Foruminlägg av Fredrik Perulf

< < < 1 2 > > >
#1
13 augusti 2009 kl 14:30
Gilla
Har själv stukat fötterna vid ett antal tillfällen, iofs spelat fotboll, men det borde inte vara någon större skillnad.

Vad jag alltid fått höra är att en stukning tar längre tid att läka än vad man tror. Vissa säger att en kraftig stukning är att jämföra med ett benbrott. Fyra dagar är med andra ord inte särskilt lång tid. Dock skulle jag nog gå till en läkare om du fortfarande har så stora problem, som du beskriver, efter helgen.

Det jag gör i förebyggande syfte är:

1. tåhävningar
2. står på ett ben medan jag borstar tänderna
3. "omvänd" tåhävning, sitta ner på golvet, gummiband runt foten och dra foten uppåt.
4. balansbräda

Hoppas det löser sig
#2
13 augusti 2009 kl 15:11
Gilla
Ledsen att jag gjorde dig orolig. Men man kan stödja på en fot med en spricka i, du kan spela fotboll i 45 minuter också (problemen kommer när du stelnar/blir kall). Jag tror dock inte att du har brutit den, om du bara sprang rakt fram och trampade snett så lär det inte vara en spricka, men jag är självlärd avseende stukade fötter, med andra ord bör du be en läkare kolla på det.

Vid en vanlig stukning, när man trampar foten inåt och får ont på utsidan av foten, är det ett ligament som tar smällen och ligamentet kan bli mer eller mindre uttänjt och ibland går det av eller går sönder.

Man brukar säga att stukningar är en kronisk sjukdom, har du fått en så kommer man att få många fler. (pratar fotboll där man utsätter foten för mer än vanlig löpning). men anledningen till att man får återkommande stukningar är att man inte tar rehaben tillräckligt seriöst.

Boka tid till på måndag. Better safe than sorry, eller vad de säger.
#3
16 februari 2010 kl 11:55
Gilla
Välkommen till södern!

För Malmö-Alnarp: http://www.skanetrafiken.se/ har en reseplanerare, gå in på avancerade alternativ och kryssa i cykel. Den är i sin linda, men du bör kunna hitta lite vägar.

Skrylle: Går att cykla till, på helgerna har det historiskt gått en buss från Lund, kanske gör det så fortfarande. Kolla med Skryllegården www.skryllegarden.se

Lycka till
#4
25 mars 2010 kl 15:48
Gilla
Läste någonstans att Tom Prahl krävde att alla spelare i MFF 2004 (SM-Guld) skulle klara 3 km under 12 minuter. Enligt rykte klarade varken Niklas Skoog eller Peter Ihje det, men de var ju rätt duktiga spelare ändå.
#5
4 juli 2010 kl 00:09
Gilla
44 cm. De har dock minskat rejält sedan jag började springa längre. Har min bakgrund i amerikansk fotboll och vanlig fotboll. Jag går med i klubben:)
#6
2 november 2010 kl 14:15
Gilla
Prata med chefen. Ta det på ett lönesamtal. Man får ändå aldrig hela den löneökning man vill ha. Jag letade efter andra valutor att belönas med och träning på arbetstid är en.

Mitt upplägg är att jag jobbar hemifrån ett par timmar (kvällstid) varannan vecka (har barnen då), dessa dagar kan jag gå tidigare och hämta på dagis. Sedan får jag ta en halvtimme extra lunch de dagar jag tränar (gäller alltid), för att hinna med barn, jobb och träning. Jag är övertygad om att denna "investering" från företaget lönar sig i form av en piggare, mer sällan sjuk och gladare anställd.

Sedan vet mina kollegor och min chef att jag ställer upp, helger, kvällar mm när det behövs och jag kan.

För min del blir det matande av löpband, oftast distans men ibland intervaller. Och om jag har tid så blir det lite med vikterna också.
#7
14 december 2010 kl 09:51
Gilla
Kör också x10. Men har bytt från Endemondo till Cardio Trainer. Testade bägge och gillade CT bättre. Mitt tips är att man skall ställa in frekvensen för uppdateringar på 10 sek (tips från forumet) för att få en mer korrekt mätning.

För mig funkar detta klockrent, men å andra sidan så springer inte jag så mycket som många andra här inne.

Generellt är där kass batteritid på X10, så innan man ger sig ut bör man stänga av wlan scan och bluetooth.

Och om ni ändå laddar ner grejer så kan jag rekommendera intervall klockorna som finns, sjukt bra vid tabata och liknande. Och angry birds, sjukt kul i sofan;-)
#8
14 januari 2011 kl 13:48
Gilla
Stretchar aldrig efter träning, fick förklarat att det innebar att jag slet på redan slitna muskler, så då slutade jag med det. Försöker träna varierat. Springer inte om jag känner mig sliten, men kan tänka mig motionscykel eller liknande för att inte gå miste om träningen.
Springer mest på löpband.
#9
1 april 2011 kl 10:15
Gilla
Vad springer du milen på ute? Dvs vad har du kvar till sub 40?

Jag är snabbare på löpband än ute och jag är snabbare på vissa löpband än andra. Jag märker även att jag springer mycket mer upprätt på löpband än ute.

Min bedömning är att man bör variera lutning och hastighet på löpbandet för att inte bara mata meter och ge kroppen mer variation.

Lycka till
#10
20 juni 2011 kl 14:56
Gilla
Bröt själv fotleden för ett par år sedan. Mitt tips är att verkligen ligga på och få en bra sjukgymnast. Det jag hade jobbat hårdare med hade varit rörlighet och stabilitet. Jag satsade nog för mycket på styrka.
Lycka till
#11
29 augusti 2011 kl 16:14
Gilla
Inget svar på varför. Men ett alternativ.
Testa Läkerols stora tabletter i påse istället för godis. Nu finns de i nästan godisutförande. Är sockerfria. Nackdelen är väl att man kan bli riktigt kass i buken pga sötningsmedlet om man äter för mycket.
#12
5 september 2012 kl 19:03
Gilla
Cyklar på allt inom 2 mil med en Christianiacykel. Svårt att hålla hastigheter över ca 25 km/h. Blir instabil vid högre hastigheter. Det är tungt och jag blir svettig. Jag pendlar med bil eller racer till jobb (3,5 mil), så den "stora" cykeln är för att transportera barn (2 och 7 år) samt ev en-två kompisar till dem. Eller matshopping. Jag bor dock i Falsterbo och här har vi inte en kulle på mer än 2 möh, misstänker att mer kuperad terräng är mindre kul.
Det är min andra christiania och service har varit minimal (ingår dock livstid där jag köpte nr 2). Ett bra tips är att köpa punkteringsfria däck från början.
Skeppshult mfl (som många pensionärer kör här hemma) är en betydligt lättare cykel, men den rymmer mindre.
Hoppas det var lite svar
#13
25 september 2013 kl 14:32
Gilla
Jag har låtit min trainerhjulaxel sitta kvar vid ett par tillfällen. Hade ingen tanke på att den ev inte skulle hålla. Nu har min iofs klämma, men håller den när man kör trainer så borde den hålla på vägen.

Jag har iofs en billig Biltema trainer
#14
8 oktober 2013 kl 13:53
Gilla
Jag gjorde som många andra och sprang Berlin i fotbollslandslagets tröja. Iofs den gamla leverantören Umbro men den funkade kanon. Hade dock en annan som jag valde på och den var inte lika officiell/märkeslös (och var i skumt material)
#15
8 oktober 2013 kl 13:59
Gilla
Har fått en iläggssula att använda i vardagsskor, remiss via ortoped, men inläggen gjordes på Runners Store i Malmö. Påminner om peloterna ovan. Det gör att mina problem är mindre/inga alls ibland. I samband med att dessa gjordes så skaffade jag även ett par Asics GT 2000, inte direkt den sko du söker kanske, men att slippa ha ont är rätt skönt.
#16
8 oktober 2013 kl 22:06
Gilla
Tomas - har du märkt något negativt av operationen? Gå barfota en längre sträcka hade varit trevligt.
#17
9 oktober 2013 kl 11:01
Gilla
Tack Tomas!

Får se om mina inlägg hjälper, annars blir det kniven.
#18
29 september 2014 kl 23:32
Gilla
Kolla på haglöfs gram 15. Funkar bra för mig. Jag hade med mina träningskläder in på runners store i Malmö och fick provpacka. Ett par skor, t-shirt, shorts, underkläder och liten handduk. Lycka till
#19
23 februari 2015 kl 17:03
1 Gilla
Bild uppladdad av Fredrik Perulf
Använder också Gram 15. På bilden är standardpackning för gym, allt går ner. Plus vattenflaska utanpå och energi- och proteinbars.
Får även i en tunn vindjacka vid behov.
#20
27 maj 2015 kl 14:12
2 Gilla
< < < 1 2 > > >