Löpning Tävlingar & Motionslopp 427 inlägg 17199 visningar

Ultraintervaller i februari 2012?

1975 • Rydebäck
#1
14 december 2011 - 08:53
Gilla
Hej,
Nu har det gått en dryg månad sedan förra UI tävlingen, som jag tyvärr inte kunde vara med på. Kan inte släppa tanken på att utmana mig själv med 8 mil på ett dygn. Blir det något nytt UI i februari och i så fall vilken helg? Bra att i god tid kunna planera med jobb och familj.
God Jul alla löpvänner!!!
< < < 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 > > >
1989 • Helsingborg
11 februari 2012 kl 23:11
Gilla
Ja, nu är äntligen jag klar också! Stort tack till alla som peppat här på Jogg idag! Nu Sooooooova
1956 • PARTILLE
11 februari 2012 kl 23:21
Gilla
Inte illa Ola, inte illa alls. Jag lyfter på hatten... :-)
Kristin H
1981 • Karlanda
11 februari 2012 kl 23:24
Gilla
Färdig!! fy f-n va gött!! trodde jag aldrig om mig själv att ja skulle klara alla 8 men de gick.. sprungit 3 mil som mest förut på en dag så de här var helt över förväntan.. grymma har vi varit allihop i mörkret å kylan.. ha en underbar sömn nu de ser ja fram emot :o)
Tom-E
1974 • Halden / Norge
12 februari 2012 kl 01:17
Gilla
Grattis!

Når er neste!? ;)
1943 • Kållered
12 februari 2012 kl 01:35
Gilla
Ja så här efteråt några timmar så känns det helt ok i kroppen, man har suttit o slappat, ätit o mått gött. Jag var lite tveksam till att köra de här reiset denna gång,tycker inte om kyla, men eftersom man är af enveten natur så blev det så. Ångrar inte ett steg så här efteråt, fast det var jävl-- i mellanåt. Nu missade jag 2 race men va då 6 st är också ok i nuläget.Fick till dom 2 sista och det jag extra nöjd med. Många av er klarade alla, ett stort grattis till er från frankiboy som sprungit en hel del ultralopp genom åren. Nu vänta Skövde 6-timmars. Ha de nu gött ni alla som har kämpat i helgen. tips, ta det nu lite lugnt några dagar för återhämtning,för att unvika skador, kroppen vill läka tillbaka.
1970 • Nordingrå
12 februari 2012 kl 07:42
Gilla
Grattis allihopa!!!
Jag var så trött igår kväll så att jag missade upploppet för er. Slocknade själv som ett litet barn vid niotiden, visar att det nog var klokt att nöja sig med fem denna gång.

Önskar er alla nu ett par lata dagar för återhämtning.
1972 • Dalsjöfors
12 februari 2012 kl 08:06
Gilla
Grattis som tusan till alla som var med. Jäkla bra jobbat ! Njut lite extra nu i ett par dagar. Ni kan med gott samvete skita i långpasset idag.
1972 • Alingsås
Administratör
12 februari 2012 kl 08:11
Gilla
Grattis till alla som genomförde intervallerna och ett extra grattis till vinnarna Fredrik Engdahl och Kristin H urstarkt av er.

Själv fick jag kasta in handduken efter den 6.e intervallen. tappade orken totalt och fick gå hem de sista tre kilometrarna och krascha i soffan. Sov mig sedan igenom kvällen och natten så nu är man pigg igen
Mika Söderström
1969 • Falun
12 februari 2012 kl 08:52
Gilla
Efter en natts god sömn och lite distans känner jag mig som en kung. Grymt stolt över att ha genomfört ett ultraintervall och det ska ni alla vara. Benen känns hyggligt idag, inget att springa långpass med men ändå så pass att man kan gå med dem :-).

Om ett par dagar ser jag fram emot nästa omgång, tills dess ha det gott och träna på!
Krister Åström
1997 • Strömsund
12 februari 2012 kl 09:13
Gilla
Jag får vara nöjd med en 45:e plats. Nästa gång måste jag klara 3 stycken!!!!!!

Men när är det nästa gång?
Leif Nilsson
1961 • Helsingborg
12 februari 2012 kl 09:17
Gilla
Grymt imponerad av alla som deltog (oavsett resultat). Detta måste jag prova en vacker dag.
1975 • Rydebäck
12 februari 2012 kl 10:10
Gilla
Somnade direkt efter duschen igår. Orkade inte ens skriva i forumet. Mellan sjunde och åttonde intervallen brottades jag verkligen med negativa tankar, energibrist och illamående. Käkade några nävar ahgrens bilar och när Kalle kom för at dra mig runt fick jag en sån jäv....energi. Kutade sista intervallen i 5,09 tempo och den allra sista kilometern blev den snabbaste . Fattar inte var de krafterna kom från.
Grymt nöjd med min debut.
Stort grattis till alla som deltagit i detta galna arrangemang.
Over and out!
1956 • PARTILLE
12 februari 2012 kl 11:01
Gilla
Jag somnade så gott efter två Carlsberg igår... :-)
1970 • Lerum
12 februari 2012 kl 11:42
Gilla
Inte helt fel att sitta i soffan och titta på skidor, bra tillfälle att vara extra snäll mot vaderna som tagit lite stryk. Foten har fått en kyss på utsidan, islag eller bara lite överbelastning ? En av tårna är lite extra blå-svart-röd idag ;)

Igår kunde jag inte äta vad som helst under intervallerna, kroppen och magen var väldigt kräsen. Väl hemma blev det rostbiff med potatissallad och Cola.

Till frukosten blev det lite av allt helt utan problem, så har det inte alltid varit efter halmarathon

Sedan är jag lite löjligt stolt över mig själv efter premiären, jag var allt lite förberedd på att kasta in handduken som förstagångslöpare men det gick vägen. Bla för att jag inte gjorde det själv och sedan med all peppning i vår fina gemenskap på sidan :)
Alice Sundström
1968 • Gislaved
12 februari 2012 kl 11:57
Gilla
Du (och alla andra deltagare) gjorde en underbar insats igår, det var en spännande lördag även för mig som inte deltog. Datorn stod på hela dagen och jag hade förberett familjen på att jag kommer hänga framför skärmen mest hela tiden. Till slut blev även mannen engagerad och undrade hur det gick för "tokstollarna" :)

Vad åt ni mellan intervallerna? Hur kändes det i magen? När det var aptungt, vilka tankar plockade ni fram? Vad gjorde att ni faktiskt orkade? BERÄTTA :)
1965 • Lindome
12 februari 2012 kl 12:16
Gilla

GRATTIS ALLA HÄRLIGT KÄMPAT:-)

Nästa gång är jag med igen och får nog med mig ett gäng till.
Synd Niklas att du fick bryta men det innebär väl bara att du är ännu mera taggad till nästa gång:-)

/Jonn
Botte B
1966 • Stockholm
12 februari 2012 kl 13:54
Gilla
Går (väldigt långsamt) omkring och känner mig stolt och nöjd med vad jag lyckades med igår. Mer än en gång tvivlade jag starkt på att jag skulle kunna fortsätta. Men med det stöd och peppning som finns här på sidan gick det vägen. Som förstagångslöpare hade jag ingen aning om hur tungt det skulle bli. Jag är klart imponerad av alla er som gjort detta och då speciellt Stefan Manning som sprungit alla UI hittills. Jag anser mig själv ha en stark vilja och ett starkt psyke, men Stefans måste vara något utöver det vanliga ; ) Jag tror inte jag kommer att göra UI någon mer gång, det skulle väl i så fall kanske vara om jag hade sällskap av någon. Ni som kört både med och utan sällskap, hur stor upplever ni att skillnaden är? Ha det gott nu alla och njut av vad ni klarat av.
1971 • Varberg
12 februari 2012 kl 14:07
Gilla
Till Alice:
Jag är ny inom Ultralöpning men har alltid fascinerats av uthållighetsidrotter och långa lopp. Jag insåg tidigt att Ultra handlar om psyke även om fysiken är högst visentlig. ALLA får ont även de som är duktiga. Därför funderade jag på vilka nego-tankar som skulle kunna dyka upp och laddade hela veckan med positiva tankar för att kunna attackera dem.
Antagligen hade jag laddat bra för krampen i vänster lår på första milen viftade jag bort som en fluga. Diarrén som sedan kom och faktum att jag höll på att göra på mig under andra milen fick mig dock att fundera lite. Jag gjorde mitt mentala jobb bra för när dagsljuset började komma var mina nattliga problem som bortblåsta. Glädjen till löpningen gjorde att jag flög fram och på fjärde och femte milen fick jag trevligt sällskap som förstärkte känslan. Det syns på tiderna.
Jag är tacksam att Jan, här på forumet, satte upp ett varnande finger när ämnet mat kom på tal. I min hjärna hade diverse läckerheter dukats fram mellan intervallerna men Jan fick mig att tänka om, tack och lov. Jag drack bara blåbärssoppa, vatten och lite Cola under natten och på dagen blev Ostkaka med sylt den stora vinnaren (tack för det tipset). Små portioner direkt när jag kom hem så magen hann vila tills det var dags för nästa intervall.
Kroppen kändes overkligt bra. Började dock suga lite i låren efter den femte intervallen men inget som störde mig nämnvärt. Inga skav, inga blåsor eller blåa tår. Konstigt men sant.
När det var dags för den näst sista intervallen (sjuan) började mina mentala murar att vibrera. Gnället här på forumet och att några hoppade av hade inte stört mig innan men nu vågade jag knappt läsa ett inlägg om jag befarade att någon tänkte gnälla. Tack och lov vände vindarna på forumet och alla började peppa varandra för att klara de sista intervallerna. Gött tänkte, jag nu kör vi!
Sjuan gick bra men när det var dags för åttan hände det som inte fick hända, mina mentala murar rämnade och jag attackerades från alla håll. Tröttheten och mörkret gjorde att jag inte orkade stå emot och jag föll ner i en hemsk självömkan. Usch, jag ryser vid tanken men är så glad att mitt sista vapen AUTOPILOTEN fanns att tillgå. Jag tryckte ner knappen och gjorde mitt jobb. Sista milen gick sååå långsamt och vart jag än vände näsan tornade en backe upp framför mig. Tittar man på kartan skulle man kunnat tro att jag var full. Sprang i sick-sack mellan villa gatorna här hemma.

Idag lycka ;)
Morris Packer
1962 • Vejbystrand
12 februari 2012 kl 14:16
Gilla
@linda: Grattis! En framgång att fira länge och minnas ännu längre. Tror nog att denna framgång även blir till ett utmärkt mentalt redskap att använda i framtida ultramarathonsatsningar.
1956 • PARTILLE
12 februari 2012 kl 14:32 Redigerad 12 februari 2012 kl 14:33
Gilla
Linda Du hade Dina mentala dippar läser jag, men det är sådant som ingår i leveransen... :-) Jag tycker Du visade på en riktig härlig gå-påar-anda. Riktigt kul att följa Dig. Och det är riktigt roligt att följa alla som gör det för första gången och som inser hur de har överträffat sig själv. Bättre underhållning än det här kan man inte få en lördag... :-)
Jag tolkade det däremot inte som gnäll här i tråden,utan att folk var på olika nivåer i sina vedermödor. Vi var ju alla trots allt i samma båt. Man måste få gnälla lite och komma tillbaka. Det är OK. Jag läser också inläggen men blir inte orolig, eftersom jag vet att detta är något man helt enkelt måste ta sig igenom. När man väl är igenom detta ligger vägen öppen till "ära och berömmelse" :-)
Själv hade jag en rejäl brottningsmatch med min hjärna under tredje och fjärde intervallen i kombination med illamående och håll. Det var inte roligt. Men eftersom det var riktigt stökigt då under två intervaller av åtta, så var det alltså övervägande roligt.
Precis som i en mara så tycker jag att det ändå är bra när den där dippen kommer. Då tar man denna match. När man är igenom den så är ju det värsta gjort, sedan kan man ägna sig åt väsentligheter igen (löpning alltsaå). Vetskapen om hur man sitter efteråt och blickar tillbaka med det där nöjda flinet i ansiktet är grymt härlig att ha. För det är ju så att inget varar för evigt - inte ens 8 ultraintervaller.
Inväntar med förtjusning nästa omgång av uppiggande trötthet :-)
Edit: Tack för dom vänliga orden Boris :-) Du måste prova till sommaren igen. Då är det mycket mer gynnsammare för sådana här övningar :-)
< < < 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.