Peroneal tendinit

Det blev inget Sydney Halvmarathon. Sen mitt senaste blogginlägg har jag inte kunnat springa som jag vill, jag har faktiskt inte kunnat springa överhuvudtaget, fram tills igår. Vilket misstag. Hade jag vetat att jag skulle drabbas av akut smärta i vänstra foten hade jag givetvis inte utsatt mig för detta. Men allt kändes ju så bra, trodde att mina fotproblem var ur vägen, har ju ändå vilat i två månader. Det var så skönt att äntligen få RÖRA PÅ SIG, på riktigt, känna flåset i början som sedan övergick i andra andningen. Sprang till och med på gräs med nya skor. Solen sken, det var riktigt bra löparväder. Sprang på rätt bra med tanke på att jag haft ett långt uppehåll och kunde hålla 5 minuters tempo. Sprang 14 km totalt och det kändes bra, ingen smärta under löppasset, WOHO tänkte jag. Sen tog det två timmar.
BAAAM.
AJ.
FAN.


Idag kan jag inte gå. Inte belasta vänsterfoten. Gick givetvis förbi en fotklinik direkt och fick en tid redan imorse. Tog inte särksilt lång tid för dem att konstatera att jag har Peroneal tendinit. Det var alltså ingen hälsporre som jag var så säker på att det var, och ingen hälsceneinflammation heller, utan Peroneal tendinit. Jaha, sa jag, hur gör jag nu? Jag fick totalförbud att springa och belasta foten framöver. Träning som jag kan uttöva är simning, styrketräning, rörlighetsträning, yoga. Samt massa rehabövningar och stretchövningar. Ska tillbaka nästa vecka och påbörja min första behandling som är shockwaves och massage. Denna typ av behandling ska jag göra fyra - sex gånger och sedan tillbaka igen och fixa skräddarsydda ilägg till mina löparskor. Sen när jag väl kan börja springa igen så blir det bara korta sträckor, utan skor, på stranden eller på gräs. Och då pratar vi KORTA sträckor, typ 1 km, 2 km. Känns riktigt frustrerande. Förjävligt. Men samtidigt ser jag det som något bra, då jag har chans att bygga upp mina fötter för framtiden. Jag är ganska ung för att drabbas av det här, medelåldern är mellan 40 - 60 år. Men jag tror ju att allt som händer har en mening så det här kommer nog leda mig till något bra framöver som jag just nu inte riktigt vet.  

Har precis införskaffat ett par nya ASICS och hoppas på att dessa ska göra underverk så att jag i alla fall kan promenera utan att det gör alldeles för ont. Någon mer än jag som har drabbats av detta? Dela gärna med er! 

Mvh tjejen som precis ska påbörja sina första rehabövningar...

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.