Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 1548 visningar

Ständigt problem med blåsor... Hur komma tillrätta med det?

fredrik persson
1976 • Strömsund
#1
23 maj 2010 - 21:26
Gilla
Jag kör mängdpassen i GT 2150 och har en pelott i höger sko pga problem med framfoten. Den funkar utmärkt men gör att vinkeln på foten eller nåt gör att foten skaver mot vänster innersida av skon. Jag har tejpat förebyggande med Leukoplast, kör med flera riktiga strumpor men det hjälper inte. Blåsorna kommer ändå. Nu är den 10 cm lång och växer, Är nu nästan längst hela vänstra framdelen av foten. Tränar 5 ggr i veckan och det gör att det aldrig hinner blir bra. Vänster fot klarar sig dock alltid utan blåsor.

Jag vill inte köra med Compeed, och de finns f.ö inte i passande storlek. Någon som har haft liknande problem och hittat en lösning? Finns det något annat sätt man skydda foten från skavet?
Byter hellst inte skor då de i övrigt funkar bra. Även tänkt att beställa DS Trainer, men kanske åker på samma problem då....Irriterande.
1965 • Kungsholmen
#2
24 maj 2010 kl 08:28
Gilla
Om compeed är för små så vet jag inte men annars gäller väl
1. Compeed tills blåsan är läkt
2. Vaselin på fötter innan löpning, alternativt tejp

Jaf gar skurit bort delar av innersula på både Adidas och Asics. Ta ut innersulan och lägg mot foten och markera där det skaver. Klipp bort med sax. Men risken är förtsås att den nya kanten skaver än mer eller att någon ojämn yta på skon nöter mot foten istället. För mig har det lindrat skav på hålfot.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.