Löpning Kläder, Skor & Prylar 504 inlägg 65882 visningar

Ny Garmin, Fenix 3

1973 • Sävedalen
#1
5 januari 2015 - 20:30
1 Gilla
Garmin verkar ha skruvat upp utvecklingstakten, nya klockor under första kvartalet: http://www.dcrainmaker.com/2015/01/garmin-fenix3-firstlook.html
< < < 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 > > >
Olof
1975 • Göteborg
6 juli 2017 kl 13:38 Redigerad 6 juli 2017 kl 13:44
Gilla
#479
Nu har jag ingen F3 men funderar på köpa ny klocka. Hur är touchskärmen på 630, är den inte superkänslig?
Hobbylöparn
Östermalms IP
7 juli 2017 kl 06:52
Gilla
Skärmen är normalkänslig. Har inte märkt att den skulle hoppa till i tid och otid.

Äh, det finns säkert många klockor som är bra, men just 630 har allt man behöver för löpning. Och utan den buggiga laserpulsmätaren.

BTW, så kan man ladda ned oändligt med olika datasidor från Garmin connect. Det finns med upp till 7 konfigurerbara datafält + extra inbyggda.

Men jag har faktiskt gått tillbaks till en enkel 4-rutors panel. Och låter istället klockan samla in allt data i bakgrunden, så kan man titta på det hemma sen istället.

Pulsbandet har för övrigt aldrig svikit mig. På med blågel innan och tvätta med diskmedel efter, så funkar det 4-ever känns det som. Har bytt batteri en gång.
Joakim N
1983 • Ängelholm
7 juli 2017 kl 07:01
Gilla
Kan bara instämma, är också väldigt nöjd med min 630 och skärmen går alltid att låsa under löpturer om man skulle ha behovet.

Hittade min för ett pris under vad 235 går för för tillfället så väldigt nöjd. Skulle säga att batteritid en ligger på runt 10 timmar, efter 6 timmar hade jag 45% kvar.

Enda problemet jag haft är att klockan stängt av sig själv en gång och då var det inte under löppass.
1976 • Öjersjö
7 juli 2017 kl 14:11
Gilla
Jag har också en 630, är nöjd med den och har inga problem med att touchskärmen skulle vara känslig, ösregnar det brukar jag bara låsa skärmen.
Det jag saknar är två saker, det ena en barometer, gps höjdmätning är helt värdelös under tiden man springer, korrigeringen efteråt ska väl vara rätt ok?
Det andra är ruttnavigering men det finns en app som man kan köra med (dwMap)
Min nästa klocka lär nog bli en 935.
Fredrik Dahlberg
1973 • Saltsjö-Boo
29 augusti 2017 kl 23:50
Gilla
Någon som har råkat ut för att Cykelappen mäter fel distans medan löparappen mäter rätt? Började med att Autopaus i cykelappen pausade hela tiden trots hög fart på cykeln, stängde då av autopaus. Sedan dess har den visat alldeles för kort distans. Det känns som att den mäter avståndet i miles men visar km, för multiplicerar jag med 1.6 så blir det rätt. "Enhet" är fortfarande km. Några tips?
30 augusti 2017 kl 08:09
Gilla
Jag skulle testa göra en fabriksåterställning & se om de löser problemet.
markusmaraton
Stockholm
3 november 2017 kl 08:49
Gilla
Hej alla,
Har en fråga som jag är osäker på om den redan tagits upp? Hur ofta uppdaterar ni er Fenix via att ansluta den till datorn?

Fick tips av en bekant att göra detta och har tidigare enbart synkat med blåtand och mobil. Men när/om man synkar via dator Garmin Express så "uppdateras EPO" (vad står EPO för?) och då synkar klockan mkt snabbare med GPS när jag ska ut och springa.

Här under kan ni se vad jag menar.

Inställningar - System - Om - och här bläddrar ni längst ned och nu står det på min EPO: utgånget.

Kör jag en synkning via dator - Garmin Express så står det något annat som jag nu inte minns och då synkar den snabbare till GPS

Tack på förhand
1967 • Torslanda
3 november 2017 kl 10:44
1 Gilla
EPO är Extended Prediction Orbit. I princip filer som låter klockan förutse vilka satelliter som finns över just din himmel och då letar upp dem först. Detta gör att det går ruggigt mycket fortare att låsa signalen oavsett var du är. Filerna kan uppdateras via blåtand eller wifi med så du behöver inte göra det via datorn. Notera dock att du måste tillåta klockan att göra automatiska synkningar för att få tillgång till uppdaterade filer. Om du gör det via datorn måste connect användas.
markusmaraton
Stockholm
3 november 2017 kl 11:01
Gilla
Osäker på hur jag citerar så klipper och klistrar.

Vet någon mer exakt hur jag kan göra detta?

Notera dock att du måste tillåta klockan att göra automatiska synkningar för att få tillgång till uppdaterade filer. Om du gör det via datorn måste connect användas.

Tack igen på förhand! :)
1967 • Torslanda
3 november 2017 kl 11:46
1 Gilla
För att synka automatiskt via bluetooth så laddar du ner garmins mobile connect till din telefon och parar ihop dem. Då kommer du få ner dessa filer automatiskt varje gång den synkar. Du kan även göra manuella synkningar utan att du har något pass att synka. Då kollar den om några filer behöver laddas upp ändå. För wifi måste du ladda ner och använda connect på din PC. I den kan du konfigurera vilket WiFi nät som skall användas. Knappa in det så kommer klockan syna automatiskt så snart det finns någon fil att ladda upp eller hämta ner. Alla tre metoderna, mobile connect, pc connect och Wifi skall fungera. Om du har problem med de trådlösa så testa med connect i PC. Om det inte heller funkar så kan det vara så att du har korrupta filer på Fenixen som då eventuellt måste tas bort. Dessa filer kan tas bort om du kopplar in dig med kabel till din PC och då får klockan som en USB device i utforskaren. Följ sedan denna steg för steg fix:


Connect Fenix 3 HR via USB cable and wait for it to connect.
Allow Fenix 3 to sync automatically or manually by hitting “Sync” button in Express program.
Open File Explorer and navigate to:
F:\GARMIN\REMOTESW
Note your drive letter will be different. Mine enumerates to F.
Delete the EPO.BIN file.
Goto Express program and hit the “Sync” button
Goto File Explorer and verify that a new EPO.BIN file has been created.
Disconnect Fenix 3
Hold UP. Select Settings > System > About. Scroll through screens and verify EPO.BIN is up to date.

Express kollar vid synkning om epo bin finns eller inte. Gör den inte det så laddar den upp detta åt dig.
markusmaraton
Stockholm
24 november 2017 kl 15:55
Gilla
Hej igen,
Har prövat det som Mathias J skriver om ovan men får det ändå inte att synka över EPO utan sladd. Har någon något annat tips? Kanske ska vända mig direkt till Garmin och se vad de säger?

Vill synka via blåtand och/eller wlan istället för sladden och då även få med senaste EPO vilket inte funkar för mig :(

Tack på förhand :)
markusmaraton
Stockholm
13 december 2017 kl 12:21
Gilla
Svarar mig själv då jag just pratat med Garmin ang EPO och fick tipset lägga klockan i fönstret (så det når sateliterna) med blåtand igång och mobilen (också blåtand på) du synkar med igång nära. Låt den ligga i ca 20m (satte igång att den fick söka sateliter som att du ska ut och springa/gå) och nu när jag kommer tillbaka efter lunchen så är EPO aktuellt, UTAN SLADD
1983 • Malmö
13 mars 2018 kl 20:29
Gilla
Jag har en Fenix 3 HR och brukar bara använda basic-funktionerna. Idag skulle jag testa att köra intervaller och hittade en undermeny med intervaller efter en stunds letande. Ställde in 5x1 km och uppvärmning samt nerjogg och gav mig ut. Råkade tydligen ställa in aktiviteten som styrketräning så passet blev pannkaka men jag skulle vilja få in distansen i dagboken ändå. Finns det loggat i klockan så att jag kan få fram det på något sätt eller den sparar ingen distansdata vid styrketräning? Ser bara hur länge jag höll på och pulsen på Garmin Connect, jogg.se och Strava.
Marcus Blomberg
1981 • Falun
14 mars 2018 kl 09:00
Gilla
@Jakob.
Kan du inte editera passet manuellt i Carmin connect? Där kan du ju ändra aktivitetstyp på passet.
1983 • Malmö
14 mars 2018 kl 09:24
Gilla
@Marcus
Jo, jag har ändrat aktivitetstyp till löpning men Garmin Connect verkar fortfarande inte ha någon aning om hur långt jag sprang så min fråga var egentligen om den infon går att få fram eller om det inte registrerats alls eftersom klockan var inställd på styrketräning.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
14 mars 2018 kl 09:46
Gilla
Tror inte GPS är aktiv om styrketräning anges som aktivitet. Du får nog helt enkelt uppskatta distans och lägga in manuellt.
1972 • Sjöbo
24 maj 2018 kl 15:32
Gilla
En något märklig fråga till er med en Fenix 3, när jag packade upp min klocka så satt det ett mjukplatsskydd, som dolde själva boetten. Jag plockade bort det så jag kunde se själva klockan. Jag har dock funderat på om det sitter ytterligare en skärmfilm på klockan. Så ni som köpt en Fenix 3, sitter det två glasskydd från det att man packar upp klockan?
Fredrik Dahlberg
1973 • Saltsjö-Boo
16 juli 2018 kl 18:44
Gilla
Körde ett ultralopp i helgen där jag var tvungen att ladda klockan (Fenix 3) under passet. Då stoppade pulsmätningen att fungera. Någon som märkt av detta och vet vad man kan göra?
1973 • Sävedalen
17 juli 2018 kl 13:31
Gilla
Slutade att fungera som i att fungerade inte medan du laddade eller slutade fungera för resten av loppet?
Det finns två 'USB-lägen' på klockan Garmin och Mass storage. Jag kör på Mass storage och då brukar det inte vara några problem att ladda samtidigt som klockan registrerar puls mm. En annan fördel är att i det läget så byter inte klockan till laddningsvyn.
< < < 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.