Foruminlägg av Lars Nilsson

< < < 1 2 > > >
#1
26 augusti 2011 kl 08:51
Gilla
Varför talas det bara om Garmin? Är det ingen som har erfarenheter av Suunto eller Polars GPS:er?
#2
2 september 2011 kl 19:12
Gilla
Om jag skulle börja på 5:30 i 2km och sedan 5:15 för att sedan glida ner på 5:00 och kanske lite under, resten av loppet. Då hamnar jag på 1:46:30 och startar lite mjukare. Vad säger ni om den tanken?
#3
15 januari 2012 kl 01:01
Gilla
Öka träningsbelastningen i följande steg;
1. Antal pass i veckan
2. Passens längd
3. Intensitet på passen

Ofta i lugnt tempo ger betydligt bättre resultat än sällan och tufft. Att skaffa sig en pulsklocka är också ett bra tips. Pulsen visar hur hög belastningen är och det blir tydligare att se när det är dags att öka intensiteten.
#4
15 januari 2012 kl 11:47 Redigerad 15 januari 2012 kl 11:47
Gilla
Jag hade rejäla bekymmer med att uppdatera firmware (klockans programvara) på min nyinköpta Garmin Forerunner 610. Enligt webbrowsern så hade informationen skickats till ANT-stickan, men trots detta vägrade den starta nedladdning och överföring av programvaran till klockan. Efter många timmar med ominstallationer av ANT-programvaran mm hittade jag till sist problemet. Felet låg i Internet Explorer. Inte heller Opera fungerade, men med Googles webbläsare Chrome gick dock allt som smort.

Ett sista tips: det tar sedan ganska lång tid för klockan att göra själva uppdateringen, så ha tålamod. Tryck inte på klockan för tidigt för då avbryts uppdateringen. En liten stapel, från vänster till höger, kommer att fyllas flera gånger innan den är klar.

Hoppas att denna lilla text är begriplig och besparar dig alla dessa timmar jag satt och slet mitt hår för att få det att funka. Klockan i övrigt känns efter ett par användningar förträfflig!
#5
19 maj 2012 kl 17:28
Gilla
Jag har ett bekymmer med en nerv i höger framfot som kommer i kläm när jag går och springer.
När nerven kläms till strålar det ut i "ringtån". Det gör inte direkt ont men är obehagligt.
Jag har kännt av det bitvis tidigare men jag upplever att det blivit värre nu i vinter/vår. Och idag när jag skulle börja springa in ett par nya skor fick jag ge upp redan efter 250 meter eftersom jag inte kunde ta ett steg utan att det ilade i foten.
Är detta något som känns igen? Vad kan man göra åt det?
#6
19 maj 2012 kl 18:09
Gilla
Hmm, intressant! Ska testa. Tack för tipset!
#7
19 maj 2012 kl 19:45
Gilla
Tack för infon! Mycket bra! Operation och spruta låter ju inte så lockande så jag ska prova era "husmorstips".
Fivefingers låter spännande också jag är nämligen inne på att skaffa ett par men så tänkte jag att nerven kanske blir värre om jag inte har dämpning. Nu får jag nytt hopp. Tack, än en gång!
#8
19 maj 2012 kl 19:58
Gilla
Blir det värre med tiden? Kan det bli bättre?
#9
8 maj 2013 kl 21:58
Gilla
Jag har drabbats av löparknä vid ett par tillfällen.

Mina tips lyder som följer.

Vila från löpning tills smärtan är helt borta (vilket kan ta flera månader).

Om du känner någon som helst smärta i utsidan av knät - avbryt löpningen omedelbart.

Hitta någon av stretchövningarna som passar dig och stretcha ofta och när du kommer igång med löpningen igen så kör stretchövningen före och efter passen.

Riskera inte att springa maraton med känningar i knät. Det kan ta lååång tid innan du är OK igen. Det är inte värt det.
#10
15 maj 2013 kl 16:42
Gilla
Är det jag som är #15?
Jo det är det som är lurigt med löparknö att det försvinner och känns bra när man inte springer och så bli man glad och sticker ut i spåret, men efter ett par kilometer börjar det kännas igen. Så det jag menar är att om känslan kommer tillbaka det minsta bör man genast avbryta löpningen. Sedan får man vänta ett par veckor till innan man testar att springa igen. Kommer smärtan tillbaka även då betyder det att man bör vänta ännu längre till nästa test. Ingen stress alltså. Ta det säkra före det osäkra och låt skadan läka ut helt och hållet. Det tjänar man på i längden.
#11
22 maj 2013 kl 19:43
Gilla
OK, här kommer löparpessimisten och kapar ett hörn av tråden. Jag masade mig runt Göteborgsvarvet på 1:44 i helgen men är inte alls lika optimistisk över farten som ni andra här. Jag ska också springa Sthlm-maran för första gången i juni och tänker mig att hålla ett jämnt tempo kring 6:00 eller strax därunder. Detta för att undvika att behöva gå på slutet utan i bästa fall istället kunna öka.
Ni med erfarenhet - är jag ute och seglar? Vad jag förstår på dig Ken till exempel så kommer jag pga orutin på långa sträckor (tränar på max 21 km och har bara ett LL i benen som längsta) ändå att gå in i väggen mot slutet.

Vill så klart springa så fort som möjligt men tänker att sub 4 timmar är rimligt.

Några inputs?
#12
23 maj 2013 kl 07:03
Gilla
Markus, du skulle göra en enkel webbsida där man kan knappa i sitt nummer och kolla själv passeringarna. Grymt kul ju! Jag håller tummarna och hoppas att du vill slå på mitt startnummer också! :-)
24490
#13
23 maj 2013 kl 10:32
Gilla
@Staffan Vad höll du för tempo i början av loppen?

(Vad det gäller träningen så har jag inte varit helt stillasittande i början av året. Det blev en del skidåkning, bland annat Vasaloppet, och lite löpning och träningscykel som inte är loggat.)
#14
22 juni 2013 kl 20:59
Gilla
Just nu sitter jag nyanländ i Nerja på spanska solkusten och blickar ut över havet - och längtar efter att få springa.

Är det någon där ute med tips på var man kan springa av sig i schyssta miljöer och samtidigt slippa trottoarkryssande?
Det finns ett naturreservat inte långt här ifrån, men jag vet inte om det är tillåtet att sträcka ut löpsteget i de trakterna.

Jag har bil så det är inget problem om jag måste åka lite för att komma till ett bra ställe.

Tips tages tacksamt emot!! :-)
#15
23 juni 2013 kl 10:38
Gilla
Tack!
Strålande tips! Jag bor i Capistrano också. :-)
Ska verka ut en förkylning någon dag till, sedan ska jag ut och testa dina förslag.
#16
29 juni 2013 kl 22:23
Gilla
Förkylningen höll i sig och det blev egentligen bara sprunget på riktigt i två dagar, men oj vilka sköna rundor det blev! Dels tog jag en upptäcktsfärd åt Marohållet, där jag var nere vid stranden och sedan på småvägar och stigar tog mig upp till Torre del Maro. Fin utsikt över havet och riktigt skönt att få röra på benen igen. Sammanlagt var jag ute 1:45 och lågintensivjoggade. Och dels tog jag en sväng upp i naturreservatet norr om Nerja. Jag antar att du Fredrik brukar komma ner den vägen när du springer från Frigiliana, men istället för vänster som går upp mot F tog jag höger och kom fram till en helt underbar plats med utsikt åt alla håll. Det blev lite "bergsklättring" och ett möte med fem bergsgetter också.
Så, mycket backar blev det och jag är grymt sugen på att åka ner igen för att utforska mer av bergen - och då ska jag vara frisk! :-)
#17
31 juli 2013 kl 09:19
Gilla
Imorgon torsdag blir jag Växjöbo.

Jag vet i princip ingenting om stan och omgivningarna och behöver därför lite tips på bra ställen att springa på.
Just nu tränar jag för New York marathon, men funderar också på att revanschera mig på Lidingöloppet, så det är ganska varierande typer av banor jag söker (och gärna kuperat).

Tips mottages tacksamt! :)
#18
1 augusti 2013 kl 21:21
Gilla
Tack för tipset Nicklas! Ska kolla in Trestugespåret.
Fia - jag tar gärna en en guidad löptur framöver!
#19
30 september 2013 kl 16:58
Gilla
Axa fruit funkar för mig.
Pauluns är så sjukt dyrt.
#20
20 oktober 2013 kl 22:15
Gilla
Enligt boken "Det perfekta löpsteget" beror de kuperade motionsspåren på att de anlades i en tid då stillasittande arbeten blev vanligt. Under 60- och 70-talet var joggningens enda funktion att öka konditionen. Därför drogs spåren så att de innehåll så många och så branta backar som möjligt för att maximera effekten på konditionen. Detta går att läsa på s 38.
För övrigt är. Nog de mest kuperade spåren jag sprungit i Huskvarna. Både på IKHP (välkänt bland orienterare) och Öxnehaga har rejält backiga löparspår.
< < < 1 2 > > >