Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 2065 visningar

Blåsor från helvetet

Elina
1990 • Varberg
#1
18 maj 2013 - 09:18
Gilla
10 blåsor täcker undersidan av mina fötter, den största går över hela hälen och upp längs sidan till trampdynan under lilltån. Har täckt över så gott det går med skavsårsplåster men har stora problem att ta mig fram. På ena foten kan jag stå på tå, andra kan jag inte stödja på alls mer än att balansera upp lite försiktigt.

Hur ska jag få dem att läka så fort som möjligt?

Hade bara två compeed kvar så jag fick fylla på med Scholls skavsårsplåster på resten. Känner mig lite tveksam på om Schollen gör sitt jobb. Ska jag låta dem sitta eller försöka ta bort dem och sätta på compeed istället?
1969 • Bara
#2
30 augusti 2013 kl 04:28
Gilla
Stora blåsor kan man få att läka snabbare genom att punktera dem försiktigt. Inte rakt på utan i utkanten av blåsan. Bara nudda med en steriliserad nål. Pressa ut vätskan och låt skinnet sitta kvar.

Med så stora blåsor hade jag tagit det lugnt ett tag. Tyvärr blir det så om man försöker ignorera dem. Förhoppningsvis har det läkt vid detta laget.
1965 • Kungsholmen
#3
30 augusti 2013 kl 08:03
2 Gilla
Om de inte har läkt nu efter 3 månader så är det allvarligt ;-)
Elina
1990 • Varberg
#4
30 augusti 2013 kl 16:15
Gilla
Haha. Ja tack och lov har de läkt.
En del punkterades av sig själv och en del lät jag vara med plåster.

Eftersom inga vanliga skavsårsplåster var tillräckligt stora fick jag några specialplåster för stomipatienter. Funkade kanon, så det kan jag tipsa om!
Maria
1980 • Gävle
#5
30 augusti 2013 kl 17:51
1 Gilla
Man blir lite nyfiken på vad du hade utsatt fötterna för...
Elina
1990 • Varberg
#6
1 september 2013 kl 11:48
Gilla
Jag hade en väldigt trevlig promenad i ett par softwalk-sandaler som skulle vara så himla bekväma. Men de hade en söm i sulan som åt upp hela mina fötter. Jag har i och för sig alltid haft lite känsliga fötter, men har aldrig varit med om något liknande. Tyvärr kände jag heller inte av hur allvarligt det var förrän efteråt. Då kändes det desto tydligare. Blev några dagar på kryckor och ytterligare en dryg vecka på ett ben. Efter två veckor hade de flesta punkterats och de som var kvar hade krympt avsevärt, stomiplåstren jämnade ut trycket fint och höll ihop huden runt blåsorna så att jag kunde stödja någorlunda utan att det tryckte och spände för mycket.

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.