Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 1222 visningar

Hugger till i insida knä med nya skor

1988 • Älvsbyn
#1
13 juli 2023 - 20:43
Gilla
Hej jag har nyss pensionerat mina gamla hooka clifton 8 och prövade köpa ett par asics novablast 3 samt ett par trailskor av märket saucony. Efter kanske 5 rundor med båda dom skorna så har de efter ca 2,5km börjat hugga till i insida vänster knä och jag har då fått gå ca 100m för att sen kunna springa 1km till innan hugget kommer tillbaka. Kommer i stort sett utan förvarning och känns nästan som att knät ska vika sig inåt. Prövade idag köra med dom gamla hooka i 5 lugna km och fick bara 1 liiitet hugg efter 4,5km men fortsatte bara springa dom sista 500m utan problem. Tycker de känns som att det är dom nya skorna som är boven men kanske nån mer som haft liknande problem? Känner ingen smärta efter löpturen ska tilläggas.
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#2
14 juli 2023 kl 07:16
1 Gilla
Funderade själv att köpa ett par Asics Novablast 3, men avstod efter att provat dessa. Upplevde skon som väldigt vinglig. Pratade med försäljaren (Intersport) som sa att många upplevde just denna skon som vinglig (om de inte hade ett utpräglat neutralt steg). Pronerar du? Pronation kan ju ge smärta på insidan av knät.
Helsingborg
#3
14 juli 2023 kl 09:52
Gilla
Upplever att Novablast 3 är en stabil sko. Åtminstone om man jämför med många andra skor. Skulle också kika på pronation.

Har du annars gått upp i volym eller intensitet på sistone? Med nya terrängskor kanske du introducerat mer trail än tidigare? Då blir det lätt lite instabilt och man kanske trampar snett ibland.

Jag upplevde själv att det högg till sporadiskt i mitt knä tidigare i veckan. Dock på utsidan och inte insidan. Typisk överbelastning i mitt fall då jag tryckt på lite väl hårt förra veckan. Försvann igen efter två dagars löpvila.

När det kommer till din trailsko, vilken är det? Jag åkte på en skada förra året efter jag köpt ett par Saucony Peregrine 12. Av mina 8 löparskor är det mina minst dämpade skor och det fixade inte riktigt min kropp. Är än idag försiktig när jag använder dem. Helst ska underlaget vara lite lerigt och mjukt först. Min skada var dock lokaliserad i hälen och inte knät.
1988 • Älvsbyn
#4
14 juli 2023 kl 19:55
Gilla
Alltså jag har rätt så platta fötter men kollar jag på undersidan av skorna så nöter jag utsida häl och mitten/utsida tå
1988 • Älvsbyn
#5
14 juli 2023 kl 19:58
Gilla
Trailskorna var just peregrine 12 och första gången smärtan kom var faktist med dom efter ca 8km varav sista 3km var grusväg så kanske är dom som är boven?

Löper sällan långt men blir 4-5 mil i veckan
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.