Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 1116 visningar

Tjurruset (Utrustning)

1971 • Skarpnäck
#1
24 september 2008 - 14:27
Gilla
Ni som har/ska springa Tjurruset eller något annat lopp (modell blötare). Vad har man på sig och vad har man på fötterna? Tänkte först ta mina gamla joggingskor men funderar på om de blir för tunga (blöta)? borde man ha terrängskor? Något annat man borde utrusta sig med?
Daniel Ernstson
1982 • KALMAR
#2
24 september 2008 kl 15:31
Gilla
Jag tänkte utrusta mig med ett par gamla joggingskor. Tungt får det bli, jag tänkte mer på att dem skall sitta kvar hela milen! Men bra fråga hoppas någon som faktiskt sprungit det kan komma med lite tips!
Ola
1970 • Stockholm
#3
24 september 2008 kl 15:37
Gilla
Det är ju ny bana varje år.. Förra året var det ovanligt torrt i marken. En del av banan gick genom skog med snitzlar som skulle följas, men mestadels var det stiglöpning. Vilken utrustning som är optimal finns säkert andra som vet bättre. Jag kommer nog att använda mina gamla halvt utslitna Rebook Roadrunner Plus
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#4
24 september 2008 kl 16:11
Gilla
Skulle inte det inte var big no no vad gäller stiglöpning enligt deras hemsida...:-)
Tackar för tips jag har ett otal halvgamla ruggigt slitna löparskor som jag får välja bland verkar det som...än en gång tur det inte är någon skönhets tävling!
Väl mött på Tjurruset allihopa!
2006 • Alingsås
#5
24 september 2008 kl 22:12
Gilla
De gånger jag har sprungit Tjurruset (sthlm) har det inte behövts någon speciell utrustning. Men ett par äldre skor som man är mindre rädd om kan rekommenderas men ej nödvändigt. Ena gången var det genom en väldigt blöt myr (upp till knäna) några hundra meter med avslut genom en vatten passage (en del av en sjö/strandkant). Lite tung och blöt kan man bli, men det är ju bara 10 km och det är knappast där man knäcker sitt pers på sträckan. En annan gång var det igenom en stor lerpöl, men några av oss hyfsat långbenta klarade sig ganska bra. Annars brukar det vara ganska mycket stiglöpning och genom lite småsnårig skog. Ett varv runt på stockholm stadion med hinderbanan utställd var det ett år, vilket var otroligt jobbigt efter några km i skogen först. Skor med bra fäste kan vara praktiskt men inget jättenödvändigt. Jag spräckte upp kinden lite ena loppet också när jag tacklade en av de amerikanska fotbollspelarna som hindrade vägen under loppet, och insåg att jag skulle som min kompis tagit vägen över krondiket istället och undvikit bjässarna. Det är ett väldigt roligt lopp.

Lycka till och glöm inte "lösmustachen" (tjejerna alltså).
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#6
25 september 2008 kl 05:12
Gilla
Hyfsat långbent? Här är det 155 cm dvs korta ben som gäller...;-) men men...shit happens. Hinderbana låter...scary. Får väl se vad som bjuds i år!
Kul med din utförliga beskrivning iaf Anders! Ser allt framför mig:-) skoj!!!
1971 • Skarpnäck
#7
25 september 2008 kl 08:13
Gilla
Ja, väldigt rolig historia faktiskt. Jag skulle antagligen inte ens ta mig upp ur ett krondike.....
Beslutade mig just för att ta det "sunkigaste" jag har i sko- och klädväg på mig. Vi ses i leran!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.