1967 • Torslanda

Shanghai Marathon - Shanghai

Löpning - Tävling
Klart bättre än tänkt. De två marorna sista två veckorna satt i benen rätt stygt så viste att jag inte kunde göra nytt pb men detta är ändå bara tre minuter sämre än förra söndagens PB. Denna gång kom Henric från Beihai över till Shanghai så mycket kul löparnörderi och gemensam uthämtning av nummerlapp. Han tänkte gå för 3:10 men det blev till och med 3:06. Grymt impad. Vi fick ta bilen till starten då den går vid 7 och även om jag bara bor tvärs över floden från starten så går inte första färjan förän 6 och då hinner man inte. Testade förra året och missade min grupp och fick starta i 10 km gruppen. Lätt katotiskt som vanligt men väskinlämning och start av halv och helvmara samtidigt. Kom ändå iväg någorlunda ok och kunde efter ett par km kryssande hitta en takt som passade mig utan att behöva trängas längre. Mycket folk ute denna gång för att heja så rätt kul. Låg och harvade i en fart som kändes bekväm och som passade mina trötta ben och främst de trötta tampdynorna. Fel skoval. Skulle tagit någon sko med mer dämpning. Tailwind som vanligt i Camelbak men tog många svampar längs banan för att tvätta av salt och svett. Perfekt temperatur. Det slutade regna under bilresan till start och sedan var det upppehåll hela tiden. Blev inte så varmt någon gång igentligen under loppet. Vid 30 började jag känna av tröttheten i benen. Energin fanns där men sega ben och seg vilja. Svårt att pressa sig. Försökte hålla i vart fall 5 fart och det gick nästan. En del nya böjar på banan i år, detta var min tredje Shanghai mara. En underlig 1 km detour bara för fullmara så när vi var klara med den var det rätt gott om långsammare halvmara löpare på vägen. Funkade ändå bättre än jag trott. Sista km gick på ren vilja. Hade funderingar på att hoppas av vid 30 på grund av trötta ben men kämpade på och resten gick på ren vilja. I mål på en tid jag är nöjd med med under dessa förutsättningar och nu ett par timmar efteråt kan jag gå omkring rätt obehindrat så har inte tagit ut mig fysiskt men nu behöver benen återhämtning. Svepte en liter mjölk vi målet med GU recovery drink. Säkert placebo effekt men jag känner mig bättre nu än efter lopp där jag bara druckit sportdryck och vatten. Protein och salter/magnesium hjälper nog till en del. På söndag är det dags för halvmara igen och vill hinna återhämta tills dess. Nu blir det en lugn kväll med barnen med film och Chips (för mig:-)) och massor av mjölk. 12:e maran för i år och bara en kvar på agendan, i Singapore.

Löparnerdhörnan:

Training Effect: 4.6
Höjdökning: 492 m
Höjdminskning: 492 m
Medelkadens: 180 steg/min
Maximal kadens: 189 steg/min
Medelsteglängd: 1.15 m
Medelvärde för vertikal rörelse: 7.9 cm
Medeltid för markkontakt: 240 ms
Färdtid: 3:25:21

8 november 2015 - 00:00

42,68   km
Distans
3:26:19
Tid
4:50   min/km
Snitt
162
Snittpuls
174
Maxpuls
180
Stegfrekvens
1699   m
Total stigning (clk)
Asics Tartherzeal...
Total distans: 918 km
Träningspass från 

Resultat på sajten

  Namn Tid Snitt
1. Mathias Johansson 3:26:19 4:50 m/km
2. Mattias Jöhnemark 4:24:41 6:16 m/km
3. Jenny Dahl 4:50:42 6:47 m/km

Kommentarer

Oldboy - 8 november 2015
Grattis igen! Starkt att hålla farten uppe efter 30. Inte helt platt heller ser jag. Klart att mjölk är bättre än sportdryck för återhämtning, kroppen behöver maximalt med nyttigheter snabbt.
kortben - 8 november 2015
Grattis! Lite vila nu innan nästa mara så blir benen som nya!
Mathias Johansson - 8 november 2015
Tackar, just nu känns det såå skönt. Var just ute på en frisk promenad om ca 7 km och det känns så bra. Dock i tjockskor:-) Jag tror att jag har hittat rätt i min träning. Förra året sprang jag Beijing veckan innan Shanghai på 3:54 respektive 4:40 ungefär. I år tog jag Hangzhou veckan innan på 3:23 och Shanghai på 3:26. Uthålligheten har således blivit klart bättre, tack vara en rätt stor mängd riktigt långsam njutningslöpning över något längre distanser. Volym är grejen för mig. Nu måste jag dock få in mer fart i jakten på sub 3 innan 50(dryga året kvar)
Mellanben - 8 november 2015
Grattis ! Du är helt kanonstark nu. När blir nästa mara?
Oldboy - 8 november 2015
Du måste ju inte göra sub3 före 50 även om du kanske kan om du optimerar din träning. Att springa sub3 efter 50 smäller högre:-)
Mathias Johansson - 9 november 2015
Har en halvmara på söndag i japan och sedan helmara i Singapore 6:e december så gott om tid att ladda om. Dock är det grymt varmt där. Oldboy, Min tanke var ju givetvis att göra sub tre både innan och efter 50:-)

Gillas av Tibor Karaszi och Mellanben

Puls