1987 • Göteborg

Göteborgsvarvet - Göteborg

Lördag 20 maj 2017 09:44

Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Inget pers vilket var målet, men 22a på SM och ett antal huvuden bakom/strax framför som jag annars brukar ha långt framför mig så jag är nöjd!
Lite kaotisk start med för lång kö till toa och rejäl värme gjorde att känslan var i botten. Funderade på att ta det som en uppvärmning inför sthlm om 2 v men efter ca 3 km kom det en kille och började snacka om vilka planer jag hade för loppet och då lyckades jag tagga till lite. Såg dessutom Björn Hammar (SAIK) framför mig hela tiden vilket ger bra motivation att hålla tempot. Kom ifatt Hammar vid älvsborgsbron och sprang snart ifrån i nedförsbacke. Han kom dock ikapp ganska snart nere på Hisingen och så låg vi lång tid. Efter ca 8 km fick jag syn på en annan kille som jag gärna vill slå, Gerts (också SAIK) tävlar visserligen inte i SM tror jag eftersom han är från Holland men vi tränar en del ihop och jag vet att han är i ruskigt god form! Det tog dock väldigt lång tid att knappa in på honom och vi kom ifatt först efter Göta älvsbron. Men innan dess passerades milen på typ 33,4X vilket ju var helt ok även om det är svårt att räkna tider när förhållandena var som dom var. Jag hade en del problem med nummerlappen som gick sönder pga att jag hade hällt så mycket vatten över mig och höll på att försöka sätta fast den igen ett antal gånger under loppet. Det slutade dock med att jag sprang med den i handen.
Nåväl. Vid Avenyn gick vi förbi Gerts och Hammar gjorde en liten ökning. Den höll inte så länge och jag kom snart ikapp. Även Gerts kom ikapp och gick om vid vasagatan nånstans. Hammar halkade dock efter lite vilket kändes skönt. En ÖISare som ocså är i mycket bra form (Agge) hade legat strax efter en lång tid men kom nu upp och hängde med Gets när han stack iväg.
Sista kmarna var ganska händelselösa. Jag ahde en mindre spurtduell mot nån som jag inte vet vem det var och orkade liksom inte motivera mig till att ta ut det sista.
Summa sumarum: Trevligt lopp efter ett tag men starten var riktigt åt skogen. Känslan blev aldrig helt bra även om jag kom in i loppet lite mer allt eftersom men formen kompenserade idag och gjorde att tiden blev helt ok! Hade vart spännande att se vad jag kunnat göra en riktigt bra dag! 1,10 tror jag absulut. Sub 1.10? Kanske, men får va en plattare bana i så fall skulle jag tro. 2 platser bättre på SM än förra året är också trevligt!
Skor: Takumi sen Adidas- top notch!
21,098   km
Distans
1:12:11
Tid
3:25   min/km
Snitt
200   m
Total stigning (map)

Resultat på sajten

  Namn Tid Snitt
1. Daniel Berggren 1:09:55 3:19 m/km
2. Olle Dahlberg 1:12:11 3:25 m/km
3. Anton Gustafsson 1:13:45 3:30 m/km

Kommentarer

Stefan van den Berg - 21 maj 2017
Mest kul är vem du har före dig på listan nu här på jogg.se. Musse som gjorde 1:05:18. Stabilt lopp med din näst bästa tid på Varvet. Bilder finns http://www.marathonfoto.com/Proofs?PIN=X0N202&LastName=Dahlberg