Löpning Kost & Näring 20 inlägg 19781 visningar

Vad äter ni inför milslopp?

Lina
1984 • Bromma
#1
4 september 2011 - 10:33
Gilla
och hur långt innan? Vad anser ni är den bästa uppladdningen?
Bob Johansson
1968 • Hindås
#2
4 september 2011 kl 10:55
Gilla
Precis samma som jag gör inför träning. Ingen skillnad alltså med mat och dryck inför ett träningspass eller ett milslopp.
Men det är jag det. ;-)
1956 • Lund
#3
4 september 2011 kl 11:00
Gilla
Hyfsat lagom stor måltid 2½-3 tim innan. Banan knappt en timme innan.
1971 • Lillehammer
#4
4 september 2011 kl 13:19
Gilla
Lättsmält frukost, sen sportdryck fram till 45 minuter före start. Så energibars och kanske någon banan vid de tider jag normalt skulle ätit en måltid. Huvudsaken är att det finns nog kolhydrater för att hålla loppet (och 1 mil tömmer knappast reserverna) men så lite i matsmältsningssystemet som möjligt. Att ha mat i magen och ligga på 90-95% av maxpuls tycker jag inte är någon trevlig kombination.
Lina
1984 • Bromma
#5
4 september 2011 kl 15:58
Gilla
Mitt problem är att jag alltid lyckas få håll på milslopp?? Det händer typ aldrig annars? Det är så sjukt irriterande
csaba
1973 • Malmö
#6
4 september 2011 kl 16:22
Gilla
Jag själv faktist äter inget alls 5-6 timmar innan. Vill känna "lätthet" känslan och springa med så tom mage som möjligt.
dvs. om loppet går på eftermiddagen. Går den tidigt (som kl:9-10) så försöker gå upp mycket tidigt jag äta något lättsmällt Typ: havregrynsgröt 3-4 timmar innan.

Det funkar för mig och är faktist inte alls hungrig.
Dennis Sundman
1983 • Stockholm
#7
4 september 2011 kl 16:34
Gilla
Lina, jag hade precis samma problem med håll. Fick det på tävling, men aldrig på träning. Jag kom till slut på en lösning: att klämma tummarna med knutna nävar, som man fick lära sig på typ första jumpalektionen. Så enkel lösning, men sedan jag började med det har jag aldrig haft problem! Lycka till!
1974 • Granan
#8
4 september 2011 kl 20:44
Gilla
Håller med Csaba här. I alla fall när det gäller såpass korta lopp som 1 mil. Då äter jag 4-5 timmar innan och efter det dricker jag bara fram tills drygt en timme innan start. Då är jag nästan hungrig när jag startar. Det låter skumt men funkar väldigt bra för mig på kortare lopp.

Vid lopp på ett par mil och uppåt ser mitt upplägg en aning annorlunda ut. Äter ca en timme senare och klämmer i mig en yoghurt eller liknande ca en halvtimme innan start. Men ser till att dricka på samma vis.
Oldboy
1952 • Danderyd
#9
4 september 2011 kl 23:08
Gilla
Inför ett millopp tycker jag bara det är att lägga sina måltider så att det inte är dags för nästa mål förrän loppet startat. Lämpligt för mig är frukost/lunch/middag ca 3 timmar före beroende på när loppet går.

Mot håll finns det en del knep, just det där med tummarna har jag inte hört förr men prova! Att dricka för nära inpå kan också ge håll, särskilt kall dryck. Se till att du inte går törstig dan innan eller tävlingsdagen men undvik att dricka de sista 45 minuterna före.
Linda Eriksson
1978 • Skara
#10
5 september 2011 kl 08:00
Gilla
Inget särskilt. Ät som vanliga dagarna innan och inte närmare än 2tim före start. Lycka till!
#11
5 september 2011 kl 08:01
Detta inlägg har raderats
#12
5 september 2011 kl 08:01
Detta inlägg har raderats
Leif Höglund
1978 • Stockholm
#13
5 september 2011 kl 11:20
Gilla
Det var ett väldans tjat på dig, Linda. ;)
Pär M
1969 • Umeå
#14
5 september 2011 kl 12:20
Gilla
enkvart före start en fd fryst ica / findus kanelbulle som fått tina brevid vattenflaskan.
för en socker kick
1974 • Katrineholm
#15
5 september 2011 kl 18:00
Gilla
Jag äter två timmar före start, "vanlig" mat, dvs ingen skillnad mot det jag brukar äta...men jag ser till att äta mig ordentligt mätt! Sedan är det bara tillåtet med vätska (vatten, inte energidryck) fram till starten...

Jag har också haft besvär med håll under mil-lopp men senast jag tävlade (kvartsmara) hoppade jag över alla vätskekontroller och jag fick ingen håll! Och slog personbästa dessutom! Så att inte dricka under själva loppet kanske förhindrar att jag får håll...!
1972 • Umeå
#16
5 september 2011 kl 19:08
Gilla
inget särskilt, bara som vanligt men inte för nära inpå loppet eller träningspasset. en mil orkar kroppen utan att ladda särskilt, det blir dock jobbigt om man är mätt innan liksom...
Björn
1975 • Stockholm
#17
14 september 2011 kl 14:14
Gilla
Efter att ha testat periodisk fasta (16 timmars fasta/dygn och 8 timmars "ätfönster" som tajmas runt träning) kan jag konstarera att för egen del behövs det väldigt lite för att kunna prestera bra.

Vanligtvis skulle jag köra normal frukost, lunch och ett lätt eftermiddagsmål vid 16 för att sen springa runt 18:30-19. Nu har jag märkt att fasta från 23 kvällen innan och sen inte mer än kaffe under hela dagen fram till eftermiddagsmålet vid 16 går lika bra att springa på.

Nu gäller det här träning men som sagts innan skulle jag inte göra någon skillnad mot tävling så min analys är att energimässigt behöver jag varken ladda eller äta tätt inpå, hellre fler timmar extra emellan för att känna sig "lättare" i kroppen och magen.
Mikael Lipschütz
1974 • Mölndal
#18
14 september 2011 kl 14:37
Gilla
Äter inget särskilt och inte speciellt mycket. En enkel frukost om loppet går vid 14- tiden
Magnus Bodin
1967 • Lund
#19
14 september 2011 kl 15:32
Gilla
Ibland kan jag springa 2 mil på en kopp kaffe, så jag antar att jag sällar mig till de som äter 6 timmar innan och mycket lite strax innan.
1970 • Fagersta
#20
14 september 2011 kl 16:02
Gilla
Även jag kan kuta två mil på fastande mage utan att lida alltför mycket. Om jag känner att det börjar göra ont i magtrakten gör jag bara som någon här ovan skrev: jag kniper ihop tummarna med knutna nävar och löper på!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.