Foruminlägg av Sofie Goetzinger

< < < 1 2 > > >
#1
24 september 2008 kl 14:27
Gilla
Ni som har/ska springa Tjurruset eller något annat lopp (modell blötare). Vad har man på sig och vad har man på fötterna? Tänkte först ta mina gamla joggingskor men funderar på om de blir för tunga (blöta)? borde man ha terrängskor? Något annat man borde utrusta sig med?
#2
25 september 2008 kl 08:13
Gilla
Ja, väldigt rolig historia faktiskt. Jag skulle antagligen inte ens ta mig upp ur ett krondike.....
Beslutade mig just för att ta det "sunkigaste" jag har i sko- och klädväg på mig. Vi ses i leran!
#3
13 februari 2009 kl 08:01
Gilla
Håller med Mathilda. Finns det ett överskott att gå ner? Jag var helt övertygad om att jag kunde bli snabbare om jag bara gick ner en 4-5 kg. Korta "tunna/lätta" löpartjejer med min längd väger oftast inte mer än 55 kg medan jag väger 60. På Hälsomässan i höstas satte jag mig i "ägget" och fick veta att jag hade en alldeles för låg fett procent, bara knappt 15% och man skulle ha typ ca 25% som kvinna, så vad ska jag gå ner? Nej, i stället blev jag tillsagd att äta mera "bra" fett.
#4
23 mars 2009 kl 12:53
Gilla
Fortfarande rätt så isigt på sina ställen
#5
25 mars 2009 kl 16:05
Gilla
Oj, det finns massor (när det töat och torkat upp). Eller menar du rundor i Hellas/Nacka där det inte är så isigt/halt som det går att springa nu?
#6
26 mars 2009 kl 11:55
Gilla
Om du springer precis som du säger fram till golfbanan men i s f att vika av höger i korsningen (golfbanan, söderbysjön) upp mot Kärrtorps IP så springer du rakt fram i korsningen upp för den branta backen ;-) då kommer du slutligen ut på en asfaltväg vid Djursjukhuset i Bagis. Håller du då vänster på den asfaltvägen, kanske 150 m, så går där en ny gångväg in rakt fram. Då finns det två elternativ. Spring en bit fram på den gångvägen, och där den delar sig:
1. Håller du höger så kommer du på en gångväg som går i naturen mellan Bagis och Skarpnäck och kommer ut vid Pungpinan. Bred fin gångväg som brukar vara relativt torr och fin.
2. Håller du vänster så går den genom skogen och du kommer ut vid samhället Älta och/eller så kan du fortsätta att hålla vänster på stigarna och komma runt Söderbysjön tror jag. Springer sällan här men ngn annan jogg:are som vet bättre kanske kan fylla i? Helt klart "terrängigare" väg, och här brukar det vara vått en bra bit in på våren.

Du kan ju också springa "genom" golfbanan vid klubbhuset, över bron och kullen och komma ner vid Hellasgården. Dit, ett varv i femman och därifrån hem borde bli ungefär 1 mil för dig. Alternativt kan du vid Hellasgården hålla vänster och springa på den asfalterade gångvägen längs med Ältavägen. Precis innan bron över vattnet till Sickla så går det en stig upp så att man blir kvar på samma sida av vattnet. Den stigen går utefter vattnet, kuperat och roligt, men också blött på våren. Den vägen tar slut vid Hammarbybacken och där kan man springa upp vid sidan av backen och slutligen komma ut vid Hammarby IP. För mig som startar i Kärrtorp är den svängen ganska exakt 1 mil.

Måste också säga att i höstas fixades det nytt underlag på eljusan vid Kärrtorps IP (2,6 km) och det blev riktigt bra.

#7
28 april 2009 kl 11:44
Gilla
Vet någon vart det finns? Ska läka onda benhinnor och får för min sjukgymnast inte springa på ett tag. Tänkte att vattenlöpning kunde vara ett alternativ men skulle åtminstone behöva lite tekniktips till en början, eller - är det bara att hoppa i och börja springa? (med bälte antar jag)
#8
9 september 2009 kl 18:18
Gilla
Jag sprang loppet förra året. Japp, det var som vanligt rusning i starten, än mer än vid ett rent tjejlopp tycker jag eftersom man startar tillsammans med killarna. Du vet, de är lite hetsiga ;-) Så, vill du inte riskera att dras med kanske du inte ska stå för långt fram. Men, samtidigt är ängen där starten går förhållandevis bred en bra bit fram så det är ganska lätt att passera/bli passerad. Om jag, som du, var ute efter att göra personbästa skulle jag se till att "ta plats"!
#9
29 maj 2010 kl 18:34
Gilla
Min GPS visade 9,94 så aningens för kort.
Håller helt med. Jätte bra lopp och trevlig bana. Kul om det hade varit lite fler damer i dam klasserna.
#10
1 juli 2010 kl 09:45
Gilla
Min benhinneinflammation började redan förra året. Jag har testat vila, kyla/värme, stretch m.m.
Jag tror dock det kan bli svårt att bli kvitt om man inte försöker hitta/korrigera det som gjort att du fick inflammationen. Visst kan du vila i två månader och bli symptomfri men om du sedan kör på som förut tror jag risken kan vara stor att du "triggar" igång det igen.
Jag genomgick en stötvågsbehandling i våras. Jag har skaffat formgjutna sulor, springer numera bara i mina lätta skor samt försöker byta löpstil. Idag är jag näst intill symptomfri.
#11
4 juli 2010 kl 18:26
Gilla
I fjol sommar sprang jag ett litet lopp som hette Mörtebojoggen. Mörtebo en liten håla utanför den något större hålan Ockelbo. Loppet skulle vara "ungefär" 5 km och föll samman med deras Promenad Bingo en torsdagskväll. Uppslutningen var enorm, jättekul. Väl i mål visade GPS:en på 7,5 km.
Hoppas de kör detta i år igen.
#12
9 september 2010 kl 12:48
Gilla
Jag fick min järnbrist konstaderad för ca 2 veckor sedan men hade själv så smått börjat "tanka" med järn redan innan då jag misstänkt detta. Jag hade ett något högre HB än dig, 113, men helt uttömda depåer. Minst 6 mån är min prognos och då käkar jag 100 mg Niferex morgon och kväll. Ska ta om testet i oktober för att se att det är på väg uppåt och sedan i vår igen då det förhoppningsvis ska vara i sin ordning. Kan glädja dig med att det gör stor skillnad på löpningen (flåset). Jag vet också att man kan få en spruta med järn som tyligen ska ha riktigt snabbverkande effekt för att få upp hb:t.
#13
10 september 2010 kl 16:53
Gilla
Johan: Vet du om "järndepåerna" fylls på samtidigt eller är det bara själva hb-värdet som stiger i den takten?
#14
28 oktober 2010 kl 14:34
Gilla
Jag är i Göteborg till och från på jobbuppdrag. Bor på hotell mitt i stan och jobbar på dagarna så man får ge sig ut i mörkret på kvällarna. Förra veckan blev det löpning i Slottsskogen runt, runt, runt för den är ju inte så stor. Bara asfalt också.
Ikväll tänkte jag ge mig ut igen i mörkret. Finns det några bra upplysta områden att springa i som är lite större än Slottskogen?
Jag har sprungit i Skatås tidigare men då under en ljusare årstid, kommer därför inte ihåg om det var/är belysning där? Är det mycket folk ute i spåret där i s f så det känns tryggt för en ensam löpare?
Andra upplysta tips kanske?
#15
15 mars 2011 kl 10:19
Gilla
Hej Göran.
Jag hade precis samma problem för ett år sedan. Idag är jag mestadels helt symptomfri, och får jag minsta känning så vilar jag direkt någon extra dag från löpningen. Eftersom du också bor i Stockholms området kan jag inte bara tipsa dig om vad jag gjort utan även till vem/vilka jag vänt mig.
1. Jag har skaffat gjutna fotbäddar/fotinlägg. Jag vände mig till Anatomic som håller till på Sophiahemmet. De är mycket kompetenta.
2. Jag gick till agiliokliniken (på Söder) och fick tryckvågsbehandlig.
JätteDYRT, det gör jätteONT men var i a f för mig jätteEFFEKTIVT.
3. Jag springer nu mera endast i lätta, neutrala skor med mina fotinlägg. Alla pass, alla lopp oavsett längd.
4. Jag har gått kurs för Marcus Ståhlbom för att försöka ändra mitt löpsteg till mer POSE (framfotalöpning)
Jag tror man måste försöka angripa felet (löpsteg, skor, underlag) som gjort att problemen uppstått annars kommer du antagligen få tillbaka smärtorna igen direkt efter att du t.ex. vilat och känner dig frisk. Lycka till!
#16
14 april 2011 kl 11:22
Gilla
Hej Johan
Jag testar gärna ert kostverktyg.
#17
3 december 2011 kl 18:02
Gilla
Jag blev av med mina benhinnebesvär efter stötvågsbehandling. Min sjukgymnast sa att jag skulle springa med så lätta skor som möjligt för att lättare "känna" rätt fotisättning. Skaffade även ortopediska inlägg som jag numera alltid använder i mina neutrala lättvisktskor, Puma Complete Roadracer 4. Har inte haft benhinneproblem på 1,5 år nu.
#18
1 april 2012 kl 13:49
Gilla
Jag har precis lanserat min hemsida som bygger på att alla som vill ska kunna springa för välgörenhet.
Det går ut på att du som springer bär reklamtröja (funktionströja så klart) och på så vis får företagen stå för välgörenheten i slutändan.
Ni registrerar er på www.runnersforsale.se
#19
3 april 2012 kl 13:19
Gilla
#20
12 april 2012 kl 18:01 Redigerad 12 april 2012 kl 18:01
Gilla
Hej

Jag startade i januari en hemsida för oss löpare/motionärer med idén att när vi ändå springer olika lopp runt om i landet så ska vi kunna göra det för välgörenhet alternativt för ett presentkort. Oavsett vilket så kommer pengar gå till välgörenhet bara genom att man deltar i loppet med motprestationen att man är villig att bära en löpartröja med reklam på.
Jag har i flera forumsinlägg läst diskussioner kring detta och tror därför att www.runnersforsale.se kan vara ett bra alternativ för den som är intresserad.
< < < 1 2 > > >