Löpning Tävlingar & Motionslopp 11 inlägg 1493 visningar

Malaga Maraton - tips/frågor

Fredrik Dahlberg
1973 • Saltsjö-Boo
#1
29 oktober 2023 - 14:40
2 Gilla
Jag har precis bokat in mig på Malaga Marathon den 10 december! Skulle kört Frankfurt den här helgen men en förkylning satte stopp, hade då tänkt mig Valencia istället, men det är fullt sedan länge, såg då att Malaga har ett lopp helgen efter Valencia. Även om jag inte sprungit loppet tidigare så kan jag tipsa om att det går direktflyg från Arlanda och att en t/r går att få för runt tusenlappen. Startplats 80 euro fram till 1 nov.

Men nu undrar jag om någon kört Malaga och har några tips att dela med sig av? Är det ett bra arrangemang? Hur är banan? Trångt? Går det ställa ut egen vätska? Annat värt att tänka på? Hotelltips? Transfer från flygplats? Tips emottages tacksamt. :-)
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
30 oktober 2023 kl 12:32
5 Gilla
Kan tipsa om Vintermaraton till Jan Linds minne i Bålsta i stället i november, så slipper du bidra lika mycket till att sabba klimatet. Det finns ännu många maratonlopp man kan nå med tåg före nyår.
Du kanske inte har förmått att ta till dig det, men det är knappast så att du inte vet. Jag vet att jag är obekväm, men ska vi fixa detta måste vi hjälpa till på alla sätt, även genom att svära i kyrkan.
Att vi som är bland de som har det materiellt bäst i världen slutar flyga för nöjes skull är en pytteliten uppoffring.
Joan Larsson
1975 • Staffanstorp
#3
30 oktober 2023 kl 13:23
1 Gilla
Hej Fredrik, jag ska också springa Malaga i år. Det är ett kombinerat maraton & halvmaraton lopp. Jag har inte sprungit det tidigare själv men har kompisar som har och de har varit väldigt nöjda. Banan ska var hyfsat platt och temperaturen hoppas jag kunna vara bra, Loppet startar ju redan 08:30, vet dock inte om du kan ställa ut vätska själv. Det är smidigt att ta sig till Malaga från flygplatsen, du går bara 200m över gatan till tågstationen och tågen går var 20:e minut. Du blippar ditt kreditkort när du går in på stationen och sedan blippar du samma kort vid stationen du går av vid så slipper du köpa biljett. Hur smidigt som helst. Vi åker där ganska ofta då vi har boende där nere.
1984 • Njurunda
#4
30 oktober 2023 kl 13:40
1 Gilla
Jag har sprungit både Valencia och Malaga och ska dit (Malaga) i år igen också. Banan är platt men inte riktigt lika snabb som Valencia skulle jag säga..i och med att den går ut med hamnen på en del ställen är det lite vindkänsligt och en del små backar som inte finns i Valencia.
Annars är ju vädret ofta detsamma som veckan innan i Valencia. Svalt och perfekt vid start men lite för varmt när solen kommer fram.

Rätt säker på att du inte kan ställa ut vätska om man inte står i elitled.

Mindre startande och betydligt mer sololöpning upplevde jag som en stor skillnad på gott och ont, skönt i starten men andra halvan lätt att hamna i ingenmansland.

Malaga överlägsen Valencia som turiststad helt klart och direktflyg stor fördel. Otroligt skönt att slippa åka tåg/hyrbil som man behöver från Alicante till Valencia.
Corben Dallas
1978 • Göteborg
#5
30 oktober 2023 kl 17:02 Redigerad 30 oktober 2023 kl 17:04
1 Gilla
Nån som har höjd/stigmeter från sitt lopp där?
Hittar som vanligt dålig info om faktiska höjdmeter.

Är lite sugen på att ta detta som sista maran i år, men lite rädd för att man är för ovan (som vanligt) vid värmeskillnaden mot senaste veckornas träning i kyla.

Samt att det igen blir sololöpning, jag vill nog ha möjligheter att hitta bra ryggar och grupper i nästa maraton.
1960 • Torslanda
#6
30 oktober 2023 kl 21:20
1 Gilla
Sprang det för 2 år sedan, skall springa i år också. Jag tyckte det var välorganiserat och lagom stort. Bodde på ett hotell nära starten, så man slapp att ta med sig överdragskläder (hade bara med ett extratröja som jag slängde i starten). Finns hop on-hop off bussar i stan som man för 2 år sedan fick åka gratis om man sprang maran. Hade special avgångar med denna buss som gick till expon och nummerlapps utdelningen.
Tror inte man kan ha egen dricka.
Tåget från flygplatsen till centrum är bäst, men finns bussar också.
Om det fanns backar så var de små, för jag minns inga, då kan nog vinden vara ett större problem
1983 • Solna
#7
30 oktober 2023 kl 21:30
1 Gilla
Jag var där 2021 och det är en platt bana som det helt klart går att springa snabbt på, även om jag inte lyckades något vidare. Första halvan finns det många klungor att springa med då halvmaralöparna startar samtidigt på samma bana som maratonlöparna. Jag hade halvmarapassering på 1:13 och alla utom en i min klunga skulle bara springa halva så på andra delen blev det ganska glest och nästan bara sololöpning.
1975 • Vendelsö
#8
31 oktober 2023 kl 10:14 Redigerad 31 oktober 2023 kl 10:28
1 Gilla
Jag sprang Malaga 2019, det var ett välorganiserat och mycket trevligt lopp. Banan är snabb, dock med några backar, men de flesta kommer de första km och påverkar därför inte nämnvärt. När jag sprang var det bra väder, mellan 15-20 gr och svag vind, dagen innan var det dock kraftig vind och hade det vädret varit på loppdagen hade det påverkat mycket på den delen som går längs vattnet, vilket är en ganska stor del av loppet. Ingen trängsel under någon del av loppet, men var ändå många att springa tillsammans med i mitt tidsspann (sprang på 2:59:57). Var en grymt fin avslutning ner genom gamla stan mot målet.

Vi bodde på ett hotell 100m från start/mål (MS Maestranza), var helt perfekt. Jacuzzi på taket av hotellet efter loppet. Tror att vi hade bokat transfer från flygplatsen kommer inte ihåg riktigt. Stan är också väldigt trevlig och bra med mycket restauranger osv. Du kan inte ställa ut egen vätska vad jag vet, men det var bra vätskekontroller så inga problem.

Kan verkligen rekommendera loppet. Min upplevelse färgades kanske av att jag sprang snabbare än jag nånsin kunnat tro dock! (Lägger till länk till race report: https://www.jogg.se/Traning/Pass.aspx?id=18872239)
Fredrik Dahlberg
1973 • Saltsjö-Boo
#9
31 oktober 2023 kl 12:14
4 Gilla
Tack Andreas! Förvisso fungerade inte länken för mig, men jag hittade race-rapporten ändå! Härlig läsning och jag blir avundsjuk. Det är just sub-3 jag drömmer om efter att flera gånger sprungit på 3.01-3.05... Får se om allt stämmer i Malaga, då kanske... :-)
Carl Lernberg
1976 • Hässelby
#10
1 november 2023 kl 12:01
2 Gilla
Alltså fasen vad sugen jag blir! Jag har funderat länge på Malaga, men så slutade det med att jag anmälde mig till Barcelona istället i mars. Blir nog episkt bra, men först om 5 månader.
John K
1969 • Stockholm
#11
16 februari 2024 kl 16:33
5 Gilla
Kör båda vetja!

Anmälde mig nyss till Malaga i december. Tänkte först köra Valencia en andra gång men priserna och flygförbindelsen talade emot.

Inte ute efter PB i december utan mer en belöning för vinterträningen. Direktflyg med låga avgifter, rimliga hotellkostnader och en sympatisk anmälningsavgift på 50 Euro. Blir helt perfekt!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.