Löpning Skador & Rehab 8 inlägg 1517 visningar

Insida knä smärtar

1971 • Nykvarn
#1
7 juli 2010 - 18:42
Gilla
När jag sitter på huk eller på knä och när jag reser mig därifrån smärtar det på insida av höger knä, precis till vänster om knäskålen.

Det känns absolut inte i upprätt ställning när jag går står eller springer men är ändå besvärande, det är ofta man behöver sitta på knä och fixa hemma, t ex med barnen och jag misstänker att löpningen kan vara orsaken.

Vad kan det vara som gör ont, går det någon sena där på insidan? någon liten muskel? Anatomin i knät är ju så komplicerad...

Inte vet jag om det hör ihop men när jag stretchar, böjer benet och tar tag i höger fot och lägger upp höger häl på vänster lår så knäpper, knakar det oftast i knät...

Någon sjukgymnastiskt kunnig som har någon idé?
Mvh
Staffan
Åsa
1983 • Fagersta
#2
7 juli 2010 kl 19:12
Gilla
Åhh, intressant! Jag har haft exakt samma problem!! Exakt där du beskriver smärtan. hmm. Enligt naprapaten jag var till är de en muskel.
Jag fick order om att stretcha på ett visst sätt, de hjälper lite med inte allt.

Vill också gärna höra om nån vet nåt bra tips??
Andreas Simon
1971 • Västerås
#3
7 juli 2010 kl 19:47
Gilla
Jag har samma och är tacksam för teorier....
1967 • Södertälje
#4
7 juli 2010 kl 21:32
Gilla
Jag hade precis samma sak förra sommaren och gjorde då en MR. Det konstaterades då att jag fått ett intensivt benmärgsödem på den inre lårbenskondylen. Allt annat i knäet såg bara bra ut så läkaren gav mig grönt ljus att fortsätta springa. Det egendomliga var att det försvann efter att jag började med långpass igen (det uppkom ett par månader efter att jag slutat med långpassen efter maran), men det höll i sig nästan ett par månader.
Kanske hade vilat för mycket? ;o)

Den sena som är infäst där, belastas då du drar upp knäet och roterar höften inåt. Smärtar det då är det förmodligen senfästet (själv hade jag aldrig ont vid den rörelsen).

Jag tycker ni ska gå till en riktig idrottsläkare (Staffan, det finns en bra på Tallhöjdens vårdcentral i Södertälje som heter Eklund) och be dom remittera till magnetröntgen. Ifall det är någon liten bit av menisken som lossnat så riskerar den att stämpla märken i ledbrosket (= inte bra).
1967 • Södertälje
#5
7 juli 2010 kl 21:34
Gilla
Jag glömde att skriva att för mig smärtade det som värst då jag sprang utför.
1971 • Nykvarn
#6
7 juli 2010 kl 22:50
Gilla
David, tack för tips om Tallhöjden. Dock har jag ju inte ont när jag springer varken uppför eller utför. Inte heller när jag stretchar som jag beskriver utan bara när jag sitter på knä eller framförallt reser mig från knästående.

Benmärgsödem låter udda, benmärgen ligger ju innesluten i benen och läcker den ut och orsakar ödem är ju skelettet trasigt någonstans
Peter Rosenfors
1976 • Svedala
#7
7 juli 2010 kl 22:51
Gilla
Och samma här! Haft några veckor med samma smärta i knät, absolut värst i nedförsbackar. Nu fungerar det att springa långpass igen, men fortfarande svårt nedför. Kan det vara brosket som slitits? Har själv inget korsband i det knät och rörelserna inne i knät blir större då.
1971 • Nykvarn
#8
8 juli 2010 kl 07:49
Gilla
@Åsa, vilken stretchövning rekommenderade naprapaten?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.