Löpning Tävlingar & Motionslopp 3 inlägg 603 visningar

Välja startgrupp Hässelbyloppet

Karin
1983 • Stockholm
#1
9 september 2009 - 16:04
Gilla
Jag överväger att anmäla mig till Hässelbyloppet nu innan anmälningstiden tar slut, men jag är inte säker på vilken startgrupp jag ska välja - tävlingsklass eller motionsklass 1. Mitt mål är att komma under 45 min men det är lite av en "drömgräns". Jag vet inte om det är realistiskt att förbättra mig så mycket så snabbt (sprang Midnattsloppet på 49:49 och Tjejmilen på 47:33).

På hemsidan står det: "Vi rekommenderar manliga löpare som siktar på en tid under 40 minuter och kvinnliga löpare som siktar på en tid under 45 minuter att anmäla sig i tävlingsklassen."

Ödmjuk som jag är undrar jag om jag är i vägen om jag startar i tävlingsklassen men inte kommer under 45 min. Dumt att tänka så kanske, men jag tycker man ska hålla sig till anpassad startgrupp även om jag ser i resultaten från förra året att rätt många sprang långsamt även i tävlingsklassen. Brukar det bli trångt? Sen en fördel som jag ser med motionsklassen är att risken borde vara mindre där att ryckas med i vansinnestempo i starten (vilket hände mig på Tjejmilen). Åsikter?
1971 • Skarpnäck
#2
9 september 2009 kl 18:18
Gilla
Jag sprang loppet förra året. Japp, det var som vanligt rusning i starten, än mer än vid ett rent tjejlopp tycker jag eftersom man startar tillsammans med killarna. Du vet, de är lite hetsiga ;-) Så, vill du inte riskera att dras med kanske du inte ska stå för långt fram. Men, samtidigt är ängen där starten går förhållandevis bred en bra bit fram så det är ganska lätt att passera/bli passerad. Om jag, som du, var ute efter att göra personbästa skulle jag se till att "ta plats"!
LN
1965 • x
#3
10 september 2009 kl 02:50
Gilla
Du kommer absolut inte att vara i vägen. Ställ dig långt bak och var medveten om att de allra flesta springer för fort i början. Då får du gott om plats och kan plocka in de överivriga längre fram.

I motionsklassen däremot skulle du få det väldigt trångt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.