Löpning Tävlingar & Motionslopp 11 inlägg 980 visningar

Sjukdom innan Göteborgs Varvet

1971 • Göteborg
#1
28 april 2008 - 14:10
Gilla
Hej!
Står i valet och kvalet om jag skall deltaga eller ej. Har haft feber sedan i lö förra veckan och i fredags gick det upp i bihålan (ingen feber i to), så nu knaprar jag pencillin. Har laddat/ tränat inför detta lopp sedan i sommras, men nu har liksom motivationen pyst ut. Har dock fortfarande små förhoppningar kvar.

Någon som kan ge mej bra råd. Siktar på att mjukstarta träning igen till helgen. Hinner jag komma i form tills dess eller riskerar jag för mycket?
1955 • Lycke
#2
28 april 2008 kl 14:56 Redigerad 28 april 2008 kl 14:57
Gilla
Hej Carin
Känn efter och anpassa ambition därefter! Din kropp kommer att ge signaler. Givetvis kommer du ha det tufft när du kommer igång och det du kan hinna är att komma tillbaka till där du var innan du blev sjuk. Risken finns att du tar i för hårt så träna, vila, ät, ät kolhydrater, sov och vårda dig i största allmänhet. Det kan gå. Lycka till!
1971 • Göteborg
#3
2 maj 2008 kl 23:44
Gilla
Tack Peter.
Nu har det gått yttligare 1 vecka och hostan med lite morgon-halsont sitter kvar. Är så taggad att springa men inser att det blir tufft att starta med träning i detta läget. När måste jag bestämma mej?
Mathias Axelsson
1975 • Örebro
#4
3 maj 2008 kl 00:06
Gilla
Vänta tills du blir symptonfri, sen tar du några korta hyffsat snabba löppass under nästa vecka och då känner du av formen samtidigt som du mentalt förbereder dig inför tävlingen. Träningsperioden är slut inför Göteborg, nu är det 2 veckor av finlir med formtoppningen kvar.

Den 17 maj är det bara att du kör på och ger järnet, Göteborgarna kommer jubla när du springer fram Avenyn...
1980 • Göteborg
#5
3 maj 2008 kl 10:42
Gilla
Är också sjuk. Verkligen otajmat. Ligger och riktigt känner hur musklerna förtvinar och formen försvinner. Allt slit under vintern och våren förgäves. Det finns ingen rättvisa i den här världen. Röv-baciller!
Klas Ling
1967 • Alingsås
#6
3 maj 2008 kl 11:37
Gilla
Hej, och stackars dej som är sjuk! Jag själv var ordentligt dålig med influensa inför förra årets gbg varv. Jag valde att starta och gick in i väggen efter 13 - 14 km. Fick gå mycket sista biten och minns knappt hur jag tog mej i mål. Detta trots god form innan sjukdom slog till. Mitt tips: Hoppa över iår om du ej är HELT återställd!
Mathias Axelsson
1975 • Örebro
#7
3 maj 2008 kl 12:36
Gilla
Som Göteborgare är det klart att ni ska starta om ni är hyffsat friska. Det krävs att man har tecknat försäkringen "startklar" samt att man har läkarintyg för att få tillbaka några pengar. Ni har ingen större reskostnad (det är skillnad mot många andra som åker 60 mil eller ännu längre). Självklart ska ni hämta ut nummerlapparna, värma upp och trängas i starten. Sen om ni känner att det inte funkar då är det bara att kliva av vid valfri vätskekontroll.

Proffsen har redan varit i Bejing och provsovit på hotel och besökt arenorna för att ladda inför OS. Ni har gyllene tillfällen att prova Göteborgsvarvet i år för att samla på mer erfarenhet till nästa år.

Lyssna på kroppen, känns det skitdåligt så avbryt, men försök åtminstånde springa över Götaälv innan du ger upp för det kan ta lite tid för kroppen att komma igång.
1971 • Göteborg
#8
3 maj 2008 kl 21:23
Gilla
Först dagen jag inte vaknat med halsont på länge. Sprang/lunkade drygt 40 min slät-mark och det känndes toppen! Ligger lite högre i puls än normalt (ca 10) Än finns det hopp:))
Jag följer ditt råd Mathias och går till start. Är jag helt slut INNAN Götaälvbron avbryter jag, men har jag lyckats ta mej ÖVER bron kommer envisheten ta mej ända till mål. Får sikta på tid nästa år. Har redan skrivit in 2:a juni som är första anmälningsdag inför 2009!
Johan Aspegren
1978 • Stockholm
#9
4 maj 2008 kl 21:32
Gilla
Precis som Mathias säger, klart ni ska starta. Så länge man inte har feber eller "ont" i leder så känn efter, om ni bara är beredda på att kliva av om kroppen säger ifrån. Lyssna på kroppen alltså. Har startat två Vasalopp ganska risig, ena gången med riktigt ont i halsen som sedan försvann. Tog mig igenom båda, ganska försiktigt dock. Sen är det naturligtvis tråkigt att inte kunna göra sig själv rättvisa efter allt slit, men sån är idrotten.
Mellanben
2006 • VARBERG
#10
4 maj 2008 kl 23:24
Gilla
Som Göteborgare så håller jag med om att måste känna på varvet iallafall.! Själv råkade jag ut för hals och stämbandskatarr i början av april och sprang inte en meter på 3 veckor.. Lite tveksam till start...man vill ju gärna pressa ner lite på förra årets tid.... Men det roliga är ju att vara med så det är väl bara att sänka ambitionerna och ta det lugnt så länge man orkar.Förra årets tid behåller man till nästa år tror jag iallfall. Så det gäller nog att ta det lugnt för alla som inte är helt OK. För min del är det i år viktigare att orka sista klassikernetappen, Vätternrundan...
1971 • Göteborg
#11
5 maj 2008 kl 06:32
Gilla
Nu har jag läst Varvets tidning ang träningsupplägg de sista 2 veckorna och banans sträckning!
Hur brukar ni lägga upp träningen veckorna innan?
Skall ta "sista" milsrundan på to. Idag blir det back- löpning. Måste få kvittens på att kroppen är ok. Så 16km- runda känns lockande. Är det till att ta i för mycket efter sjukdom och så nära inpå tävlingen?

Lycka till ni som varit sjuka/ skadade, och ni andra oxå såklart!


Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.