Löpning Övrigt 8 inlägg 1774 visningar

Livsnjutning

1958 • Trollhättan
#1
15 maj 2017 - 19:55
Gilla
Kanske ett dumt inlägg men jag provar ändå ??
Tränar Ni bara för bra resultat, tävlingar mm?
Själv tränar jag löpning,cykel och simning ca 5 pass/vecka.
Dess emellan unnar jag mig god mat, gott vin och gärna en eller annan cigarr. Resonemanget är att ta för sig av livets goda på alla plan. Jag är naturligtvis medveten om risker med rökning.
Kul att höra hur andra gör/resonerar ??
Mille
1987 • knivsta
#2
15 maj 2017 kl 20:06
1 Gilla
Har vart periodvis. Elitsatsande till 19års ålder. I ett ex antal år efteråt tränade jag mest för att kunna äta chips,godis god mat m.m. Nu har jag börjat träna hårt igen(30års kris?) Funderingar på Ironman 2019 eller 2020.
#3
15 maj 2017 kl 20:53
1 Gilla
Alltid avskytt tävlingar.
Saker jag gör de gör jag för jag tycker det är kul och för att njuta eller för att kunna ha kul och njuta. Tex så sprang jag förr och körde olika konditionsträningar för att kunna njuta så mycket som möjligt av friluftslivet. Sen ett år tillbaka springer jag för att jag har lärt mig njuta av det och jag tycker det är kul samt har gått med i en underbar förening. I sommar tänkte jag ta med löparskorna till fjällen.

Mat och dryck intas mycket och gärna. Många frågar om jag har mask ;-) Tur kanske dock att jag inte gillar godis, nästan aldrig gjort. Riktigt fin choklad dock.. Mums!

Så på din fråga om jag tränar bara för bra resultat, tävlingar m.m så är jag helt tvärtom. Bryr mig inte ett skit om tävlingar eller resultat. Visst är det kul att springa snabbt ibland eller slå sitt distansrekord men då jämför jag bara med mig själv och ingen annan.

Ett exempel från mitt enda lopp hittils, eller tävling eller vad det nu heter. Sprang gjorde jag, men jag brydde mig inte om tid eller andra utan sprang för att uppleva nya områden och ny natur. Såklart kameran var med och den användes. Fick dock flera konstiga blickar av folk när jag plötsligt stannade och fotograferade något fint mitt i "tävlingen". Tycker också om fågelskådning så undertiden jag sprang försökte jag se och höra så många fåglar som möjligt :-)

Tittar ned vid löpning på våren gör jag för att kolla på blommorna. På hösten för att leta svamp. Öronen är alltid med så man kan höra fåglar och andra djur. Det är den bästa träningsmusiken för mig.

Mvh Johannes



Birgitta Wallenborg
1964 • Moheda
#4
15 maj 2017 kl 21:36
Gilla
Numera gör jag bara det jag tycker är kul eller det som gynnar det jag gillar. Lyfter tungt för att jag älskar att känna mig stark. Springer för att vara ute o det är lugnande på min virriga hjärna. Cyklar för att det gör mig lycklig att känna fartvinden i ansiktet.
Niklas Axelson
1965 • Halmstad
#5
16 maj 2017 kl 11:15
Gilla
Johannes: Haha, fick mig att tänka på Monty Pythons OS sketch, där löparna springer åt alla håll (utom rakt fram). :P

Men låter som en väldigt sund inställning. :)
1989 • Alingsås
#6
16 maj 2017 kl 11:45
Gilla
Jag tävlar på elitnivå, ibland kan det bli en väldig press, men i grunden gör jag ju det för att jag älskar det. De få gånger det blir tufft för hjärnan tar jag gärna, för dem gångerna i löpspåret då allt bara klaffar och jag känner mig stark, flyger fram. Då undrar jag hur man skulle vilja gör NÅGOT annat resten av sitt liv.
Jag njuter av att känna mig frisk, snabb och stark. Mat är ALLTID gott, och som jag ser, är det många med mig som känner likadant! Det är ett plus att man kan käka mer och få en fräsig kropp!
1971 • Nykvarn
#7
16 maj 2017 kl 12:02
Gilla
Jag har sprungit regelbundet i över tio år och har framförallt drivits av resultat, av att förbättra mig, av att se hur bra jag kan bli med mina förutsättningar och genom att försöka träna "smart". Nu var det ett par år sedan jag var nära något av mina personbästan även om jag inte ännu så länge är så väldigt långt ifrån dem heller och jag tror jag fortfarande kan förbättra mig.

Samtidigt så springer jag till stor del också för njutning, naturupplevelse, frisk luft, avkoppling, egen tid. Fokuset skiftar både under året och mellan åren men både njutning/avkoppling och prestation är alltid närvarande i någon utsträckning.

Jag har aldrig känt att jag avstår något för min löpning oavsett vad jag fokuserat på för stunden, prestation eller njutning. Jag tycker om god mat, lagar mycket mat, äter mycket och gärna nyttigt med mycket grönsaker. Med fyra barn känns det viktigt att det står vettig och vällagad mat på bordet. Jag vill vara sund och hälsosam i mina val och mina val handlar väl ganska mycket om att konsumera med måtta.

Jag tycker om ett glas vin eller en kall öl och dricker det i ganska blygsamma mängder. Jag tycker också om choklad och godis och äter det, återigen i blygsam mängd. Jag känner inte igen bilden som ibland ges av löpare i sociala medier som någon slags självspäkare som avstår alkohol under en middag med tanke på morgondagens träningspass. Däremot att vräka i mig chips eller godis eller dricka alkohol i den mängd att jag blir "full" och/eller bakfull nästa dag, det har jag verkligen noll intresse av vare sig jag ska springa eller inte. Det känns varken naturligt eller lockande när man har barn och familj.

Precis som Clara ovan njuter jag av att springa, att känna mig vältränad för min ålder. Jag känner att löpningen bidrar till att jag bättre och nyttigare val.
1965 • Kungsholmen
#8
16 maj 2017 kl 12:33
Gilla
Jag tränar bara för välmående, men i välmående för mig ingår att sätta upp mål, prestera, och känna mig stark. Jag kan njuta mer av ett lopp där jag tar mig runt i hyfsat tempo och känner mig stark hela vägen, vilket hänt både på maror, LL30, och definitivt halvmaror, än vad jag njuter av en grislopp där jag persar.
Just känslan att orka springa långt med bra tryck i steget och aldrig krokna ger mig så enormt mycket i välbefinnande.

Förutom träning så är jag av naturen en storfrossare i njutning och unnar mig det mesta som inte är alltför skadligt eller driver upp vikten. Alkohol är för mig ett livselixir som bara höjer livskvaliten, mat äter jag gärna i alltför stora mängder och jar har också perioder då jag frossar alldeles för mycket i snacks och godis.

Ibland får jag ett ryck och tränar intensivt för en mara, eller något annat långlopp och då sköter jag träningen oerhört disciplinerat. Där emellan lunkar jag mest omkring och försöker hitta välbefinnande i att ha en funktionell kropp som orkar mycket. Just nu är jag inne i en avslappnad lunkfas, och det fortsätter troligtvis året ut vad det känns som nu.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.