Löpning Träning 66 inlägg 9034 visningar

Föräldrar, hur får ni tid till all träning

1977 • Stockholm
#1
29 oktober 2011 - 09:24
Gilla
När jag läser på flera av era träningsscheman och ser ni har flera barn, hur får ni ihop det? Jag kämpar verkligen med att få ihop det , vill verkligen men har svårt att finna tid ändå, jag jobbar 80% och hämtar på dagis 4 av 5 dagar. Tränar gör ja på lunchen och då blir det inte tid till mer än ca 30 min intensivt dvs intervaller oftast. . På helgerna finns tid för långpass, teknik, backar etc. Jag dansar också en gång i veckan och på jobbet har vi cirkrlträning 1 gång i veckan. Ja det blir alltså inte så mkt just löpning. Jag bara undrar hur ni andra gör som fyller era scheman så fint ;)
< < < 1 2 3 4 > > >
Ingrid Oredsson
1971 • Lund
#21
29 oktober 2011 kl 20:54
Gilla
Som ensamförälder på heltid är det supertufft att få till det. Visst kan hon vara ensam hemma en stund, men det är ändå brist på tid. Det är mycket som ska pressas in på timmarna efter jobbet. Jag prioriterar bort städning och husfixande väldigt mycket... Det låter så superlyxigt att kunna ge sig iväg på kvällen efter läggdags för barnen.
1977 • Stockholm
#22
29 oktober 2011 kl 20:59
Gilla
Härligt att höra hur ni alla gör jag inser att det är mkt upp till hur mkt hjälp utifrån man kan få, hur lite man behöver sova, hur långt man har till jobbet hur stora barn man har och hur mkt man prioriterar tv-tittande. Ja vi har j alla olika förutsättningar och det handlar mkt om prioritering och planering. :)
Mattias A
1967 • Lund
#23
29 oktober 2011 kl 21:08
Gilla
Ett dilemma är det, särskilt när barnen är små. Men lite träning kan ge mer ork de stunder man är med barnen.

Nuförtiden är min yngsta 11, så de klarar sig rätt bra själva ett tag. Jag brukar springa på morgonen så jag hinner tillbaka och äta frukost och så innan de ska till skolan. Att de har nära till skolan och jag nära till jobbet underlättar…
Jenny-Ann Brodin Danell
1972 • Umeå
#24
29 oktober 2011 kl 21:53
Gilla
Under sommarhalvåret tränar jag mest under sena kvällar (vilket jag föredrar, springer helt enkelt bäst då). Under vintern så blir det mest på helgen (typ valfri tid), eller direkt efter jobbet (vilket jag inte alls gillar). Ungarna (8 månader resp. fem år) tar maken hand om. För mig handlar det mest om att ha en tydlig plan inför kommande vecka; vilka dagar jag ska springa och vilken typ av pass. Själva tiden tycker jag inte är så svår att få till - att springa är ju dessutom väldigt tidseffektivt i jämförelse med att hänga på gymet ;)
Thomas Karlsson
1956 • Höllviken
#25
29 oktober 2011 kl 22:29
Gilla
Nu ska jag kasta in fackla... Jag är och har aldrig varit något annat är en amatörmotionär men faktum är att när mina barn var små så blev det inte mycket till träning- Barnen och deras fritidsaktiviteter fick gå först, min träning var ytterst sporadisk.Nu är mitt yngsta barn 18 år och nu har jag nästan all tid i världen för träning. Var på gymmet i morse, dom har barnpassning - fullt.där vid c.a 10.00. Hur seriöst är det med först dagis M-F sedan passning återigen lördag morgon. VAR SAK HAR SIN TID I LIVET, TÄNK PÅ DET. Att ställa sin egen träning mot mot tid med barnen, nu få ni väl ändå ger er!!!!
Mattias Carlsson
1980 • Uddevalla
#26
30 oktober 2011 kl 02:11
Gilla
Thomas@ Måste nog hålla med dig till viss del, men för många(och även mig har jag märkt, då jag precis kommit igång med träningen) så ger träningen en välbehövlig energikick och för mig är det ett bra sätt att rensa huvudet. Men utan en förstående hustu som accepterar att jag sticker ut en sväng ibalnd hade det inte varit lätt att klämma in nån träning. Jag jobbar skift och vill man så kan man ju alltid nerprioritera sömnen, men det tror jag inte är hållbart i längden... Men som sagt, var sak har sin tid, men mycket går att lösa med prioritering och planering... Och gärna lite hjälp ifrån andra!
cribster
1980 • Umeå
#27
30 oktober 2011 kl 06:15
Gilla
@Thomas, håller med att man kanske måste tänka över sin träning lite extra som nybliven förälder, skulle aldrig själv välja den framför kvalitets tid med min son, men löpning säg tre pass i veckan är ju inget som inskränker på den tiden (om man kan vara lite flexibel), dessutom blir ju tiden med sitt barn bättre om man är i form och mår bra, sover bättre, mindre sjuk, gladare, mindre ryggbesvär o.s.v. det måste man väl ändå väga in också?
Linda Olsson
1972 • Hällestad
#28
30 oktober 2011 kl 07:16
Gilla
Ja, var sak har sin tid och jag tror att träningen kan bli mer spontan och flexibel med äldre barn. Men för att bli en gladare förälder som orkar lite mer måste man ge sig själv tid att göra sånt som laddar batterierna, t ex träning. Det kan man lösa med lite planering (givetvis svårare när man är ensamstående). Jag har två barn på 4 och 6 och en sambo som spelar fotboll 2 ggr/v ofta med match på helgen. Min son spelar fotboll på sommarhalvåret och hockey på vinterhalvåret och dottern letar lite efter något som passar henne i smaken, just nu mest mycket lek med kompisarna. Vi har löst det så här: vi tar ansvaret för hela nattningen 2 ggr var/v. Detta gör att jag har två kvällar där jag kan göra vad jag vill efter kvällsmaten, träffa kompisar, träna eller bara läsa bok i badkaret. Visst måste man vara flexibel, men det är sällan som en träning helt måste utebli sålänge man tycket att det är ok att träna när det är mörkt.
1978 • Arboga
#29
30 oktober 2011 kl 07:17
Gilla
För oss föräldrar är det alltid en utmaning att få till träning utan att barnen blir lidande. Jag och min fru har hittat ett system som iallfall skapar förutsättning att hålla grundkonditionen i liv.
Vi har helt enkelt delat upp vardagskvällarna mellan varandra. Varannan kväll är det jag som tar läggning och disk samt annat som måste göras, varannan kväll är det frun. Det innebär att jag har 2-3 kvällar i veckan där jag har fri tid för träning from 19:00. Att springa eller åka skidor med pannlampa ser jag inte som ett problem, snarare så ökar den fartkänslan i skogen och därmed motivationen. Har sedan tiden innan barn en rejäl orienteringspannlampa och sätts den på laddning efter varje pass så den är redo dagen efter.
1971 • Malmö
#30
30 oktober 2011 kl 07:21
Gilla
Jag tror att alla tipsen ovanför kombinerat gör det möjligt om man nu har så rasande mycket i sin vardag.
Jag har tre barn och har aldrig haft det minsta problem att hitta tid att träna.
Det handlar om prioritering, och som någon skrev tidigare så är det ofta så att folk sitter minst en halvtimme framför TV´n varje dag..
Jens Jonsson
1985 • Edsbyn
#31
30 oktober 2011 kl 07:31
Gilla
Jag jobbar heltid har två barn 3 år gamla. Jag tränar 2 dagar under vardagarna, och en gång på helgen. Min fru täcker upp, och jag täcker upp för hennes pass 3 vardagar och lör,sön på helgen. Vi har sagt upp vår TV och har ingen, när vi väl tittar så är det på serier som vi har på dvd, och ibland nån film. Träningen under vardagarna sker direkt efter jobbet, med avkall på maten, man hinner alltså inte äta innan man skall iväg utan får ta en banan eller dyligt på jobbet innan man slutar istället. Det är ju om man vill springa in någorlunda tid. Sen är det givetvis inget proble matt springa efter läggning!
M Extreme
1971 • Vallentuna
#32
30 oktober 2011 kl 08:09
Gilla
"Tar nattninngen" , "täcker upp", "hittat ett system".???
Pratar vi om att gå ut med soporna? Kanske provokativt men barnen är små så kort tid. De vill inte ha "kvalitetstid" utan kvantitet.
Klart man skall försöka hålla sig i form men inte på den lilla tiden man får tillsammans tycker jag.
1972 • Täby
#33
30 oktober 2011 kl 08:21
Gilla
M Extreme>> Hur många barn har du och hur gamla är dem?
M Extreme
1971 • Vallentuna
#34
30 oktober 2011 kl 09:29
Gilla
Elin >> Hur många behöver du?
1972 • Täby
#35
30 oktober 2011 kl 09:53
Gilla
M Etreme>> Tack, jag har så det räcker. Var min fråga konstigt ställd eller?
1977 • Kristianstad
#36
30 oktober 2011 kl 10:41
Gilla
Tidigt på morgonen är absolut bäst, gå upp en timme tidigare!!
Jo
2000 • Göteborg
#37
30 oktober 2011 kl 13:31
Gilla
Jag är ensamstående mamma som jobbar heltid. Jag har min dotter mycket pga att hennes pappa jobbar på kvällarna. Jag vill inte träna när jag har henne dvs skaffa barnvakt. Hon är nämligen bara 2 1/2 år och då känner jag att hon behöver mycket tid med mig. Jag tränar vid ork på må morgon innan jobbet och min dotters pappa är föräldraledig på ons varför det kan bli ett pass då med. Tränar jag inte på ons kväll kan jag ta det på tors morgon annars får jag helt enkelt vänta till helgen då vi brukar hjälpas åt. Sociala aktiviteter gör jag därför oftast med min dotter i sällskap :-) Jag är övertygad om att vi som har barn försöker få så mycket tid som möjligt med våra barn. Givetvis är våra barn viktigast. Men många verkar ha hittat väldigt bra lösningar på att få tid till träning som inte går ut över familjen. Att pussla ihop livets pusselbitar på ett bra sätt är inte alltid så lätt. Och det är viktigt att ta hand om oss själva också.
Tor
1975 • Göteborg
#38
30 oktober 2011 kl 15:56
Gilla
M Extreme:
Man kan inte sluta vara människa bara för att man blivit förälder. Som människa behöver man också tid för träning. Tid för sig själv. Lugn och ro ibland.

Jag tänker inte få dåligt samvete för att jag inte lägger mina barn varje dag utan motionerar ibland när min fru "tar nattninngen". Jag tänker inte heller ha dåligt samvete för att jag och min fru har "hittat ett system" när det gäller att hämta och lämna på dagis/skola. Och jag har ingen problem med att "täcker upp" här hemma denna helg när min fru jobbar hela helgen.

Hur planerar du själv din träning med tanke på familjen?
Åsa Persson
1982 • Fagersta
#39
30 oktober 2011 kl 19:45
Gilla
Tror inte mina kids har det sämre för att jag är ute och springer nån timme istf att sitta å häcka framför "på spåret och hej jävla baberiba" ;-)
Micke Larsson
1971 • Norge
#40
30 oktober 2011 kl 19:53
Gilla
Åsa: Det citatet gäller väl bara om man har en indolent familj :-)?
< < < 1 2 3 4 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.