1961 • Göteborg

Cykelvurpa – Köpenhamn halvmarathon i farozonen

Onsdag 26 mars 2014 10:30

Notering - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
När jag skulle cykla hem från jobbet igår lyckades jag vurpa i stort sett direkt utanför dörren och landade med vänsterknät före, rätt ner i gatstenen. Initialt gjorde det e-x-t-r-e-m-t ont, kunde knappt stödja på benet. Lyckades ändå ta mig tillbaka in på jobbet igen och satte mig ner. Jag gråter inte ofta, men nu gjorde jag det. Lika mycket för att det gjorde så satans ont som för att Köpenhamn halvmarathon på lördag skulle gå åt skogen. Loppet som jag sett fram emot i ett år. Just då fanns det inte på kartan att jag skulle kunna springa fyra dagar senare.

Efter en knapp timme hade smärtan klingat av såpass att jag kunde halta iväg till bussen – att cykla var förstås inte att tänka på. Väl hemma höll jag mig liggande i soffan framför tv:n för att avlasta benet och distrahera tankarna. Efter hand ersattes den intensiva "vassa" smärtan med en mer molande värk så länge jag höll benet stilla, men vid rörelse högg det till direkt. Jag kom i säng framåt midnatt men hade svårt att hitta ett läge för benet som fungerade. Somnade ändå så småningom men sov oroligt.

När jag vaknade i morse kändes det bättre: så länge jag håller knät still känns det nästan ingenting, men vid rörelse och beröring gör det ont. Det som är positivt är att knät nästan inte är svullet alls, och att det klarar belastning. Jag kan utan vidare stå på ett ben utan att det känns något extra. Så förmodligen och förhoppningsvis är det bara knäskålen som fått sig en rejäl smäll. Kanske kommer jag ändå att kunna springa på lördag. Hoppas, hoppas!



P.S. Det ironiska är att jag avstod från terränglöpning i måndags för att inte riskera att skada mig...

Gilla passet

Kommentarer

Ava - 26 mars 2014
Aj då! :-( Håller tummarna!
Jens Sandahl - 26 mars 2014
Usch och fy! Håller en tumme för god bättring! Tragi-komisk anekdot: förra året vid den här tiden bröt jag en tå sex dagar före Berin Halvmaraton. Hoppas jag lyckas revanscera mig i år...
Karibou - 26 mars 2014
Bra att höra det känns bättre idag. Bara att vila och hoppas knäet bli bara bättre.
Eva Fridman - 26 mars 2014
Nä va f-n!
Håller tummarna för dig Erik! Vilken otur. Precis som du har jag skadat mig som värst inte vid löpning utan annat.
Tänker på dig!
Keep us posted!
kortben - 26 mars 2014
Nej! Lider med dig! Hoppas på snar bättring.
Mellanben - 26 mars 2014
Attans Sicken otur. Hoppas verkligen knät repar sig snabbt så du kan springa. Kanske något slags stadgande knäskydd om det känns ok.
Visst är det typiskt man skadar sig när man minst anar det.. Själv gick jag i går kväll rakt in i ett cykelställ och fick både ont i gamla knäsåret och drog till baksida andra knät där jag har en bakercysta så nu haltar jag omkring..
Håller tummarna att knät repar sig snabbt

Anders Pihl - 26 mars 2014
STÖTT OCH PEPP
Krya för 17
Lider med dig, hoppas p åsnabbt tillfrisknande
Håkan Larson - 26 mars 2014
Fy då, låter som en helt annan sorts mara! Håller tummarna för att det fixar sig snart. (Det var ju jag som skulle ta det varligt i trafiken)
Jennie Ullerfeldt - 26 mars 2014
Fy! Hoppas det snabbt går över!!
Marcus Kierkegaard - 26 mars 2014
Max oflyt. Krya på dig!
Bergan - 26 mars 2014
Ajdå! Hoppas det hinner läka!
Anders Pihl - 27 mars 2014
Status ?
Erik "Tricky" Fries - 27 mars 2014
Idag känns det bättre i knät, fortfarande ömt men jag kunde cykla hem från jobbet som vanligt. Vissa rörelser gör ont, t ex maximal böjning av knät, och ett litet område på knäskålen är väldigt känsligt för beröring. Troligen kommer jag trots allt att stå på startlinjen i Köpenhamn på lördag. Stort tack till alla för allt stöd och pepp!
Eva Fridman - 27 mars 2014
Skönt att höra!
Mellanben - 27 mars 2014
Gött ! Ta det vackert bara ..kommer ju fler lopp :-)
Erik "Tricky" Fries - 27 mars 2014
Men inga fler VM, antagligen... :-)
Karibou - 27 mars 2014
Coolt. Ses imorgon!
Mina Anger - 27 mars 2014
men vad typiskt!! Hoppas det ger med sig fortare än kvickt!
Erik "Tricky" Fries - 27 mars 2014
Tack Mina, det känns som sagt redan bättre. Så start i VM blir det nog. :-)