Träningspass inför helgens barncancerrunda

Avsaknaden av lopp och löpsällskap har skapat en tomhet. När jag åkte på ett par veckor med feber och hosta nyligen kunde jag inte springa Virtuella barncancerloppet. Det sänkte motivationen ett snäpp till, men när jag såg inbjudan till NYRR Alex Million mile via Strava anmälde jag mig direkt. 5km är ingen utmaning löpmässigt, men det är iaf ett event kopplat till kampen mot cancer. Så på lördag tänker jag springa en runda med ryggsäcksflaggan. Jag tänker springa cirka en mil totalt och logga in de 5 kilometerna för loppet runt Växjösjön.

Man vet aldrig hur det går. Kanske dyker det upp några som gör mig sällskap. Kanske inte. Men det skulle förvåna mig om inte flaggan drar åt sig en del intresse så jag tänker ta hela kittet med 360kamera och se om jag kan få till några intressanta samtal under rundan.

Idag tog jag mig en liten träningsrunda på ungefär den tilltänkta distansen. Formen var lägre än jag väntat mig. Med tunga vader sprang jag 8,8 km på 50 minuter. Hoppas det fick kroppen att vakna till inför helgen.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.