Löpning Tävlingar & Motionslopp 49 inlägg 4445 visningar

Min tanke om lidingöloppet

jakob gawlik
1974 • eslöv
#1
25 september 2011 - 14:25
Gilla
Sprang på 2.38 igår och är så sjukt nöjd med min insats. Är så skönt sliten i benen idag att jag knappt kan gå. Första milen gick på 60 min inkl akutbesök på toa (vitargomage) sista milen tog 44min. Orkade till och med vråla mig i mål. Jag tror inte att det finns en fysisk möjlighet att springa fortare från startgrupp 7 utan att slåss :) med det sagt ber jag alla jag råkade knuffa om ursäkt, jag var ju helt exalterad!

En tråkigare erfarenhet var att slussas i boskapskön genom sportmässan. Det är kul med prylar, men där och då kändes det lite påtvingat.
En annan var att det kändes som om där var 10k deltagare för mycket. Emellanåt blev känslan av trängsel rätt jobbig.

Men allt i allt är jag grymt nöjd och hoppas att alla hade lika kul som jag.
< < < 1 2 3 > > >
Viktor Govik
1981 • Göteborg
#21
26 september 2011 kl 08:39
Gilla
Trångt är bara förnamnet på Lidingöloppet. Kaoset vid nummerlappsutdelningen som igentligen inte var nåt problem förren man skulle i i mässtältet. för stora startgrupper, jag stod i 1C och första 5 km var det mycket sicksacklöpning. men sen släppte det. i övrigt en mycket fin bana.
kaoset vid målet när man skall tillbaka till Lidingövallen och hämta sin väska. hela målområdet har nog nåt sitt max med råge.
Sen är väl tidtagningen inte helt 100, jämfört med göteborgsvarvet ligger man långt efter. Men jag kommer tillbaka, jag skall fixa den där silverpengen, nu saknades det 1,37
1976 • Karlstad
#22
26 september 2011 kl 08:50
Gilla
Jag tyckte oxå det var trångt, startade i grupp 4 och sprang på 2:24:32, sista milen blev jag inte passerad av någon och var tvungen att springa mycket intervaller när luckor uppstod. någon som vet ungefär hur långt fram man kommer i startgrupp nästa år på den tiden? målet är då att springa på 2:14:59, ska man springa något mer kvallopp för att hamna längre fram?
Maria Green
1979 • Lidingö
#23
26 september 2011 kl 09:07
Gilla
Jag sprang mitt första lopp och seedade mig till grupp 5 och för mig var det ett bra tempo, lite trångt men det gjorde att jag tvingades ta det lite lugnt i början vilket nog var bra.

Jämfört med tex Göteborgsbvarvet är det ju mycket lättare att seeda sig för Lidingöloppet så jag förstår inte varför inte fler gör det.
Johan Lindahl
1977 • Stockholm
#24
26 september 2011 kl 09:13
Gilla
Det är redan alldeles för trångt på Lidingöloppet, och därför var det väldigt tråkigt att höra speaker vid start säga att målen är att LL ska ha fler löpare än vad som bor permanent på Lidingö.

Det är inte bara i spåret heller, utan det gäller även trängsel vid bussar, nummerlappsutdelning mm.

Jag startade i grupp 4 och sprang på 2.37. Jag blev förvånad över hur många som hamnat i helt fel startgrupp. Många höll tempo som hör hemma betydligt längre bak. Undrar dessutom om det var en massa löpare kvar från 15km-klassen. Kan det ha varit så?
Magnus Ivarsson
1975 • Bredäng
#25
26 september 2011 kl 09:26
Gilla
@Johan L. Nej, det skulle förvåna mig om ens segraren hann upp de sista kämpande i 15-loppet, innan den rundan viker av från "stora spåret" nån kilometer innan Abborrbacken.
1956 • Lund
#26
26 september 2011 kl 09:31
Gilla
Man får trots allt se Lidingöloppet som löparnas Vasalopp och med jämnmod ta trängseln. Det hör till mastodontloppen och det är ingen överraskning. En fördel är om man är i rätt startgrupp, vilket man bör se till att vara, och då har man bra draghjälp. Sällan har har så många ryggar att gå på.
Mikael
1974 • Stockholm
#27
26 september 2011 kl 09:36
Gilla
Startade i grupp 9 och gick imål på 2:56:34. Det gick OK första 15km sen blev det tvärstopp, 4-5 löpare i bredd så lång man kunde se i varje krök..men men nu är det gjort och jag kommer nog inte springa det igen , det är alldeles för kommersiellt. Tog mig 3 timmar att ta mig hem från Lidingö efter loppet och 2 timmar innan loppet att få ut nummerlapp, lämna in väska etc...jag springer för känslan och att det är roligt, detta var bara roligt då jag sprang första 15km :)
Anders Grahl
1987 • Mölnlycke
#28
26 september 2011 kl 11:05
Gilla
Har gjort ett Göteborgsvarv från ett startled långt bak och saxade mig fram. Jag minns hur frustrerad jag var..

Om jag kände så på Göteborgs breda gator kan jag bara föreställa mig hur ni kände på Lidingöloppets smala stigar.

Framför ni er kritik, som Oldboy, till de som arrangerar? Jag tror de gärna lyssnar, framförallt om de inser omfattningen av problemet och om ni dessutom skriver vad ni tycker de gör som är bra.

Sedan är det nog även som Mikael skriver, att ett såhär populärt lopp blir trångt på sina platser. Vill slå ett slag för alla mindre lokala terränglopp som inte drar den stora massan löpare och som skulle behöva några av Lidingöloppets deltagare för att överleva.
1988 • Helsingborg
#29
26 september 2011 kl 11:17
Gilla
Årets lopp var mitt tredje och jag är lika nöjd detta året som förra och förrförra!

Jag åkte upp i fredags och hämtade nummerlappen på fredagskvällen och då var där knappt en kotte där, trots att klockan var runt 18. Jag tog de speciella Lidingöloppsbussarna från Ropsten ut till Lidingövallen, gick lite på mässan och sen tog jag bussen tillbaka till Ropsten och sen gick jag och la mig ungefär.

Lördagen tog jag mig till Ropsten vid halv tio, klev rakt in på en buss och åkte till Lidingövallen, traskade runt på mässan lite till, tyckte inte det var speciellt mycket folk vid elva heller. Gick bort till starten, satt där och hade det gött i solskenet. Behövde inte stå i kö för att gå på toaletten. Drack lite sportdryck, tog mig bort till startfållan (Grupp 4) och där kom i princip det enda organisatoriska "felet" och det var att de inte hade börjat släppa in folk där, så där blev det en liten propp...men det var inte speciellt irriterande tyckte jag :)

Stod i min startgrupp och tyckte det var synd att jag inte kunnat löpträna på hela sommaren pga benhinnor och en eventuell stressfraktur?!

Starten gick och det rörde sig sakta framåt...kanske lite för sakta...speciellt efter 200 meter stannade folk för att det var en stor vattenpöl mitt i allt....HALLÅ, vad har folk för problem?!?!?! Det är ett terränglopp och man kommer bli skitig och blöt, garanterat...varför gnälla och vara mesig?! Det förstår jag inte...

Trots min dåliga träning kändes det som att det var många som hamnat i fel startgrupp den första milen...fick springa kors och tvärs för att hitta någon form av flyt i det hela men jag gillar i och för sig det lite på något sätt också....dels så håller det ner mitt eget tempo så jag orkar mer och sen är det lite tjusningen med Lidingöloppet tycker jag!

Bra vätskekontroller och jag klarade mig bra i dem utan att behöva stanna för mycket den här gången!

Målgången var inga problem heller tyckte jag...visst en del folk men vet man bara vart man ska så är det ju lugnt :)

Ett litet minus för att min klädpåse låg ruskigt felplacerad...men det kan likagärna ha varit en person som trodde att min påse var hans och således tog med sig den en bit och sen insåg att det inte alls var hans eller hennes....

Gick och ställde mig i kön till bussarna mot Ropsten och var där vid 17 och gick till Hotell Ariadne och tog en öl sen gick jag hem :)

Hur bra som helst :)
1971 • Fjugesta
#30
26 september 2011 kl 17:57
Gilla
Välja startgrupp????Hade jag fått VÄLJA hade jag startat i 5 an...
Affi Samuelsson
1968 • Linköping
#31
26 september 2011 kl 18:37
Gilla
Mitt första LL. Och jag bara njöt hela dagen. Varit förkyld i veckan, så jag trodde inte jag skulle kunna starta. Sol sol och glada människor. Men hur i hela världen har alla ni snabba människor hamnat så långt bak? Jag startade i 6 an, och mitt lugna lunk (3 h o 15 min) var perfekt i det ledet. Och JA jag höll till höger :-) men det var många som inte gjorde det. Gå två i bredd och prata är ju inte så schyst! Vacker bana, kanonunderlag och väder. Bara att njuta som sagt! Ni som hamnade så långt bak - skrev ni verkligen i anmälan vad ni sprungit förut?
Oldboy
1952 • Danderyd
#32
26 september 2011 kl 19:33
Gilla
@ Morgan: Man kan välja att starta längre bak än man har meriter för.

@Richard: Jag fick ett vänligt svar om hur viktigt det var att deltagarna kommer med förslag och synpunkter. Inget mer. Detta var 2009, ni hittar mina förslag i en tråd där (sök på "startordning") om ni vill ha lite mer detaljer (tror jag putsade och skrev utförligare i brevet). Maila gärna till tävlingsgeneralen och gör det NU, de börjar inom kort planera för nästa års lopp. Jag var lite sent ute då, funderade för länge.
1971 • Fjugesta
#33
26 september 2011 kl 20:05
Gilla
längre BAK ja ...Har inga meriter värda namnet men skulle hamnat i 5 an el 6an..men men..ska inte bli överdrivet gnällig här nu, loppet är fantastiskt liksom omgivningen...MEN hade kapat åtskilliga minuter om det varit mer "fritt fram"..Nu blev man tvingad att hålla igen under långa stunder...vilket störde löprytmen avsevärt..
Niclas Vilhelmsson
1967 • Löddeköpinge
#34
26 september 2011 kl 20:08
Gilla
Håller med Rikard M Tycker allt fungerade bra. Visst var det trångt men med så många deltagare kan man inte förvänta sig något annat. Det finns andra lopp för dem som inte klarar av trängseln. Kommer att komma tillbaka nästa år.
1971 • UMEÅ
#35
26 september 2011 kl 20:25 Redigerad 26 september 2011 kl 20:26
Gilla
Mina erfarenheter från årets LL:
* Startade i år i 1c och ifjol i 2:an vilket var betydligt sämre än förra året, detta då de främsta i 1C snabbt kom i fatt de långsammaste i 1B och proppar bildades. Betydligt bättre att starta längst fram i 2:an

* Powerade smakar inte gott....sötningsmedel och sportdryck går inte ihop, men vad göra då det är måste att få i sig ngt annat än vatten. @ Arrangörerna byt gärna leverantör av sportdryck.

* Sista milen ÄR tung....så den långsamma starten gjorde kanske inte så mycket....

* Smoke On The Water gav mig nya (dock tillfälliga) krafter - Tack!

* Hörde vissa som hade fått stå i 1km lång kö för att kunna åka med bussen till Ropsten - Är det något man ska finna sig i eller något som arrangören kan lösa på bättre sätt?

* Till nästa år blir det mer träning i Sveriges tyngsta 10 km slinga - SM-spåret på Gammlia.

* Stapplade in på 2,30,28

1971 • Fjugesta
#36
26 september 2011 kl 20:35
Gilla
>>>Niclas
"Inte KLARAR av trängseln"...Vad menar du??Detta är en arrangörsmiss, punkt slut.Har sprungit loppet 3 gånger förövrigt..så jag visste vad man gav sig in på om man så säger.Men det var FÖR trångt iaf från min utgångsposition.
1988 • Helsingborg
#37
26 september 2011 kl 20:42
Gilla
Jag kan förvisso förstå folk som tycker att det är trångt, för det tycker jag också att det egentligen är och visst kan man tycka att arrangören borde inse att det inte går att släppa in hur många som helst MEN det är en folkfest känner jag det som. Visst är det kul att prestera bra och så och det kanske blir svårare ju mer folk det är men sänk förväntningarna lite...Det är öppet för alla liksom. Jag ser det mest som en kul grej att genomföra, sen vill jag givetvis springa fort också....men det får man kanske göra en annan gång? Testa Lidingö Ultra, där man kan springa två mil till, eller 4 km kortare?!? Om man nu vill ha samma lopp i princip fast mindre trängsel?
Niclas Vilhelmsson
1967 • Löddeköpinge
#38
26 september 2011 kl 20:48
Gilla
Hej Morgan.
15800 på 1 meter breda stigar..... 1:a LL för min del så jag har inget annat år att jämföra med. Startade i 6:an, förväntade mig inget annat än trångt. Trodde dock att stigarna var bredare efter så många års tävlade.
Lars Bern
1973 • Göteborg (Hisings Backa)
#39
26 september 2011 kl 21:20
Gilla
@Johan S: Precis min tanke efter premiären i år från 2:a ledet. "Där ska jag nog försöka stå även nästa gång." Fritt fram till Kyrkviken där man på allvar börjar komma ifatt de långsammare i 1:an. Kändes bara lite trångt sträckan 15-20 km.

Bättre backtränad nästa gång, lite lugnare öppning till 10 km och inga knäckta revben så är nog inte 2.15 omöjligt.
1977 • Falun
#40
26 september 2011 kl 21:37
Gilla
Startade förra året i 9:e startled och detta år i grupp 1 C. Mäkta förvånad över trängseln även i 1 C. Första milen och i synnerhet de fem första km så grymt trångt. Folk i 1 C tycktes också visa sämre hänsyn att hålla till höger än de längre bak i leden. Jag fick snabbt revidera min plan om att springa första milen på 41 min till att hamna på ca 46 min (långsammare än förra året!). Knepigt! Klarade dock silvermedalj vilket jag är nöjd med men håller med om att arrangörerna behöver fundera över ett annat upplägg/begränsa platsantalet för att göra något åt trängseln på ett annars väldigt roligt, vackert och utmanande lopp.
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.