Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 1110 visningar

Löpar skor

1977 • Borgstena
#1
12 augusti 2009 - 20:45
Gilla
Har en fråga ang löpar skor.
Det jag undrar över är varför vissa skor(modeller) tex asics bara säljs på team sportia och inte på några andra sport affärer.?
Verkar konstigt.
1978 • Malmö
#2
13 augusti 2009 kl 08:52
Gilla
Asics säljs på välsorterade stadium, löplabbet, intersport, team sportia m fl. Men ju mindre kända märkena är för allmänheten desto mindre chans att träffa på dem i mindre affärer. Nike hittar du överallt emedan NewBalance och Saucony m fl kan vara lite svårare att få tag på.
1971 • Nykvarn
#3
13 augusti 2009 kl 09:12
Gilla
Asics är världens största märke på Löparskor och de vanligaste Asics-modellerna bör du hitta i varje sportaffär. Där bör du också hitta de vanligaste modellerna från Adidas och Nike.

Sedan är det som Henrik skriver, om du söker efter något bara lite ovanligare märke eller någon av de lättare modellerna från t ex Asics då gäller att butiken är extra stor och välsorterad alternativt får man söka sig till Löplabbet, Runners Store eller andra specialiserade butiker.
Lars Svärd
1973 • Järfälla
#4
13 augusti 2009 kl 10:18
Gilla
Tror nog hon menar vissa modeller av Asics bara finns i Team Sportia.
Liksom att det finns vissa Brooks modeller bara finns på Stadium. Gissar att det har med
avtal att göra, eller kanske inriktningen mer mot träning (klumpskor) än Löpning som enskild sport. Inte unika löparskor helt enkelt.
Vissa affärer har tex bara några få olika modeller av löparskor i huvud taget trots att dom nog vill kalla sig stora när det gäller träning.

Sedan finns det ju massor av löparskor som inte ens dyker upp i Sverige alls.
1977 • Borgstena
#5
13 augusti 2009 kl 10:21
Gilla
Men jag menar mer att som asics landreth säljs bara på teamsportia hur kommer det sig. Den borde ju säljas på andra ställen där de säljer löparskor. Med tanke på att märket är stort och affären är mindre än tex intersport, stadium mm. Jag hoppas att ni förstår vad jag menar....
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#6
13 augusti 2009 kl 19:18
Gilla
Det har med vissa avtal att göra som nån skrev.

Dels så vill alla kedjor inte ha exakt samma skor jämt, sen förhandlar de till sig en modell och köper stora volymer om de får ensamrätt på just den modellen.

Men alla märken och kedjor har ju mer eller mindre motsvarande modeller i sitt sortiment.

Kan ju tilläggas att detta oftast rör de lite billigare modellerna, väldigt sällan "In-Line"modellerna blir ensamrätt på.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.