Löpning Träning 9 inlägg 2300 visningar

Frustrerad

Malin N
1978 • Köping
#1
2 oktober 2012 - 16:13
Gilla
Jag känner att jag bara står och trampar, jag vill vidare i min löpning men stöter på hinder hela tiden. Ett vanligt exempel är förra veckan. 2 dagar med korta distanspass på drygt 5 km vardera, ett afrodans pass på 50 min och ett intervall pass på löpbandet på lunchen på jobbet. Resultatet blir helt slut på söndagen och vaknar med feber på måndagen. Det är ofta så här när jag vill lägga in lite kvalitet, då syftar jag på intervallerna. Kan det vara så att jag vare gång har nån infektion i kroppen som passar på att bryta ut? Visserligen har jag småbarn hemma men det här är ju löjligt.
En normal vecka springer jag 3 gånger, kör styrka och alternativ träning minst 1 gång. Dessutom kör jag rak planka 2*1 min, sidoplanka 1 min/ sida, 3*20 tåhävningar / ben samt strechar rumpa och höftböjare. Detta gör jag 5-7 dagar i veckan.
Vad är felet? Älskar att springa men just nu känns Göteborsvarvet utan räckhåll trots att det är så lång tid kvar.
Annelie
1971 • Skövde
#2
2 oktober 2012 kl 16:18
Gilla
Varför vill du lägga in kvalitetspass? Strunta i dem och ersätt det passet med ett lugnt och skönt pass som är lite längre än dina andra. Är man nybörjare, tycker jag, det är bättre att träna på att springa längre än att springa snabbare. Och ett lugnt distanspass är snällare mot kroppen. Och då slipper du kanske ställa in andra pass.
Malin N
1978 • Köping
#3
2 oktober 2012 kl 16:22
Gilla
Annelie, det är sant som du skriver men jag vill ju bli snabbare och då ska man ju göra så. Säger och skriver de som vet ;-), men tycker att jag utvecklades med när jag bara mysjoggade.
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#4
2 oktober 2012 kl 16:29
Gilla
Testa att lägga in lite fartlek i något av dina vanliga pass ibland istället. Öka tempot en kortare stund, mellan ett par lyktstolpar återkommande, spurta upp för någon backe osv. Ett skonsammare sätt att få in lite variation.
Annelie
1971 • Skövde
#5
2 oktober 2012 kl 17:20
Gilla
Håller med Gabriella. Fartlek är en bra metod att träna kroppen att orka öka farten. Men för att bli snabbare, och orka springa snabbt längre, är det mängdträning som läger grunden. Använd hösten och vintern till att bygga grunden, och sedan i vår kan du lägga in fler fartpass tex snabbdistans och intervall.
Malin N
1978 • Köping
#6
2 oktober 2012 kl 17:29
Gilla
Jag är ju inte helt ny, började i februari i år och seriöst i april men rätt så ny. Jag har sprungit längre distanser varje pass till för några veckor sen då orken inte finns, ska släppa allt vad prestation heter och bara springa för att det är kul. Att köra fartlek låter som en bra plan så jag satsar på det i stället :-)

Jag tror även att min levaxin spelar in, håller på att justera dosen som efter 15 år blivit får låg. Har hållit på hela sommaren och imorn börjar en ny testperiod eftersom det fortfarande är för lågt.

Tack för svaren! Ibland vill huvudet för mycket tror jag :-)
Annelie
1971 • Skövde
#7
2 oktober 2012 kl 17:31
Gilla
Lycka till, och kom ihåg; man lever inte för att springa, man springer för att man lever :-)
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#8
2 oktober 2012 kl 17:34
Gilla
Att springa bara för att det är kul är den bästa anledningen att springa. Lycka till!
1975 • Hässelby
#9
3 oktober 2012 kl 08:45
Gilla
Fast när jag tittar i träningsdagboken så är det inte så många intervallpass på söndagarna. Utifrån så få pass kan du inte dra några slutsatser om hur kroppen reagerar på intervaller.
Men i varje fall. Känns det inte bra dagen efter ett intervallpass så skippa dem ett tag och satsa på att öka distansen på dina andra löppass istället. Eller prova lägg in intervallerna en annan veckodag. Kanske det blir lite för stressigt när du behöver klämma in intervallerna på lunchen med dålig återhämtning som följd?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.