Löpning Tävlingar & Motionslopp / göteborgsvarvet 157 inlägg 3891 visningar

Det varma Gbg-varvet

Jari Lampela
1966 • Kungsbacka
#1
22 maj 2010 - 17:47
Gilla
Hej,
idag var det för djävulska förutsättningar. Man kan inte påstå att man var förberedd på denna värme. Jag upplevde också mer trängsel i år trots att jag sprang i grp och det gick sakta i början. Jag är rädd för att tävlingen tappar kvaitetsmässigt om den blir större. Åretsvärme kommer också skapa funderingar kring om man kan hantera alla kollapser. Har inte varit med om maken. Det låg folk lite överallt, utmattade som behövde hjälp och det verkade på många ställen vara medtävlare eller publik som hjälpte till.
Hoppas ingen blev för allvarligt medtagen. Nästa år tar vi revansch..
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 > > >
Tor
1975 • Göteborg
24 maj 2010 kl 16:17
Gilla
Var det verkligen så att det inte fanns något vatten eller var det bara muggarna som var slut? Det är naturligtvis väldigt tråkigt men man räknade helt enkelt inte med att så många skulle dricka ur en mugg och sedan hälla två över huvudet vilket många verkar ha gjort. När man läser att vissa t.o.m. hällt sportdryck över sig förstår man att det tog slut.

Vatten i starten hade kanske varit en bra idé för dom sin inte hade med sig egen flaska. I min grupp svimmade en deltagare efter 100 meter.
Björn Paxling
1980 • Malmö
24 maj 2010 kl 16:29
Gilla
@Tor: Det kan mycket väl vara så att det fanns vatten men inga muggar. Borden var helt tomma och inget sätt att få tag på vatten där iaf. Jag kan heller inte riktigt känna att de som hällt vatten över sig gjort fel, snarare att det skulle funnits vattenduschar eller annat sätt att svalka sig som arrangörerna stod för. Liksom tidigare skribent på forumet är jag väldigt tacksam gentemot de privatpersoner som sprutade vatten från sina hus, utan dessa tror jag vi skulle se ännu högre siffror på kollapsade. Om varvet vill växa och vara världens största halvmara så är det inte ok att muggarna tar slut av annan anledning än att någon löpare får för sig att välta samtliga bord under hela varvet. Bra tips med egen flaska till starten, ska definitivt ha det till nästa lopp (samt vätskebälte).
1971 • Vagnhärad
24 maj 2010 kl 17:16
Gilla
Jag bara ÄLSKAR Göteborgsvarvet. Kändes bara roligt roligt roligt. men visst det kändes att det var soligt och över 10 grader. puss på er kära löparvänner. Nu tar vi nya tag. (Tänkte på en sak. Det finns en del som tycker att det är dyrt att springa GBG varvet. men om man som jag tar med frun till Göteborg en helg så är det inte anmälningsavgiften som är dyr. det är allt shoppande. :-D
1962 • Sundbyberg
24 maj 2010 kl 17:18
Gilla
Helt klart skulle de ha haft duschar som Ångtvättbilarna under Stockholm Marathon eller liknande. Men det var väl ingen som trodde att det skulle bli så varmt. Själv märkte jag inte att det saknades vätska på de stationer jag stannde till på... Men det kanske var i senare startgrupperna och sånt får ju bara inte hända!

Läs om mitt lopp på http://loparjanne.se
Fredrik Johansson
1981 • Lund
24 maj 2010 kl 17:32
Gilla
Många beskriver bra att värmen inte var någon överraskning och att man kunde ha föreberett sig på den. Däremot är det helt klart att årets Göteborgsvarv var det tidsmässigt långsammaste på länge. Det är bara att titta i rullorna. Det beror säkerligen på värmen eftersom den drabbade alla. Även du, Johan, hade om jag försått det rätt satsat på en snabbare tid än det blev. Värmen var ett faktum, något att förhålla sig till. Det är lite tråkigt att tiderna blev sämre men man kan å andra sidan se till placering. Jag tycker att vätskestationer, vattenduschar och is mot sluten fungerade bra. Jag är nöjd med arrangemanget. Det låter ju dock inte så bra att muggarna med vatten och sportdryck tog slut.
Daniel Möller
1976 • Västerås
24 maj 2010 kl 17:41
Gilla
Mitt första varv, och jag tänker springa nästa år med!

Har tränat väldigt dåligt i år, pga långdragen hosta och svullen hals.

Startade i grupp 18, och insåg tidigt att det skulle vara mkt folk ute och att det skulle bli väldigt varmt att springa lite långsammare än mitt vanliga tmpo. Så jag satsade på att komma runt, och lära mig banan. Kom runt på 2:39, var oförskämt pigg efter loppet och dagen efter.

2h innan loppet började jag beta av en 1.5l vatten i långsamt tempo. Precis innan start så hade jag kanske 2dl kvar i den. Men vätskebälte skall jag nog ha nästa år, det var en bra ide!

Det fanns alltid muggar och vatten/energidryck på alla vätskekontroller när jag passerade i mitt långsamma tempo. Mot slutet av loppet, så "tvingade" funktionärerna en mer eller mindre att ta minst en mugg och dricka lite. De sa nästan alltid, drick även om du inte är törstig.

Det enda som irriterande mig, var att jag som sprang långsamt blev omsprungen på höger sida! När jag skulle springa om någon, fick jag bara plats på högersida!
1972 • Västerås
24 maj 2010 kl 18:29
Gilla
Mitt första varv, bröt efter 18k efter att ha drabbats av akut depression. Skulle ha fått en dålig tid, och jag vet redan att jag kan springa en halvmara så motivationen var låg.

Jag satsar på solvikingarnas halvmara i höst istället.
1972 • Floda
24 maj 2010 kl 21:00
Gilla
Gör du rätt i Emanuel... alla funktionärer i Solvikingarna ska nog se till att du inte drabbas av en depression igen?
1970 • Motala
24 maj 2010 kl 21:29
Gilla
Skönt att man inte var ensam att drabbas av de varma vädret, hade annars toppen uppladdning. Fick vänta nästan två timmar vid Åby travbana innan jag fick plats på bussen till starten väl där så var det bara att byta om och hämta nummerlapp. Missade att äta och dricka men tyckte det inte verka så varmt så jag tryckte på redan från start märkte rätt snart att det inte kändes helt bra , sen kom Jörgen Brinks vägg och tog mig.
konrad Thomson
1973 • frölunda
24 maj 2010 kl 22:52
Gilla
att det var varmt - check
och det kom som en chock till alla - check

men en sak som ingen har pratat om är DEN KALLA VINTERN som vi hade. Det var helt enkelt jobbigt för de flesta att anpassa sig så snabbt.
träna man i värmen att det mycket lättare att springa när det är 12 grader men att göra tvärtom....funkar inte.

själv -sämre tid med 3 min, men bättre placering +200. That says it all. blame it on the winter :-)



25 maj 2010 kl 15:58
Detta inlägg har raderats
Johan K
1974 • ÖREBRO
25 maj 2010 kl 18:36
Gilla
Jag tränade hela januari i Sydafrika i ganska hög värme (runt 24-28°). Det tog ett tag att vänja sig vid värmen där nere, helt klart. Det var ju dock flera månader sedan, och hjälpte mig föga på Varvet då jag totalt gick in i väggen! Tänker dock inte skylla på värmen utan mer på mig själv :)
Gustav Blide
1993 • Göteborg
25 maj 2010 kl 22:26
Gilla
Isabelle Rydén, du gav i alla mig en riktig psykisk skjuts uppför Göta Älv-bron!

Det här var mitt första varv (jag är snart 17) och jag tycker att det överlag var en underbar folkfest. Jag kommer absolut att springa nästa år.
Martin Lind
1980 • Uppsala
25 maj 2010 kl 22:40
Gilla
Snackade just med vänner bland arrangörerna, och de berättade att det framför allt var folk i 1b som kollapsade.

De sprang förbi vätskekontrollerna för att inte tappa dyrbar tid...
1971 • Hisings-Kärra (Göteborg)
26 maj 2010 kl 00:52
Gilla
Göteborgsvarvet 2010 var det roligaste lopp jag nånsin sprungit. Kommer minnas det länge. Ser redan fram mot 21 maj 2010. Ska bli intressant att förbereda sig för loppet och min målsättning kommer vara att ta mig runt banan så snabbt som möjligt oavsett vilka förutsättningar som gäller. Går det bra ska jag njuta och vara nöjd. Går det dåligt ska jag analysera vad som gick fel och försöka lära mig nåt av det. Men jag ska aldrig, aldrig, aldrig skylla på vädret, den fantastiska organisationen, loppets övriga deltagare eller nåt annat än mig själv om jag inte klarar det jag vill uppnå.

Önskar alla lycka till med träningen inför era lopp

Karin M
1984 • Stockholm
27 maj 2010 kl 13:03
Gilla
1972 • Floda
27 maj 2010 kl 14:10
Gilla
Då tänker jag gspringa med dig Johan!
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.