Foruminlägg av Gay Glans

< < < 1 2 3 4 5 > > >
#1
3 januari 2010 kl 14:13
Gilla
Hej!
Jag är ny jogg medlem men gammal joggare född 1951. Trots det är jag osäker på hur jag bäst åtgärdar mina sätesmuskler som stramar vid löpning i uppförsbacke. Fick problemen när jag backtränade inför Köpenhamns halvmara i september förra året.
Hälsningar
Gay Glans
#2
4 januari 2010 kl 13:42
Gilla
Tack för tipsen.
Nej - inga problem med ryggen.
Hur går utfall till? Var hittar jag beskrivning?
Skall testa knäböj.
Mvh
GG
#3
29 januari 2010 kl 15:20
Gilla
Klart att du klarar det, du är inte så gammal och har bra km-tider på din träning. Men du måste öka på dina långpass efterhand. Själv väljer jag enbart Köpenhamn marathon, ett utsökt bra lopp, eftersom jag är betydligt äldre än vad du är. Behöver mer tid för återhämtning även om jag är bra tränad. Lycka till.
Gay Glans
#4
8 februari 2010 kl 20:50
Gilla
Hej på er!
Är det någon som känner till vad slags skor som marathonlöparna använde under stockholmsolympiaden 1912?
Spännande att veta, särskilt som det blir en jubileumsmara i Stockholm.
Gay Glans
#5
28 februari 2010 kl 11:03
Gilla
Hej!
Trots att jag har gjort utfall och stretchat har jag fortfarande problem med min ena sätesmuskel. Vad gör jag, går det att löpträna även om jag har ont? Är det farligt? Riskerar jag något?
Tacksam för råd.
Gay Glans
#6
1 mars 2010 kl 11:42
Gilla
Hej!
Tack för alla svar.
Micke - jag kommer att köra efter ditt schema.
Eller finns det allvarliga invändningar från någon annan löpare med erfarenhet?
Bästa Hälsningar
Gay Glans


#7
14 april 2010 kl 00:04
Gilla
Vad är fivefingers?
Annars har jag inga problem med motivationen, jag tar det lugnt och njuter. Kanske inte ett råd för en ung löpare. Men det fungerar för mig som snart är sextio.
#8
7 maj 2010 kl 20:19
Gilla
Sprang Köpenhamn maran i fjol och skall delta i år också, ett riktigt bra lopp, en av världens förmodligen lättaste banor, liten höjdskillnad. Har sprunget ett antal maror tidigare, i Stockholm en gång och så i Malmö på sin tid, men detta tillhör det bättre. Enda nackdelen, att starten går av stapeln redan kl 9.30.
Vi ses om två veckor
#9
7 juni 2010 kl 09:22
Gilla
Stort grattis alla helgens lyckade maratonlöpare.
Själv kan jag för tillfället enbart delge er hur man lyckas i konsten att missa årets samtliga viktiga lopp. Lopp som inte befinner sig på andra sidan jordklotet.
Anmälde mig i höstas till Köpenham maraton den 23:e maj eftersom förra årets lopp var en mkt positiv upplevelse. Då loppet gick samma helg som Göteborgsvarvet var det inte aktuellt att anmäla mig dit. Broloppet mellan Köpenhamn och Malmö ligger för nära i tiden för att jag som 59 årig maratonlöpare skall ha återhämtat för ytterligare en utmaning. Och Stockholm maraton låg definitivt för nära i tiden.
Anmälningslistorna för samtliga lopp utom Köpenhamn maran var snabbt fulltecknade.
Gott och väl, jag hade Köpenhamn att se fram mot.
Dagen innan den 23:e maj fick jag tillfälliga besvär av mitt hjärtflimmer, kunde inte ställa upp i mitt hett emotsedda lopp.
Vad göra?
Ställa upp i ett maratonlopp med fem till tio minuter till närmaste löpare, både framför och bakom mig?
Kan det vara något?
Göteborgs maraton?
Bromölla maraton?
Vad rekomenderar ni.
Gay Glans

#10
7 juni 2010 kl 16:35
Gilla
Tack för tipsen.
Tierp ligger långt från Skåne men Växjö inom rimligt avstånd.
Jag inriktar mig på Växjö maraton den 16 okktober. Kul.
Ha det bra i joggingspåret.
Vänliga hälsningar
Gay Glans
#11
2 augusti 2010 kl 13:17
Gilla
Hej!
Jag har haft problem med sätesmuskeln sedan i höstas. Har varit hos sjukgymnast, vilket har gjort det bättre. Men bättringe kan bero på att jag inte har kört några långpass sedan i våras, som längst 13km. Idag försökt jag mig på ett längre pass i lugnt tempo. Jag var tvingad att avbryta efter drygt 13km . Är en Cortisonspruta möjligt?
Någon som vet?
Gay Glans
#12
2 augusti 2010 kl 15:48
Gilla
Jag fick förmaksflimmer - så mitt råd, ta det lugnt.
#13
3 augusti 2010 kl 20:04
Gilla
Tack för svar.
En sjukgymnast har ställt diagnosen så den är nog korrekt.


#14
5 augusti 2010 kl 22:55
Gilla
Hej!
Jag har framförallt problem i vänstra sätesmuskeln när jag löper uppförsbacke, måste minska stegen betydligt, isättning med fötterna rakt under kroppen. Smärtan sitter i sätet, vilket sjukgymnasten har konstaterat. Idag försökte jag mig på ett långpass, 18km, det gick relativt bra eftersom jag undvek uppförslut.

#15
6 augusti 2010 kl 11:40
Gilla
Ok- jag fortsätter ett tag till med streching, är det inte bättre senare i höst, blir det läkaren och bön om en spruta. Missade Köpenhamn maran i våras pg av sjukdom, satsar på Wäxjömaran i oktober istället om sätesmuskeln håller.
Tack för hjälpen.
#16
20 oktober 2010 kl 14:51
Gilla
Jag varken är eller har varit en särskilt bra löpare. Men jag älskar löpning. Ju äldre jag har blivit desto betydelsefullare har löpningen blivit. Ju fler krämpor jag dras med och desto fler kriser jag har tvingats ta mig genom, desto viktigare har löpningen blivit.
För sex år sedan blev jag ruskigt sjuk, fick en propp i lilla hjärnan, centrat för balans och koordination, inte särskilt lyckat för en löpare. Jag stod inför ett val: ge upp, låta sjukdomen ta kommandot över mitt liv eller att själv ta kommandot.
Jag valde det senare.
Genom löpningen och stödet från min familj kom jag tillbaka. Tog jag upp det jag sysslade med i ungdomen, maratonlöpning. Som bäst löpte jag på 3.23 som ung, inte särskilt bra, men inte uselt heller. Som snart 60 årig löpare ligger jag runt 4.40, inte särskilt bra det heller, men inte uselt.
Inte bara för att jag har kommit tillbaka efter min sjukdom, utan för det faktum att nuförtiden behöver jag nästan 5 i timmar för att ta mig runt de 42.2 kilometerna, uppfattar jag utmaningen som betydligt större idag än för trettio år sedan. Att veta att du har nästan fem timmar framför dig, istället för dryga tre timmar, är en psykisk utmaning som trotsar det mesta. En betydligt större utmaning än då jag behövde drygt tre timmar.
Heja därför på eftersläntarna, vi som kommer i mål efter fyra till sex timmar. Det kräver en psykisk styrka som trotsar det mesta.
Någon som håller med mig?
#17
20 oktober 2010 kl 15:49
Gilla
Hej Tedde!
Jag är inte ute för att imponera. I så fall imponerar du än mer. Jag prisar löpningens storslagenhet. Men stort tack ändå.
Min bror har aldrig ställt mig i skuggan av hans framgångar på löparbanorna och hans tider, jag har alltid haft mina egna mål, både vid sidan om löpningen, i livet och i löpningen. Dan har alltid gett mig sitt stöd.
Lycka till själv i fortsättningen.
Mvh
Gay Glans
#18
25 oktober 2010 kl 20:04
Gilla
Den 16 oktober genomförde jag Växjö maraton, inte särskilt bra tid, men med min ålder i beaktande, 59 år, är jag nöjd, 4.41. När cirka 7 km återstod tänkte jag, när kroppen sa att den inte ville mer, när mitt psyke tvingade mig fram de återstående kilometerna, sa tyst för mig själv - nej aldrig mer, nu får det fan ta mig vara slut med de här dumheterna. Vad försöker jag bevisa?
Jag kom fram till – ingenting.
Men varför då i helvete?
När jag kom i mål höjde jag armarna i glädje med ett trettiotal löpare bakom mig, 250 framför mig,
Efter underbar professionell massage sa jag: så fantastiskt det här var. Beslutet som jag fattade vid cirka 7 km kvar av maran var som bortblåst.
Jag längtar redan efter Köpenhamn och Växjö maraton nästa år.
Men varför?
Kommer jag att hålla på så här också om tjugo år, när jag skall fylla 80?
Förhoppningsvis gör jag det och förhoppningsvis har jag ett uttömmande svar på frågan varför.
#19
9 december 2010 kl 09:42
Gilla
Jag har en Dalmatiner. Och jag lovar er, han och jag delar kärleken till löpningen. Glädjen och tillfredställelsen som han utstrålar under själva löpningen och efter ett träningspass är obeskrivlig.
#20
13 december 2010 kl 13:27 Redigerad 13 december 2010 kl 13:31
Gilla
Kommer du ihåg den gamle storlöparen Dan Glans?
I min nya bok skriver jag om Dans krångliga väg till eliten och hur det var att som lillebror alltid hamna i skuggan av honom. Mycket löpning, friidrott och stor igenkänningsfaktor för de som upplevt 50, 60 eller 70 talet utlovas.
Så här skrev Elisabeth Östberg, fd landslagskvinna i löpning, författare och journalist, om boken:
”Författaren Gay Glans, bror till OS-finalisten på hinder Dan Glans , har i dagarna kommit ut med en ytterst intressant bok som handlar om hur det är att vara bror till en världsstjärna och själv inte ha talang men älskar att springa och träna. Tog just kontakt med Gay för att få reda på hur man får tag i boken. Boken handlar naturligtvis om lillebror Gay men även om Dan Glans , löpning, friidrott och om 50-60-talen. Boken heter ”Så satan heller” med underrubriken ”I skuggan av en blivande världsstjärna” Vill du ha boken och dessutom signerad av Dan Glans och Gay själv så mailar du till författaren gay.glans@telia.com. Eller via hans postadress Gay Glans
Infanterigränden 7
226 39 Lund
Priset på den mycket läsvärda boken är inkl. frakt 155 kronor .
Rekommenderas varmt!”

Finns också på Adlibris, Bokus, mfl, men då blir den dyrare, och du får bara signerade ex av Dan och mig om du beställer via min mail:
gay.glans@telia.com
med löparhälsningar
Gay Glans
< < < 1 2 3 4 5 > > >