast det är inget oläst i dem.
Har också letat, både i gamla och nya designen, efter en "hoppa till första olästa inlägg"-knapp utan att hitta någon.
Karin J
1980 • Reftele
#53
22 april 2013 kl 19:16
Gilla
Aha, nu såg jag att det syntes skillnad på trådarna under Mina olästa trådar när det var något oläst, bara det att var ju mitt eget inlägg...
Bengt
1979 • Vallentuna
#54
22 april 2013 kl 19:26
Gilla
Fungerar tyvärr rätt dåligt med iOS för mig. surfar nu på min ipad mini och det är segt, när jag zoomar låser sig först allt, för att sedan bli ljusblått, någon sekund/er senare blir det som det ska igen. Samma sak när jag navigerar på sidan.
Provad både i safari och chrome. Lika illa i bägge tyvärr. Tråkigt, hoppas det är något som är enkelt att fixa.

Men förövnings tycker jag det riktigt bra ut.
1967 • Upplands Väsby
#55
22 april 2013 kl 19:33
Gilla
Fungerar inte i iphoneappen. Efter några bläddringar blir bilden svart och man kastas ut från sidan.
Borde finnas en smartphone variant av svettig.se.
Kajsa B
1987 • Göteborg
#56
22 april 2013 kl 19:40
1 Gilla
Sidan funkar riktigt segt även här. Ohanterbart på iphonen, inte lika illa i Chrome, men tillräckligt för att jag drar mig för att göra mer än regga min träning på sidan i nuläget.
Anders Svensson
1982 • Stockholm
#57
22 april 2013 kl 19:45
1 Gilla
Sajten är i princip oanvändbar med Safari på iOS. Renderar ni om texten när man zoomar? Har 2-3 sek lagg varje gång innan texten är läslig igen (+ dom problemen Bengt skriver om)

Jag förstår att en liten utvecklingsenhet kanske inte har anställda testare men har utvecklarna ens öppnat sajten på en iPad? Känns inte så...
1965 • Kungsholmen
#58
22 april 2013 kl 20:03
Gilla
Fungerar bra på Chrome på PC och standardbrowsern på Android (Samsung Galaxy III). Jag tycker ändringen är en stor förbättring från ett trött och tråkigt utseende.
1954 • Falun
#59
22 april 2013 kl 20:07
1 Gilla
Men på min gamla Galaxy Tab, som är rootad för att köra Android 4 och Chrome, så märker man stor skillnad mot tidigare. Mycket segare, snudd på oanvändbart med Wifi, säker helt oanvändbar på tåget med dålig Wifi eller 3G. Jag får testa på tåget i morgon.
Kajsa B
1987 • Göteborg
#60
22 april 2013 kl 20:32
Gilla
Bortsett från tidigare kritik tycker jag om den nya sidan! Många nya påfund som jag först nu förstår att jag saknat :)
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.