Tour de France 2010 med Lance Armstrong i en av huvudrollerna! Foto: Leif Åström

En helg i gult!

TävlingÅk och titta på Tour de France!

Tour de France som sport är mycket bättre på tv! Men att få vara med om cirkusen-eventet-spektaklet live på plats är en helt fantastisk upplevelse! Det är slutsatsen efter en helg i Rotterdam i samband med "Le Grand Départ du Tour de France 2010".

Tour de France är stort! Rotterdam gick i gult med flaggor, skyltar, vimplar och banderoller! Överallt reklam för "Le Grand Départ du Tour de France 2010". 22 lag! 198 cyklister! 20 etapper! 100 år av cykelhistoria! startar i Rotterdam lördagen 3 juli!

Det fanns alla chanser att kolla in sina favoriter!

I samband med presentationen av lagen torsdag var det knökfullt med åskådare vid stora scenen men konstigt nog där pressen vid sidan av scenen intervjuade och fotograferade gick det att studera alla 198 cyklister i dom 22 lagen på bara ett par meters avstånd nästan helt utan skymmande fans vid staketet. Lance Armstrong! Alberto Contador! Cadel Evans! Fabian Cancellara! Thomas "Gotland" Lövkvist! Är det en trend med mera atletiska cyklister blev i alla fall lite överraskad när cyklist efter cyklist passerade trodde att alla utom spurtkanonerna skulle vara magra och annorektiska.

När lagen var ute och tränade på banan fredag var det fritt fram att titta på så gott som helt utan publik!

Under lördagen innan prologen fanns vid startområdet bra möjligheter att få syn på sina favoriter som ca 1 timme innan start började värma upp på trainers parkerade vid teamets bussar där mekanikerna också finputsade cyklarna där en och annan nyhet dök syntes som Scotts nya F01 hos Team Columbia.

Längs banan var det mera trångt under prologen. Dom första ur publiken var på plats 8 timmar innan start för att få bra platser. Åskarleden fylldes sedan under dagen på så att under loppet var leden flerdubbla längs hela banan.

Att följa det sportsliga i prologen var hopplöst vilket inte spelade nån roll!

Cyklisterna svischar förbi - just fartkänslan var egentligen största upplevelsen av att se loppet live något som inte går fram på tv - men vem som vinner är inte grejen när man är på plats utan mera känslan av att här står jag och kollar på Tour de France och ser världens bästa cyklister - alla favoriter man känner igen från tv - svischa förbi i 50 blås - känns stort och på nåt sätt läge för poesi men får bli kort och gott: skithäftigt!


Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.