1954 • Falun

Säter halvmaraton DNF

Lördag 4 maj 2024 15:44

Löpning - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Vi höll farten bra, reviderad i värmen till 4:55 min/km. Men jag kände mig lite yr, pulsen låg rätt högt och ansträngningsgraden var för hög. Så jag tog beslutet att kliva av. Kände inte för att kämpa och ändå hamna på en medioker tid. När jag åkte hem sedan visade bilen på 25 grader och jag får ju alltid problem med att springa i värme. Resultaten överlag visade också på rätt många minuter över förväntad tid, och jämfört med förra årets tider.

Var ju inte helt peppad i starten då jag gissade att värmen skulle ta ut sin rätt. Första 3km kändes ändå helt OK. Örbyhus om 2v och då hoppas jag Mats bjuder på bra löparväder.
6   km
Distans
29:42
Tid
4:57   min/km
Snitt

Gilla passet

Kommentarer

Ingvar Olofsson - 4 maj 16:23
Tufft i värmen förstås men synd du inte fick utdelning på din fina form. Blir kallt redan imorgon så det var väl maximal otur.
Tony Elias - 4 maj 16:27
Tråkigt! Att tappa kämparlusten icke-bra. Negativ värme påverkan.
Leif Andersson - 4 maj 17:30
DNF är lite av min specialitet ☹️
Oldboy - 4 maj 19:06
Om man känner sig yr av värme och ansträngning är det absolut rätt att kliva av! Ja.vi får hoppas på mindre hetta i Örbyhus. Jag har också en revansch på vädret att kräva.
Mats Edelryd - 4 maj 20:46
Tråkigt med en DNF men jag förstår dig efter att ha bevittnat Kungsholmen Runt idag med löpare som knappt höll på att ta sig in i mål där vi stod vid målgång.
Dottern som sprang bevittnade en man som kollapsat med huvudet före och låg till synes livlös och blodig bredvid banan när hon passerade.Hjälp hade han runt omkring sig men värmen tog verkligen sin tribut idag,
När dessutom Oldboy springer utan tröja och med nummerlappen uppbunden endast med snören så vet man att det är varmt🥵

Hoppas kunna bjuda på 11 grader och sol i Örbyhus om 2 veckor😀
Allie K - 5 maj 09:41
Vilken otur med vädret - en enda dag med varmt väder och just igår. Helt rätt att kliva av när du var yr.
Anna-Karin D - 5 maj 10:25
Full förståelse! Jag har också väldigt svårt för löpning i värme, speciellt då den kommer plötsligt. Det är verkligen inte lika för alla det här med temperaturen under ett lopp - en del tål ju värme utmärkt, de presterar till och med bättre då. Så klokt att bryta!