1961 • Göteborg

Västkusten Runt

Lördag 24 maj 2014 07:12

Cykel - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Okej, jag har sagt att jag inte skulle cykla så mycket den här säsongen och inte tävla alls. Men när min klubb HCK anordnar ett nytt lopp skulle det ju vara kul att vara med från start. Så jag bestämde mig för att cykla, men ta det riktigt lugnt och gå in i alla depåer – det skulle gärna få ta uppåt 12 timmar. Efter en natt med minimalt med sömn (för varmt!) åt jag min vanliga frukost inför lopp: havregrynsgröt och kaffe med rostat bröd. Rullade sen lugnt och fint ner till Kanaltorget där starten gick.

Riktigt fint väder, redan 14 grader och prognosen pekade på att det skulle bli runt 20 som max, ganska svag sydvästlig vind och mestadels mulet. Perfekta förutsättningar alltså! Vid starten träffade jag på Martin som var med och cyklade Vätternrundan 2012, och han hade samma plan som jag för dagen: lugnt och många depåstopp. Så vi bestämde oss för att slå följe och ta dagen som en skön runda och skippa all tävlingshets. Och så blev det. Vi rullade på i behagligt tempo och pratade konstant om ditt och datt. Vid första depåstoppet hakade två killar med liknande ambitioner på så vi blev en liten klunga på fyra personer. En fick snabbt smeknamnet Kessiakoff för han var grym i uppförsbackarna! Liten och lätt så han märkte knappt när det gick uppåt verkade det som.

Allt rullade på bra och vädret visade sig från sin allra bästa sida. Nästan lite för bra, det blev mer solsken än prognosen sagt så solskyddsfaktor hade inte varit fel – jag blev lite röd på underarmar och näsa. Som planerat gick vi in i varje depå och tog god tid på oss. Jag var dessutom tvungen att hålla lite kontakt med jobbet eftersom vi hade en stor driftsättning idag så det blev lite mailande via mobilen i nästan varje depå, och lagom till nästa depå hade jag fått svar. Det kan man kalla att jobba på distans! Vid två av depåerna var det inte bara bananer, sportryck, vatten och bullar, utan mera "riktig" mat: i Hogstorp en bit utanför Uddevalla bjöds det på korv med mos och dessutom var det den enda depån med kaffe, och i Trollhättan serverades "Göingesoppa" (typ gulasch). Gott!

Största delen av sträckan kändes verkligen nästan som en utflykt: skönt väder, fin natur och trevligt sällskap. Visst blev benen lite trötta framåt slutet av rundan, konstigt vore det väl annars, men med tanke på hur väldigt lite jag har cyklat i år gick det över förväntan. Efter målgångens medaljutdelning (riktigt snygg medalj!) träffade jag både Karima och Marlene, verkligen kul att de var där! Sen lasagne och en efterlängtad kaffekopp innan var och en cyklade hem till sig. En verkligt fin dag, inte utan att man blir sugen på att göra om det igen nästa år...

____

Tyvärr blev det lite knas med GPSen: Dels startade den inte tidtagningen trots att jag tryckte på knappen, men det kom jag på redan i början av Göta Älvbron så ingen stor skada skedd; dels stängde den av tidtagningen vid Säve, och det märkte jag inte förrän efter nästan en mil så där är det bara ett rakt streck på kartan.
275   km
Distans
11:46:19
Tid
23,36   km/h
Snitt
124
Snittpuls
152
Maxpuls
1644   m
Total stigning (map)
Scott Speedster S20
Total distans: 
668:56:01
17936 km

Resultat på sajten

  Namn Tid Snitt
1. Josef Wideström 10:09:00 27,09 km/h
2. Erik "Tricky" Fries 11:46:19 23,36 km/h

Kommentarer

Mellanben - 25 maj 2014
Inte utan att man blir sugen på denna tur... Fast benen lär väl inte vara lika pigga ...har ju inte samma batterileverantör som du;-). Tack för härlig läsning;-)
Marcus Österberg HSK - 25 maj 2014
Jag antar att du tar cykeln upp till Stockholm i slutet av veckan det borde inte ta mer än 20 timmar och startar du tidigt på torsdag bör du nästan hinna få 1 dygns vila innan Stockholm Maraton. ;-) skämt o sidå som vanligt är jag djupt impad!