Löpning Kost & Näring 3 inlägg 2120 visningar

Hur äter ni inför Tjejmilen?

Maria Wernersson
1976 • Storvreta
#1
23 augusti 2009 - 21:01
Gilla
Ska springa mitt livs första lopp på Söndag; Tjejmilen :). eftersom jag är en sån loppnovis vill jag ha alla era bästa tips på bra mat inför loppet! :)
Karin
1983 • Stockholm
#2
24 augusti 2009 kl 10:05
Gilla
Jag tänker äta precis som vanligt hela veckan, dvs vanlig fettsnål husmanskost och mycket grönsaker, och inte hoppa över några mål. Ingen snabbmat, inget friterat, ingen alkohol, undvika läsk och fet mat. Kvällen innan blir det pasta. På morgonen blir det fil och müsli (som vanligt) och ca 2-3 timmar före start troligtvis en banan och kanske en liten smörgås (ej grovt bröd då det tar för lång tid för kroppen att ta hand om den så nära inpå loppet). Jag kommer att bära med mig en vattenflaska dagen innan och samma dag som loppet så att jag kan fylla på vätskedepåerna inför loppet. Dock ingen mat eller dryck senare än 2 timmar före start, för då kan jag inte springa.

Tips från mig är att äta sånt som man vet att magen mår bra av (börja inte experimentera med nya maträtter eller starka kryddor t.ex.), att äta minst 4 gånger om dagen, att inte äta för nära inpå loppet samt att sova ordentligt nätterna före. Tjejmilen är ett relativt kort lopp och maten har inte jättestor betydelse (om man inte är satsande tävlingslöpare). Det handlar mest om att inte reta upp magen innan loppet.
Susanne
1986 • Solna
#3
24 augusti 2009 kl 10:19
Gilla
Ät som precis som vanligt, det finns ingen anledning att börja exprimentera nu.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.