Löpning Träning 2 inlägg 2718 visningar

Hitta och behålla formen?

1977 • Örebro
#1
14 juli 2014 - 17:30
Gilla
I december förra året "råkade" jag toppa formen. Jag vet inte hur det gick till eller hur den försvann. Sedan dess har jag försökt hitta nyckeln till att formtoppa.

Det var en känsla av pigga och starka ben. Typ som vid styrketräning när man får "pump". Jag brände av ett träningspass i tävlingsfart på halvmaran.

Den känslan har inte återkommit. Ben och knän har känts trötta ganska länge. Jag har presterat rätt okej resultat under våren. Helt i linje med normal utveckling.

Jag förstår att det är ganska komplicerat att säga exakt vad. Vi är ju alla individer som svarar olika på olika träning. Finns det någon som har några teorier om detta?

Om jag nu hittar formen igen, hur gör jag för att inte bränna den? Jag vill "rida på vågen".

För referens så var det i December 2013: http://www.jogg.se/Traning/TdBok.aspx?anvid=191145&ar=2013&manad=12 (den 12:e)
1991 • Äppelbo
#2
15 juli 2014 kl 12:08
1 Gilla
Jag hade nog gått tillbaka i tiden och tittat på hur jag lagt upp min träning, återhämtning, käk, ja rubbet, strax före det att formen kommit. Då kan en ju få en indikation på hur en kan lägga upp det för att åstadkomma detsamma igen :-)

Att sen konservera formen har åtminstone för mig handlat mycket om att inte "kliva över tröskeln" och köra för hårt (när allt känns lätt har det varit lätt hänt att köra för hårt) = skada eller överträning lurar runt hörnet istället för att de lätta benen bibehålls. Några tankar bara. Lycka till med formtoppandet!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.