Löpning Kost & Näring 96 inlägg 7761 visningar

LCHF hälsovådlig

1952 • Mörrum
#1
27 juni 2012 - 14:26
Gilla
Bevis har kommit in på att långsiktig LCHF-diet är hälsovådlig. Känns tryggt att fortsätta med allsidig kost.
http://www.aftonbladet.se/halsa/article15036250.ab
< < < 1 2 3 4 5 > > >
1976 • Sollentuna
#41
29 juni 2012 kl 13:03
Gilla
Haha! Bra Joakim :)
Micke Larsson
1971 • Norge
#42
29 juni 2012 kl 14:09
Gilla
Ett problem för diskussionen är att vi som inte följer någon diet ibland kan uppfatta att LCHF-anhängare viftar bort precis alla undersökningar och studier som går emot deras lära som köpta, vinklade, osakliga osv, till och med när det gäller undersökningar som visat att Annika Dahlqvist själv använt sig av forskning som i allra högsta grad är "köpt", men då av den amerikanska köttindustrin.

Jag gillar både mat och matdiskussioner, har aldrig följt LCHF, men under perioder när jag velat gå ner i vikt har jag definitivt varit mer försiktig med kolhydrater än jag hade varit för tio år sedan, så något slags intryck har jag ändå tagit. Vore intressant att höra med er LCHF:are om ni någon gång tagit intryck av undersökningar, studier eller statistik som går emot tankegångarna inom LCHF? Berätta i så fall, gärna med en länk.

Jag är inte ute efter att göra ner LCHF, tvärtom tror jag att detta skulle öka omgivningens förståelse för era val. För som läget är nu känns ert tvivel på allt och alla som ett rätt inskränkt defaultläge.

Och för tydlighets skull. Jag är medveten om att inte alla LCHF:are tycker likadant om allting. En del av er är bra på att hålla debatten saklig.
Mari Ahnfeldt
1972 • Skummeslöv
#43
29 juni 2012 kl 14:34
Gilla
Bra Micke! Jag har testat lchf men för mig funkade det inte. Jag tycker att det är fantastiskt om människor mår bra av lchf o trivs med det. MEN det har inte varit så stort o utbrett som det är nu mer än i ett par år så nog är det svårt att nu uttala sig om hur lchf påverkar på sikt..då menar jag om man levt på lchf i 10-15 hur ser kroppens värden ut då? Återigen LCHF har ju blommat ut enormt de sista åren och var varannan ägnar sig åt detta eller har åtminstone provat på så studierna som gjorde för länge sen är ju kanske inte helt uppdaterade, fast jag har inte kikat på studierna själv så jag kan ha fel. D
#44
29 juni 2012 kl 15:33
Detta inlägg har raderats
Kristina Cederberg
1964 • Bandhagen
#45
29 juni 2012 kl 16:21
Gilla
Tänk att så fort det publiceras en löpsedel där det står LCHF så är där genast en motståndare till kosten som startar en diskussion Dom är smarta aftonbladet med flera.
1983 • Linköping
#46
29 juni 2012 kl 17:01
Gilla
Peter P: Statistik är ett verktyg för att generalisera verkligheten. Det är idag det bästa sättet att försöka beskriva verkligheten och därför behövs det, men när det kommer in på korrigeringa för olika faktorer så börjar det bli luddigt. Särskilt i en observationsstudie.
Dessutom är statistiken aldrig bättre än studiedesignen.
Fredrik Larsson
1969 • Mörrum
#47
29 juni 2012 kl 17:39
Gilla
Det vore bättre att kolla alla de stackars människor som får en stroke, vad de äter, tror knappt att man kan få ett bra svar på vad man inte ska äta då.
Magnus
Stockholm
#48
29 juni 2012 kl 18:28
Gilla
Jag tror att om man undersökte vad människor som fick stroke äter, skulle man få i princip alla typer av kost. Jag tror det primärt ligger andra orsaker bakom, men visst kan möjligtvis kosten vara en bidragande faktor.
Margareta Liljedahl
1950 • Skanör
#49
29 juni 2012 kl 18:31
Gilla
Behövs bevis? Jag tycker det är ganska självklart att man mår bäst av en allsidig kost. Kolhydrater är viktiga särskilt när man tränar.
1983 • Linköping
#50
29 juni 2012 kl 19:30
Gilla
Frågan är bara vad en allsidig kost är? Är det att äta gröt/musli, pasta, couscous och bröd eller är det kanske så att äta lever, benmärg, njure och olika delar på kon är mer allsidigt?
Åsa
1983 • Fagersta
#51
29 juni 2012 kl 19:46
Gilla
EIEU
Energi in - Energi ut
1983 • Linköping
#52
29 juni 2012 kl 20:00
Gilla
Åsa: Testa att inta den energin i starksprit så får vi se hur du mår efter några dagar....
1976 • Sollentuna
#53
30 juni 2012 kl 13:25
Gilla
En sak som är säker är att vi med dagens kostråd har ökande problem med övervikt och ohälsa i stora delar av världen. Det finns det statistik på.

Vad händer om ett lejon skulle börja basera sin föda på pasta?
1974 • Rönninge
#54
30 juni 2012 kl 13:36
Gilla
Har alltid trott att det inte är bra. Allsidig kost och mycke träning är det ända som gäller.
Alla försöker alltid hitta dieter för att slippa röra på sig.
Micke Larsson
1971 • Norge
#55
30 juni 2012 kl 14:24
Gilla
Claes: Alldeles oavsett vad du tycker om Livsmedelsverket måste du väl hålla med om att problemen med övervikt och ohälsa i I-världen knappast beror på att människor i ökad omfattning följer kostråd, snarare att de inte gör det?

Plus att "vi" inte rör oss lika mycket som tidigare. Även det finns det statistik på.
1970 • Nordingrå
#56
30 juni 2012 kl 15:41
Gilla

@Simon Jönsson

allsidig kost är:
gröt/musli, pasta, couscous och bröd OCH lever, benmärg, njure mm
1971 • Vänge
#57
30 juni 2012 kl 23:51
Gilla
För att svara till Micke Larsson, jag är själv LCHF-are och är väldigt nöjd med mitt kostval.
Var lite tveksam i början när min fru introducerade mig till detta, eftersom jag har alltid trott att det var ett MÅSTE med kolhydrater om man tränar. Utan att kolla om det var bra eller inte, gav jag en chans till det för att prova (hade några kiloer jag ville bli av med :-)).
Min löpning blev inte sämre (eller kanske dem första 2 veckorna då pulsen låg ganska högt) av det, mina magbesvär försvann och jag upptäckte helt enkelt att jag mådde bra av det.
Sötsuget är helt borta och jag har kunnat hitta en balans i min kost i vardagslivet som gör att jag mår bra helt enkelt.
Nu om nån säger att jag kommer att dö av en stroke för att jag äter LCHF, då blir det så!
Min kött upptagande har däremot inte ökat pga LCHF. jag har bara bytt kolhydraterna mot nåt annat: kål i olika slag, paprika...
Nu att jag är fransman betyder inte att lägger av med det goda maten, men det går också att få väldigt god mat utan bröd/baguette, pasata eller potatis.
Här förstås bara lilla jag som tycker att så farligt är det inte.
Som jag skrev tidigare, nån gång kommer jag att dö. jag vet inte av vad eller när, men det kommer att hända! än så länge tänker jag fortsätta med vad jag tycker är kul, och bra för mig!!
Christian Wiberg
1983 • Alingsås
#58
1 juli 2012 kl 11:17
Gilla
Instämmer i Brunos analys ovan.

Har ätit LCHF i 2 år och mår bra av det. Äter mycket mer icke-processad mat och mer varierat idag än vad jag gjorde tidigare.

Den dag jag börjar må dåligt av min kost eller då flera bra kliniska studier visar att mitt levnadsval är ogynnsamt kommer jag att ändra på mig.

Till dess är denna debatt helt poänglös!


PS Många "tyckare" borde läsa lite vetenskapsteori. För de lata som inte orkar läsa seriösa böcker kan man kolla på följande länk. Som på ett enkelt sätt förklarar det här med vetenskap.
http://www.youtube.com/watch?v=y1RXvBveht0
Helena Ohlsson
1964 • Gantofta
#59
2 juli 2012 kl 08:56
Gilla
Kan hålla med om att LCHF är hälspvådlig!

Allt detta fett i min kropp blev till ett illamående som skapade påverkan på vagusnerven och framkallade ett blodtrycksfall och kraftig svimming med urin avgång. Inte alls roligt när detta händer på ens jobb som råkar vara på ett apotek. Inte kul alls att svimma på golvet i butiken och ambulans till sjukhuset för att bli under sökt i hjärta och hjärna, Ingen fel någonstans, Bara att illamåendet (från allt fett iform av vispgrägge och nötter) behövde lämna kroppen.

Ingen mer LCHF för mig tack!
1976 • Sollentuna
#60
2 juli 2012 kl 09:31
Gilla
Nu kommer jag ihåg varför jag slutade diskutera LCHF på nätet för ett tag sedan :)

Här är en ny artikel på Träningslära(!) som är intressant i ämnet: http://traningslara.se/energiforbrukning-med-tre-olika-dieter/

Claes
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.