Löpning Löparkompisar & kontakt 124 inlägg 9403 visningar

Varför hälsar inte vi löpare på varandra?

1967 • Linköping
#1
22 juli 2013 - 13:52
9 Gilla
Blir lika förvånad och berörd varje gång man hälsar på en annan löpare... utan att få någon reaktion tillbaka...

Skulle vilja starta ett upprop och uppmana oss att faktiskt börja bekräfta varandra som löpare där ute... det kostar väldigt lite ansträngning...

Löpning e hälsa... hälsa ofta:-)))
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
1956 • Lund
7 februari 2014 kl 13:55
Gilla
Det sägs att löpare som inte hälsar är snabbare och håller sig skadefria.....
1985 • Handen
7 februari 2014 kl 14:25
1 Gilla
Tänker inte blanda in hyfs i det här, det har inget med saken att göra, själv har jag inga problem alls att småprata med folk i en trång hiss eller dylikt men när jag tränar så tränar jag och helt ärligt så under den tiden så bryr jag mig inte så mycket om de få man möter, alla är vi väl olika :)
Pia Holmsten
1987 • Stockholm
7 februari 2014 kl 15:41
1 Gilla
Ja det är ju alltid kul då folk hälsar men jag måste ärligt säga att jag oftast är så i min egen värld då jag springer med hög musik att jag inte ens alltid märker när någon passerar :)
Raderad Medlem
1964 • Raderad Medlem
7 februari 2014 kl 16:10
Gilla
Rätt kul att det som var helt normalt i mina "yngre" dagar skapar nu över 100 inlägg på ett forum. :) Orka bry sig liksom och vipps skrev jag det 113:e. ;)

Trevlig helg och vinka vinka. :)
Liselott Stjernström
1968 • Avesta
7 februari 2014 kl 16:45
1 Gilla
Detta har då blivit ett väldigt intressant ämne. Inte för att själva ämnet i sig är det, utan för att det lockar fram en psykologisk nyfikenhet hos mig.

Att hälsa eller inte har inte det minsta med hyfs att göra. Jag hälsar inte, men är en väldigt socialt välanpassad individ, med full koll på vett och etikett. Tämligen väluppfostrad också. Nä, varför jag inte hälsar har inte någon annan med att göra.

Efter att ha läst dom flesta av inläggen så kan jag konstatera att det finns 3 olika grupper. Den militanta, som tycker att alla ska göra som dom. Annars gör dom fel. Dom som inte hälsar alls. Och dom som hälsar om någon annan hälsar först.

Det som är så intressant är varför så många tycker sig kunna sätta sig till doms över andra. Varför skulle just erat sätt vara det riktiga? Ni kan ju omöjligen veta vilka beslut som ligger till grund för att jag inte hälsar. Så varför idiotförklara så många av oss. Huvudsaken är väl ändå att vi springer!

Vi är ju alla olika individer, med olika sätt att se på världen. Acceptans, är ett fint ord, fler borde lära sig det .

Ha en fin helg. Det ska jag, ut och springa och ge fan i att hälsa ;)
Magnus
Stockholm
7 februari 2014 kl 17:51 Redigerad 7 februari 2014 kl 17:50
Gilla
Liselott: "Det som är så intressant är varför så många tycker sig kunna sätta sig till doms över andra."

Bristande respekt för andras val och en viss del självgodhet är nog ett svar som inte ligger alltför långt ifrån sanningen.
Åsa Nelin
1958 • Onslunda
7 februari 2014 kl 20:25
Gilla
det är inte ofta jag möter någon när jag är ute på mina rundor, men de gånger jag gör det försöker jag hälsa även på gående, trots musik/bok i öronen, jag tar då tillfället i akt att tänka på att räta upp mej och le vilken säkert gör löpningen lättare. Precis som jag hälsar på folk på gymmet som jag ser där ofta
Åsa
1978 • Tyresö
7 februari 2014 kl 21:26 Redigerad 7 februari 2014 kl 21:26
2 Gilla
#114
intressant, det här med att analysera andra. Om man ska fullfölja det hela och analysera dig, hamnar du i din militäriska kategori, även du har ett förhållningssätt som du anser är det riktiga. Och sällar dig till dem som sätter sig till doms över andra. Vi är alla samma kålsupare.
Jonas Klint
1968 • Karlstad
9 februari 2014 kl 13:12
1 Gilla
Håller med ViBa. Musiken gör mig på allmänt bättre humör och uppmärksamheten mot andra löpare blir inte ett dugg sämre.
Jag hälsar gärna. Man ser ganska lätt på den man möter om den vill ha kontakt, oftast får jag ingen, tyvärr.
Senad Suhonjic
1984 • Fagersta
9 februari 2014 kl 14:02
Gilla
Jag hälsar inte på någon! Tänk om de skulle hoppa på mig och äta upp mig! Ingenting är ju omöjligt.......





...................för de som inte förstod...ironi är jävligt roligt.........................
Johanna Lindell
1984 • Göteborg
9 februari 2014 kl 14:29
Gilla
Såå... De som inte hälsar är otrevliga. De som hälsar tycker att de är bättre än de som inte hälsar. De som hälsar ibland borde ju då tillhöra båda grupperna (värst av alla mao). Summerat borde ju det innebära att alla är dåliga människor, så då har ju vi det gemensamt; betyder det att man måste hälsa på alla?
1965 • Kungsholmen
9 februari 2014 kl 14:31
Gilla
Det verkar ju vara rena Norén-dramat som sker där ute i löpspåret:
- Skall hen hälsa på mig? Hur skall jag svara? Skall jag hälsa först eller först kolla och hen vill hälsa? Man vill ju inte göra bort sig och hälsa på en som inte hälsar tillbaks. Kanske är denna hälsningsångest som gör att folk slutar träna? Borde inte Magdalena Ribbing styra upp detta och införa lite regler?
Åsa
1983 • Fagersta
9 februari 2014 kl 14:36
1 Gilla
Jag anser personligen att ingen är bättre eller sämre. Och anser inte att de som inte hälsar är otrevliga.

För att citera min morfar:
"Hälsa alltid på alla, de som hälsar tillbaka är inte dina fiender"

(Vi gick på en skogsväg och möter en äldre herre. Morfar säger "Hej". Varpå jag frågar "Känner du alla morfar?" - "Nej, men hälsa alltid på alla du möter!"

Det sitter rotat i min stomme. Tänker dock fortsätta propagera för ett mer vänligare samhälle. Att hälsa är fint, att hälsa med ett leende är superfint.

Ni som inte hälsar, nickar, eller gör nåt. Ni ÄR accepterade bara inte lika söta som de andra. ;P och kanske fiender...

1961 • Göteborg
Administratör
9 februari 2014 kl 14:36
1 Gilla
Peter P: Magdalena Ribbing har redan rett ut begreppen: http://blogg.dn.se/etikettfragan/2013/12/17/jogginghej/
Allie K
1974 • Knivsta
9 februari 2014 kl 14:48
3 Gilla
Liselott, du skriver ett långt inlägg om folk som enligt dig sätter sig till doms över dig som väljer att inte hälsa och förklarar att du är väl bevandrad i vett och etikett, ungefär. Men det framgår inte varför du inte hälsar tillbaks. DET tycker jag vore intressant att veta faktiskt, hur ickehälsarna tänker. Kan du inte förklara varför du inte gör det? Om du har ett bra skäl kanske vi kunde låta bli att tycka att du är oförskämd när du inte hälsar. Eller, just det ja, jag kanske missminner mig, men jag har för mig att du skrev ovan att du inte bryr dig om folk som du möter. Intressant. Man kan ju liksom föreställa sig att den som hälsar tar illa upp om man inte hälsar tillbaks, så hur kan det vara så jobbigt att säga hej tillbaks?

Själv hälsar jag ibland. Om personen jag möter ser ut att kunna tänkas hälsa tillbaks, dvs jag får trevlig ögonkontakt. Ibland annars också. Men det är inte kul att mötas av tystnad eller en konstig blick. Om någon hälsar på mig först säger jag givetvis hej tillbaks. Annars skulle jag känna mig ytterst otrevlig. Och jag tycker att det är trevligt att hälsa på andra löpare här på den lilla orten där jag bor.
Magnus
Stockholm
9 februari 2014 kl 17:41 Redigerad 9 februari 2014 kl 17:44
1 Gilla
När jag idag sprang runt Kungsholmen och mötte gissningsvis 20+ löpare (en fin dag kan det vara uppemot 50 personer man möter) hälsade jag på ett par, för jag känner dom från löparsammanhang. Resten av mötena gjorde ingen någon ansats att hälsa, och så är det oftast, och det är ingen som blir speciellt upprörd över detta. Att ropa hej 50 gånger tänker i alla fall inte jag börja med :)
Hobbylöparn
Östermalms IP
10 februari 2014 kl 13:46
Gilla
Igår söndag var det 4 st som hälsade på 15 km rundan. Tyckte jag var jättetrevligt.
T Springsson
1970 • Skotrampa
10 februari 2014 kl 16:27 Redigerad 10 februari 2014 kl 16:29
2 Gilla
"Icke-hälsarna" kanske bara vill ha en stund helt för sig själva efter en tuff dag på jobbet, kan man tänka om någon inte hälsar tillbaka. Helt ok. Ingen stor sak. :) Jag tycker det räcker långt om man ler. ( fast om man är riktigt trött så ser det kanske mera ut som en plågsam grimas :D )
1963 • Ritorp
13 mars 2014 kl 21:26
Gilla
När jag första gångerna tränade på annan ort än där jag växte upp blev jag förvånad och lite besviken över att knappt några hälsade tillbaka när jag sträckte upp en hand och sa Hej! Med åren har jag sprungit många gånger på olika orter och upplevt samma sak. Även nu i Solna.
I helgen som var sprang jag min gamla runda, sista milen på Lidingöloppet. Och vilken befrielse! I princip varenda kotte i spåret hälsade. Kvinnor, äldre, hundägare, ja de flesta. Tradition och inrutade mönster spelar roll. På många platser har Sverige blivit ett tyst land där man inte hälsar på "främlingar". Synd tycker jag, som halv Holländare/Lidingögrabb.
Martin Andersson
1978 • Bergshamra
13 mars 2014 kl 21:40
Gilla
Frank: Jag lovar att hälsa om jag springer på dig i Bergshamra ;)
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.