Löpning Övrigt 4 inlägg 2156 visningar

Trehjuling För Vuxna

1965 • Eksjö
#1
4 september 2012 - 18:23
Gilla
Eftersom jag är för lat för att registrera konto även på cykla.se för bara en enda fråga och denna fråga dessutom egentligen inte handlar om cykelträning i vanlig bemärkelse så börjar jag här:

Är det någon som har erfarenhet av att arbetspendla och/eller shoppingpendla på en trehjuling för vuxna? Kanske typ Skeppshult variant med lastflak baktill? Är det mycket tyngre än en vanlig cykel? Hållbarhet? Självservice? Sådana saker. Jag har försökt googla men det är oerhört svårt att hitta något personligt bloggande e.d i ämnet under alla företagsträffar som genereras av ordet trehjuling.
Magnus Persson
1968 • Lidingö
#2
4 september 2012 kl 19:27
Gilla
Behöver du tre hjul eller är det bara lastmöjligheten du eftersöker. Cykelbuden fräser runt med en förlängd cykel med en lastlåda framför styret och kedjestyrning på framhjulet. Ser ut att gå lätt och lastar hyfsat mycket.
1965 • Eksjö
#3
5 september 2012 kl 18:49
Gilla
Det är lastmöjligheten som är det intressant. Baklastare hellre än framlastare.
1972 • Falsterbo
#4
5 september 2012 kl 19:03
Gilla
Cyklar på allt inom 2 mil med en Christianiacykel. Svårt att hålla hastigheter över ca 25 km/h. Blir instabil vid högre hastigheter. Det är tungt och jag blir svettig. Jag pendlar med bil eller racer till jobb (3,5 mil), så den "stora" cykeln är för att transportera barn (2 och 7 år) samt ev en-två kompisar till dem. Eller matshopping. Jag bor dock i Falsterbo och här har vi inte en kulle på mer än 2 möh, misstänker att mer kuperad terräng är mindre kul.
Det är min andra christiania och service har varit minimal (ingår dock livstid där jag köpte nr 2). Ett bra tips är att köpa punkteringsfria däck från början.
Skeppshult mfl (som många pensionärer kör här hemma) är en betydligt lättare cykel, men den rymmer mindre.
Hoppas det var lite svar
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.